top of page

Πώς Να Έχει Το Μυθιστόρημά Σου Την Πολυπλοκότητα Που Απολαμβάνουν Όλοι Οι Αναγνώστες | Δημιουργική Γ


μαρια γουσιου δημιουργικη γραφη δωρεαν

Το να έχει ένα μυθιστόρημα πολυπλοκότητα είναι κάτι που επιθυμούν οι αναγνώστες, αλλά πώς το πετυχαίνουν οι συγγραφείς;

Το να δημιουργήσεις υποπλοκές είναι ένας τρόπος, το να εμπλουτίσεις το βιβλίο σου με ενδιαφέροντες ήρωες είναι ακόμη ένας τρόπος.

Κι όταν λέω ενδιαφέροντες ήρωες δεν εννοώ περισσότερους.

Μάλιστα, ο τρόπος που μπορεί ένας συγγραφέας να πετύχει πολυπλοκότητα στο βιβλίο του εστιασμένος σε ενδιαφέροντες ήρωες, τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με το να διαγράφει ήρωες που έχει εμπνευστεί αρχικά, να περιορίζει τους ήρωές του, αλλά αυτούς που, τελικά, κρατάει να τους χρησιμοποιεί σωστά και να συνδυάζει τα χαρακτηριστικά αυτών που διέγραψε σε αυτούς που τελικά κρατά.

Αν δώσεις στους ήρωες του βιβλίου σου πολλούς ρόλους, τότε το βιβλίο σου αυτόματα γίνεται πιο πλούσιο και πιο πολύπλοκο.

Μήπως έχεις ήδη αρχίσει να το σκέφτεσαι;

Υπάρχουν ήρωες στο βιβλίο που ετοίμασες ή ετοιμάζεις που θα μπορούσαν να γίνουν ένας;

Στ’ αλήθεια η δουλειά που χρειάζεται να κάνεις είναι λιγότερη και ευκολότερη από αυτή που νομίζεις, ενώ παράλληλα θα δώσει στο βιβλίο σου πολλά περισσότερα.

Και ως Επιμελήτρια Περιεχομένου, μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι αυτή είναι μια δουλειά που χρειάζεται να για ένα βιβλίο που έρχεται στα χέρια μου πριν αυτό πάει στον εκδότη της επιλογής του συγγραφέα του κι από εκεί στους αναγνώστες.

[ Μάλιστα, αν ήδη έχεις ολοκληρώσει την συγγραφή του βιβλίου σου και πιστεύεις πως χρειάζεσαι βοήθεια για την Επιμέλεια Περιεχομένου του, ώστε αυτό να γίνει άμεσα δεκτό από τους εκδότες της επιλογής σου, αλλά και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό σου κοινό, τότε θα είναι τιμή μου να επιλεμηθώ προσωπικά το βιβλίο σου. Μπορείς να πάρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια τέτοια συνεργασία μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ! ]

Ακολούθησε τα όσα μοιράζομαι εδώ μαζί σου σήμερα, με τα παρακάτω βήματα - άσκηση δημιουργικής γραφής, και θα το διαπιστώσεις κι εσύ μαζί μου.

1. Δημιούργησε δύο στήλες.

Στη μία κάνε λίστα με όλα τα ονόματα όλων των βασικών, αλλά και λιγότερο βασικών ηρώων σου. Στη δεύτερη λίστα γράψε ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής τους για το βιβλίο σου. Δεν χρειάζεται να γράψεις πολλά, μόλις μια σύντομη πρόταση.

2. Αν έχεις δέκα ή και λιγότερους χαρακτήρες, σβήσε ένα όνομα.

Διέγραψε έναν ήρωά σου οριστικά από την ιστορία σου. Αν έχεις παραπάνω από δέκα χαρακτήρες σβήσε οριστικά από την ιστορία σου δύο ονόματα. Εξαφάνισε δύο ήρωες… ναι, τόλμησε να το κάνεις! Δες το απλά σαν άσκηση!

3. Αυτήν τη στιγμή η λίστα των ηρώων σου είναι δέκα ή και λιγότερα άτομα, αλλά μένουν οι σκοποί που εξυπηρετούσαν οι ήρωες που διέγραψες.

‘Χρέωσε’ αυτούς τους σκοπούς σε έναν ή και περισσότερους ήρωες από αυτούς που επέλεξες να κρατήσεις στην πλοκή σου.

4. Μήπως υπάρχουν και άλλοι ήρωες που μπορούν να αναλάβουν περισσότερα ‘καθήκοντα’ και να εξυπηρετήσουν παραπάνω σκοπούς μέσα στο βιβλίο σου;

Ξαναδές την αρχική σου λίστα και εξέτασε όλα τα ενδεχόμενα.

Προσπάθησε να βρεις τουλάχιστον άλλους δύο ήρωες που θα μπορούσες να μετατρέψεις σε έναν.

