top of page

Αν κάνεις αυτό... θα γίνεις ένας από τους πιο εμπνευσμένους συγγραφείς της γενιάς μας!




Εάν κάνεις αυτό που μοιράζομαι σήμερα μαζί σου, θα γίνεις ένας από τους πιο εμπνευσμένους συγγραφείς της γενιάς μας!

Η αφήγηση των ιστοριών μέσα από μια σειρά μέσων όπως είναι η τηλεόραση, ο κινηματογράφος, τα βιβλία, το θέατρο, ακόμη και το ραδιόφωνο, είναι κάτι στο οποίο ο αναγνώστης / θεατής εκτίθεται εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.


Θα μπορούσε κάποιος να πει πως όλα έχουν ειπωθεί και όλα τα έχουμε ήδη δει. Κι όμως... μέσα σε όλα όσα ήδη έχουν ειπωθεί και παιχτεί πάνω στην οθόνη ή το σανίδι, εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά μέσα από τις σελίδες όσων γράφεις.


Σήμερα μοιράζομαι μαζί σου ακόμη έναν τρόπο που μπορείς να κάνεις τη διαφορά Συγγραφικά, και μάλιστα με εύκολο τρόπο.


Δώσε στον αναγνώστη σου το απροσδόκητο.


Επειδή έχουμε εκτεθεί σε τόσες αφηγήσεις, κι επειδή το μυαλό μας -ως συγγραφείς- τείνει να μας οδηγεί στο αναμενόμενο, καλό είναι εμείς να το παρασύρουμε προς μια άλλη, πιο φρέσκια, και πιο εμπνευσμένη πλευρά.


Για παράδειγμα, αν έχεις εμπνευστεί μια σκηνή ή την πλοκή μιας ιστορίας ενός ζευγαριού που έχει χωρίσει και ο άνδρας αδικεί την πρώην γυναίκα του οικονομικά στην επιχείρηση όπου μαζί έχουν δημιουργήσει, πολύ πιθανό, τόσο εσύ ως συγγραφέας, όσο και οι αναγνώστες να αναμένουν ένα από τα παρακάτω προβλεπόμενα σενάρια αντίδρασής της:


Το «μαγικό μυστικό» εδώ είναι η αντίδραση της.


  • Η γυναίκα συμβουλεύεται δικηγόρους και φοροτεχνικούς για να διεκδικήσει όλα όσα της ανήκουν.

  • Δεν του δίνει διαζύγιο μέχρι να της δώσει όσα της ανήκουν.

  • Υπονομεύει την κοινή τους επιχείρηση διασύροντάς τον στους πελάτες τους.

  • Τον απειλεί ότι θα τον βγάλει στα κανάλια και θα τον γελοιοποιήσει.


Ή μήπως θα ήταν πιο εμπνευσμένη, φρέσκια και φυσικά μη αναμενόμενη μία εκδοχή αντίδρασης όπως αυτές που σου παραθέτω παρακάτω...


  • Αυτοκτονεί αφήνοντας ένα σημείωμα ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι σπατάλησε χρόνο, ενέργεια και συναισθήματα σε έναν άνδρα σαν κι αυτόν και δεν μπορεί να συγχωρήσει τον εαυτό της.

  • Μεταναστεύει και βάζει σκοπό της ζωής της να γίνει ζάμπλουτη, διάσημη και ευτυχισμένη και τα καταφέρνει.

  • Γράφει ένα βιβλίο/ ημερολόγιο όπου εξιστορεί ό,τι έχει συμβεί μεταξύ τους. Το βιβλίο γίνεται επιτυχία, το Hollywood το γυρίζει ταινία και αυτή ζει “happily ever after”!

  • Ανεβάζει στο YouTube βιντεάκια που τον εκθέτουν και στήνει σελίδα στο facebook όπου συγκεντρώνει κόσμο εναντίον του, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.


Η λέξη κλειδί για μια ακόμη φορά είναι η λέξη «αντίδραση!».


Εμπνεύσου τη σκηνή σου ή την εξέλιξη της πλοκή σου.


Βρες τα κομβικά τους σημεία.


Κάνε μια λίστα με μη αναμενόμενες αντιδράσεις.


Επίλεξε την πιο φρέσκια και ενδιαφέρουσα αντίδραση και συνέχισε την ιστορία σου από εκεί.


Κάνε το ίδιο με όλα τα σημεία που νομίζεις ότι έχουν αναμενόμενη και προβλεπόμενη συνέχεια.

Συμβουλή Εξάσκησης

Εκπαίδευσε τον εαυτό σου να δημιουργεί ένα αρχείο με απροσδόκητες αντιδράσεις σε «καθημερινά», συνηθισμένα και «τυπικά» λογοτεχνικά θέματα σκηνών και εξέλιξης ιστοριών.


Εάν το κάνεις αυτό, θα γίνεις ένας από τους πιο εμπνευσμένους συγγραφείς της γενιάς μας!

Μπορείς να το κάνεις.

Εμπιστεύσου με.

Τόλμησέ το και θα δεις τη φαντασία και τη φρεσκάδα των γραπτών σου να ξεχωρίζει.

Επίσης, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και παράλληλα θέλεις μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να πετύχεις την συγγραφή και την έκδοση ενός μυθιστορήματος που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...


Βεβαιώσου ότι εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τον Επόμενο Κύκλο Εγγραφών στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει την μορφή Home Study Course και είναι Διαθέσιμο για νέους συμμετέχοντες ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον επόμενο κύκλο εγγραφών ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ και συμπληρώσουν την φόρμα ενδιαφέροντος που υπάρχει στην σχετική σελίδα ενημέρωσης, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, λαμβάνουν αυτόματα:

  • Προνομιακή + Προσωπική Έκπτωση για τον επόμενο κύκλο εγγραφών.

  • Προσωπική Ενημέρωση για το πλήρες περιεχόμενο του προγράμματος.

  • ΣΥΝ Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο εγγραφών, αλλά και για να έχεις χωρίς καμία άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, Αυτόματα Προνομιακή & Προσωπική Έκπτωση όπως και Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία

bottom of page