top of page

ΛΑΘΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ: Όταν ο χαρακτήρας του ήρωα δεν συμβαδίζει με την πλοκή σου.


Λάθος Συγγραφής Προς Αποφυγή: Όταν η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του ήρωά σου δεν έχουν συνέπεια με την δράση, τις επιλογές, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, όπως αυτά εμφανίζονται κατά την διάρκεια της πλοκής σου.

Ως Επιμελήτρια Βιβλίων έχω την ευλογία να συνεργάζομαι με πολλούς ταλαντούχους νέους (και όχι μόνο…) συγγραφείς που μου εμπιστεύονται την επιμέλεια του βιβλίου τους πριν αυτό φτάσει στα χέρια των εκδοτών και των αναγνωστών.

Εδώ και πολλά χρόνια, λοιπόν, που κάνω αυτή την δουλειά συναντώ ξανά και ξανά συγγραφικά λάθη που είναι κοινά, και τείνουν να επαναλαμβάνονται από βιβλίο σε βιβλίο που έρχεται στα χέρια μου για την επιμέλεια του περιεχομένου του.

Ένα από αυτά έχει να κάνε με την προσωπικότητα/χαρακτήρα ενός ήρωα που δεν έχει συνέπεια (και συνάφεια) με την δράση, τις επιλογές, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του όπως αυτά εξελίσσονται και εμφανίζονται στην πλοκή που έχει εμπνευστεί ο/η συγγραφέας για το βιβλίο του.

Τι ακριβώς σημαίνει όλο αυτό;

  • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ήρωα που η προσωπικότητα/χαρακτήρας του δεν είναι «συνεπείς» με όσα παρουσιάζει η πλοκή;

  • Πώς να αντιληφθείς εάν ως Συγγραφέας κάνεις ένα τέτοιο λάθος στα μυθιστορήματα ή τα παραμύθια σου;

  • Αλλά και πώς μπορείς να το αποφύγεις… με την πολύ απλή (μιας σελίδας!) άσκηση δημιουργικής γραφής που σου προτείνω.

Είναι όλα όσα μοιράζομαι μαζί σου στο video που ετοίμασα για σένα αυτή την εβδομάδα.

Όταν θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις το σημερινό video, μετά γράψε μου στο χωρίο των σχολίων κάτω από αυτό, αν εσύ αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα, αλλά και αν σε βοηθά η άσκηση που σου δίνω για να το λύσεις.

Όπως πάντα…

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που διαβάζεις, παρακολουθείς και μοιράζεσαι, αλλά και που εξακολουθείς να με καλωσορίζεις μια φορά την εβδομάδα στην ζωή σου.

Ελπίζω αυτό το video να σε βοηθήσει ώστε να καλλιεργήσεις λίγο παραπάνω το υπέροχο ταλέντο της συγγραφής σου και να γίνεις ακόμη καλύτερη/καλύτερος.

Μαρία

#ιδεεςγιασυγγραφηβιβλιου #δομημυθιστορηματος #πωςθαγινωσυγγραφεας #τιχρειαζεταιγιαναγραψειςβιβλιο #πωςναξεκινησωναγραφωεναβιβλιο #πωςναεκδοσωεναβιβλιο #σεμιναριασυγγραφηςβιβλιου #πωςγραφουμεεναδιηγημα #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #μαριαγουσιου #δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικηγραφηδωρεαν #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #δημιουργικήγραφή #δημιουργικήγραφήβιβλία #δημιουργικήγραφήσεμινάρια

bottom of page