top of page

Ποιο είναι το ξεκάθαρο θέμα του βιβλίου σου και πώς να το ξεδιπλώσεις με επιτυχία για τους αναγνώστε


δημιουργικη γραφη, σεμιναρια δημιουργικης γραφης

Μπορεί να έχεις γράψει εκατοντάδες σελίδες που συνθέτουν το μυθιστόρημά σου, αλλά αυτές οι σελίδες έχουν κάτι να πουν, ή είναι απλά ωραία λογοτεχνικά λόγια δίχως κάποια εστίαση;

Ποιο είναι το θέμα του βιβλίου σου και πώς το ξεδιπλώνεις για τους αναγνώστες σου;

Το θέμα προκύπτει μέσα από μικρές και μεγάλες επιλογές που κάνεις για το βιβλίο σου.

Για να είναι το θέμα σου ‘λογικό’ αλλά και ξεκάθαρο για το μυθιστόρημά σου θα πρέπει να κάνει αισθητή την παρουσία του με διάφορες μορφές.

Μπορεί να έχεις έντονο ανταγωνιστή για τον πρωταγωνιστή σου.

Μπορεί να του θέτεις ζητήματα που τον ξεπερνούν, μπορεί να φέρνεις πράγματα από το παρελθόν του στο προσκήνιο, μπορεί να εμφανίζεις συμμάχους.

Μπορεί να σκιαγραφείς ένα ιδιαίτερο μέλλον για τους ήρωές σου.

Ό,τι κι αν κάνεις… όπως κι αν το κάνεις… αν δεν έχεις κάτι να πεις…

Αν το θέμα ή τα θέματα του βιβλίου σου δεν είναι ξεκάθαρα, τότε θα έχεις μεγάλο πρόβλημα στο να καταφέρεις να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό.

Δεν σου κρύβω πως, ως Επιμελήτρια Περιεχομένου, είναι πολλές οι φορές που χρειάζεται να επέμβω για να διορθώσω / βελτιώσω αυτό το χαρακτηριστικό σε ένα βιβλίο που θα έρθει στα χέρια μου πριν αυτό πάει στον εκδότη της επιλογής του συγγραφέα του κι από εκεί στους αναγνώστες.

[ Μάλιστα, αν ήδη έχεις ολοκληρώσει την συγγραφή του βιβλίου σου και πιστεύεις πως χρειάζεσαι βοήθεια για την Επιμέλεια Περιεχομένου του, ώστε αυτό να γίνει άμεσα δεκτό από τους εκδότες της επιλογής σου, αλλά και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό σου κοινό, τότε θα είναι τιμή μου να επιλεμηθώ προσωπικά το βιβλίο σου. Μπορείς να πάρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια τέτοια συνεργασία μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ! ]

Γι' αυτό πάρε μολύβι και χαρτί, κάθισε κάπου αναπαυτικά και ήσυχα (για σένα) και ας καλλιεργήσουμε το συγγραφικό ταλέντο μας προς αυτή την κατεύθυνση με αφορμή τα βήματα της άσκησης δημιουργικής γραφής (σύντομο μάθημα δημιουργικής γραφής) που μοιράζομαι σήμερα μαζί σου.

ΒΗΜΑ#1

Έχοντας υπόψη όλη την ιστορία σου, τι είναι αυτό που θέλει ο πρωταγωνιστής σου πάνω απ’ όλα;

Γράψε το…

ΒΗΜΑ#2

Αν ο πρωταγωνιστής σου δεν μπορεί να αποκτήσει αυτό που θέλει, ποια θα ήταν η καλύτερη εναλλακτική του; Γράψε το…

ΒΗΜΑ#3

Αν δεν μπορεί να έχει τις δύο πρώτες επιλογές του, με τι θα συμβιβαζόταν; Γράψε το…

ΒΗΜΑ#4

Για κάθε μία από τις παραπάνω απαντήσεις σου θέλω να κρατήσεις μερικές σημειώσεις από πιθανά εναλλακτικά σενάρια για το τέλος σου, για το φινάλε της ιστορίας σου.

ΒΗΜΑ#5

Δες και πάλι το σύνολο της ιστορίας σου… έχοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, σε τί μπορεί να ελπίζει παραπάνω ο πρωταγωνιστής σου;

Έχε υπόψη σου ότι οι απαντήσεις που μπορεί να δώσεις σ’ αυτήν την τελευταία άσκηση/ερώτηση μπορεί να σου ανοίξει νέους ορίζοντες για την πλοκή του βιβλίου σου.