Σκέψου ότι και στην ‘πραγματική’ ζωή, εκτός σελίδων βιβλίου, ένας άνθρωπος/ήρωας δεν κάνει και δεν είναι μόνο ένα πράγμα.

Μπορεί να είναι ένας ταξιτζής ή ένας πωλητής, αλλά το βράδυ μπορεί να παίζει τζαζ, τα Σαββατοκύριακα να παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής, και τις γιορτές να κάνει ορειβασία… για φαντάσου όλες αυτές τις πλευρές και τους ρόλους για τους ήρωές σου.

Ξέρω ότι για μερικούς συγγραφείς αυτή η άσκηση δημιουργικής γραφής είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Φαντάζονται ότι όλοι οι ρόλοι τους είναι σημαντικοί και ξεχωριστοί και πως δεν μπορούν να συνδυαστούν.

Αν το κάνεις όμως να ξέρεις πως θα έχεις φτιάξει ήρωες που όχι απλά έχουν περισσότερα να κάνουν μέσα στο έργο σου, αλλά είναι και ικανοί για περισσότερα.

Επίσης αν θέλεις ΦΕΤΟΣ, σε ένα χρόνο από τώρα, να γράψεις και να εκδώσεις το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...

Τότε, μην χάνεις ούτε τον χρόνο σου, ούτε τα προνόμια που για λίγο ακόμη είναι σε ισχύ, και επίτρεψέ μου να σε γνωρίσω και να σε καλωσορίσω προσωπικά στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με πολύ αγάπη και μεράκι για ανθρώπους ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ώστε σε ένα χρόνο, ξεκινώντας από σήμερα:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενό σου!)

  • Να έχεις καταφέρει να το εκδώσεις με επιτυχία σύμφωνα με τους προσωπικούς σου στόχους και φιλοδοξίες, αλλά και να ξέρεις ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις και για τα επόμενα βιβλία σου.

  • Να έχεις δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα από αναγνώστες εν αναμονή, που θα γνωρίζουν και θα περιμένουν να αγοράσουν το βιβλίο σου, ενώ εσύ ακόμη το γράφεις και πολύ πριν αυτό εκδοθεί.

Κανένα αντίστοιχο εργαστήρι ή σεμινάριο δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι τέτοιο, καλλιεργώντας παράλληλα το ταλέντο σου.

Όπως επίσης κανένα άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα δεν σου δίνει πρόσβαση στην ύλη του και προσωπική συμβουλευτική και βοήθεια εφ όρου ζωής. Κι αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, είναι που το κάνει μοναδικό και διαφορετικό.

Το Εργαστήρι έχει την μορφή Home Study Course και μπορείς να το παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, δίχως απαραίτητη σύνδεση στο Internet, στις μέρες και ώρες που ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, δίχως να μετακινηθείς από τον χώρο σου.

Είναι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, το σύνολο της ύλης μένει στα χέρια σου κι εγώ βρίσκομαι προσωπικά πλάι σου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής, ενώ η προνομιακή έκπτωση και η επιλογή δόσεων που ισχύουν σήμερα, σχεδόν άμεσα θα αποσυρθούν.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.

Να είναι η μέρα σου ανέλπιστα όμορφη!

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.

Μαρία

#δωρεανμαθηματαδημιουργικησγραφησ #δημιουργικήγραφήδωρεαν #δημιουργικηγραφηδωρεαν #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσonline #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσδωρεαν #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσ #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήσγραφήσ #μαθηματαγραφησ #μαθηματαδημιουργικησγραφησ #πωσγραφεισεναβιβλιο #πωσγραφωβιβλιο #πωσναγραψεισεναβιβλιο #θελωναγινωσυγγραφεασ #πωσγραφωεναβιβλιο #σεμιναριαγραφησ #μαθηματασυγγραφησ #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσ #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσαθήνα #πωσναγραψωεναβιβλιο #θελωναγραψωεναβιβλιο #πωσθαγινωσυγγραφεασ #πωσναγραψωβιβλιο #μαθηματασυγγραφησδωρεαν #δημιουργικήγραφή #πωσναγινωσυγγραφεασ #θελωναγραψωβιβλιο #σεμιναριασυγγραφησβιβλιου #πωσναγραψωεναμυθιστορημα #πωσμπορωναγραψωεναβιβλιο #συγγραφήβιβλίου #ιδεεσγιαναγραψωβιβλιο #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσδωρεαν2018 #ιδεεσγιασυγγραφηβιβλιου #τιχρειαζεταιγιαναγραψεισβιβλιο #δημιουργικηγραφηδωρεαν2017 #πωσναγραψωεναβιβλιοστονυπολογιστη #πωσναγραψωεναβιβλιομυστηριου #δημιουργικήγραφήpdf #προγραμμαγιασυγγραφηβιβλιου

bottom of page