Ο σκοπός όλων των παραπάνω ερωτήσεων / ασκήσεων δημιουργικής γραφής - συγγραφής, είναι να σε κάνουν να καταλάβεις ακόμη περισσότερο το τί στ’ αλήθεια θέλει ο ήρωάς σου, αλλά και γιατί.

Εάν το κάνεις αυτό. Αν εξετάσεις τα θέλω του, τις επιλογές του, και τα πιθανά εναλλακτικά του σενάρια… τότε το πιο πιθανό είναι να ανακαλύψεις ποιο είναι το θέμα του βιβλίου σου ξεκάθαρα!

Μάλιστα, αν θέλεις ΦΕΤΟΣ, σε ένα χρόνο από τώρα, να γράψεις και να εκδώσεις το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...

Τότε, μην χάνεις ούτε τον χρόνο σου και επίτρεψέ μου να σε γνωρίσω και να σε καλωσορίσω προσωπικά στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με πολύ αγάπη και μεράκι για ανθρώπους ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ώστε σε ένα χρόνο:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενό σου!)

  • Να έχεις καταφέρει να το εκδώσεις με επιτυχία σύμφωνα με τους προσωπικούς σου στόχους και φιλοδοξίες, αλλά και να ξέρεις ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις και για τα επόμενα βιβλία σου.

  • Να έχεις δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα από αναγνώστες εν αναμονή, που θα γνωρίζουν και θα περιμένουν να αγοράσουν το βιβλίο σου, ενώ εσύ ακόμη το γράφεις και πολύ πριν αυτό εκδοθεί.

Κανένα αντίστοιχο εργαστήρι ή σεμινάριο δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι τέτοιο, καλλιεργώντας παράλληλα το ταλέντο σου.

Όπως επίσης κανένα άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα δεν σου δίνει πρόσβαση στην ύλη του και προσωπική συμβουλευτική και βοήθεια εφ όρου ζωής. Κι αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, είναι που το κάνει μοναδικό και διαφορετικό.

Το Εργαστήρι έχει την μορφή Home Study Course και μπορείς να το παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, δίχως απαραίτητη σύνδεση στο Internet, στις μέρες και ώρες που ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, δίχως να μετακινηθείς από τον χώρο σου.

Είναι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, το σύνολο της ύλης μένει στα χέρια σου κι εγώ βρίσκομαι προσωπικά πλάι σου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.

Να είναι η μέρα σου ανέλπιστα όμορφη!

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.

Μαρία

#δωρεανμαθηματαδημιουργικησγραφησ #δημιουργικήγραφήδωρεαν #δημιουργικηγραφηδωρεαν #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσonline #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσδωρεαν #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσ #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήσγραφήσ #μαθηματαγραφησ #μαθηματαδημιουργικησγραφησ #πωσγραφεισεναβιβλιο #πωσγραφωβιβλιο #πωσναγραψεισεναβιβλιο #θελωναγινωσυγγραφεασ #πωσγραφωεναβιβλιο #σεμιναριαγραφησ #μαθηματασυγγραφησ #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσ #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσαθήνα #πωσναγραψωεναβιβλιο #θελωναγραψωεναβιβλιο #πωσθαγινωσυγγραφεασ #πωσναγραψωβιβλιο #μαθηματασυγγραφησδωρεαν #δημιουργικήγραφή #πωσναγινωσυγγραφεασ #θελωναγραψωβιβλιο #σεμιναριασυγγραφησβιβλιου #πωσναγραψωεναμυθιστορημα #πωσμπορωναγραψωεναβιβλιο #συγγραφήβιβλίου #ιδεεσγιαναγραψωβιβλιο #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσδωρεαν2018 #ιδεεσγιασυγγραφηβιβλιου #τιχρειαζεταιγιαναγραψεισβιβλιο #δημιουργικηγραφηδωρεαν2017 #πωσναγραψωεναβιβλιοστονυπολογιστη #πωσναγραψωεναβιβλιομυστηριου #δημιουργικήγραφήpdf #προγραμμαγιασυγγραφηβιβλιου

コメント


bottom of page