top of page

Η Τεχνική της Ξαφνικής και Αναπάντεχης Απειλής που οδηγεί σε εξαιρετικά Μυθιστορήματα!


Όταν νοιώσεις πως κάποιο σημείο του κειμένου σου κάνει κοιλιά και δεν παρουσιάζει το ενδιαφέρον που θα ήθελες, αλλά και αναμένουν οι αναγνώστες σου, τότε εμφάνισε μια ξαφνική και αναπάντεχη απειλή.


Η ξαφνική και αναπάντεχη απειλή μπορεί να πάρει διάφορες μορφές

  • Κάποιος με μια χειροβομβίδα στο χέρι.

  • Κάποιος με την απειλή ενός όπλου.

  • Κάποιος που εισβάλει στη σκηνή για να σκοτώσει.

  • Κάποιος που εισβάλει στη σκηνή για να κλέψει και έχει «άγριες» διαθέσεις.

  • Κάποιος που μεταφέρει ένα «αποκαλυπτικό» μήνυμα.

  • Η αναγγελία ενός θανάτου.

  • Η αναγγελία μιας πολύ σοβαρής ασθένειας.

  • Ένα ξαφνικό ατύχημα.

  • Μια οικονομική δυσχέρεια.

Ή κάτι που:…

  • Θα αποτελεί έκπληξη.

  • Θα είναι ξαφνικό.

  • Θα είναι αναπάντεχο.

…μα πάνω από όλα θα αναγκάσει τους παρευρισκόμενους της σκηνής να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ... ο καθένας με τον δικό του τρόπο, φυσικά!


Και αυτή η ίδια η αντίδραση, που μπορεί να είναι από αναμενόμενη έως καθόλου αναμενόμενη... θα «ξεμπλοκάρει» τη σκηνή σου από το όποιο μη ικανοποιητικό επίπεδό της και θα της δώσει ένταση και κορυφώσεις.

Συμβουλή Εξάσκησης Νο1:

Έτσι, κάθε φορά που θα νοιώσεις ότι έχεις «κολλήσει» επίλεξε μια από τις εναλλακτικές «εκπλήξεις» που θα έχεις συγκεντρώσει και φαντάσου τις αντιδράσεις των ηρώων σου, αλλά και τα νέα μονοπάτια που ανοίγονται για την πλοκή σου.

Η τεχνική της ξαφνικής και αναπάντεχης απειλής είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια ενός συγγραφέα.

Μπορεί να έχεις οργανώσει από πριν την δουλειά σου και στην προσπάθειά σου να ελέγχεις τη ροή του κειμένου σου να «κολλήσεις», όμως μια «ξαφνική έκπληξη» αυτής της λογικής μπορεί πολύ εύκολα να δώσει μια φρέσκια πνοή στις αρχικές σου ιδέες ή και να σε ξεμπλοκάρει όταν το κείμενό σου το έχει ανάγκη.


Μια «ξαφνική απειλητική έκπληξη» με αυτή την λογική, πάντα σε «αναγκάζει» να διαβείς νέα μονοπάτια έμπνευσης για το πώς θα δράσουν, αλλά και θα αντιδράσουν οι ήρωές σου.


Ίσως να μην είχες πρόσβαση σε τέτοιου είδους εμπνεύσεις δίχως την βοήθεια αυτής της τεχνικής.


Συμβουλή Εξάσκησης Νο2

Γράψε για την ξαφνική και αναπάντεχη απειλή σου, άσε τους ήρωες και τους αναγνώστες σου να την αφουγκραστούν, επίτρεψέ τους να αντιδράσουν, να ανησυχήσουν, να παρασυρθούν... και αν χρειαστεί να ερμηνεύσεις ή να εξηγήσεις την «ξαφνική και αναπάντεχη απειλή» σου, καν’ το στο τέλος.


Λύσε τις όποιες απορίες σου όσο πιο αργότερα μπορείς... στο τέλος. Πάντα στο τέλος.

Ως πρώην εργαζόμενη σε μεγάλο εκδοτικό οίκο για την ομάδα ανάγνωσης επιλογής νέων βιβλίων προς έκδοση, αλλά και ως Επιμελήτρια Περιεχομένου για βιβλία σαν κι αυτά που ίσως να γράφεις εσύ αυτή την στιγμή, μπορώ να σου επιβεβαιώσω πως αυτό είναι ένα στοιχείο που έχω συναντήσει ξανά και ξανά να λείπει από το βιβλία που έρχονται και καλώ τον συγγραφέα να διορθώσει.


Μάλιστα, αν ήδη έχεις ολοκληρώσει την συγγραφή του βιβλίου σου και πιστεύεις πως χρειάζεσαι βοήθεια για την Επιμέλεια Περιεχομένου του, ώστε αυτό να γίνει άμεσα δεκτό από τους εκδότες της επιλογής σου, αλλά και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό σου κοινό, τότε θα είναι τιμή μου να επιλεμηθώ προσωπικά το βιβλίο σου. Μπορείς να πάρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια τέτοια συνεργασία μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ!


Όπως καταλαβαίνεις για μια ακόμη φορά η Συγγραφή είναι Τέχνη και Τεχνική ΜΑΖΙ και καμιά φορά η αυθόρμητη και αρχική μας έμπνευση, μπορεί να μην είναι αρκετή.

Κι εύχομαι η τεχνική αυτή να σε βοηθήσει εκεί που θα το έχεις ανάγκη!

Επίσης, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και παράλληλα θέλεις μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να πετύχεις την συγγραφή και την έκδοση ενός μυθιστορήματος που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...


Βεβαιώσου ότι συμμετέχεις στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει την μορφή Home Study Course (δηλαδή μπορείς να το παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, στον χρόνο και με τον ρυθμό που εσύ επιλέγεις) δίχως απαραίτητη σύνδεση στο διαδίκτυο και είναι διαθέσιμο για μικρό χρονικό διάστημα για νέους συμμετέχοντες ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ κάθε τέτοια εποχή.


Όμως αν όλα αυτά σε ενδιαφέρουν και σε αφορούν.

Γιατί δεν θέλω να χάσεις ούτε την ευκαιρία σου να ξεκινήσεις τα βήματα αυτής της συναρπαστικής διαδρομής, ούτε την Προνομιακή Τιμή/Έκπτωση και την επιλογή των 12 δόσεων που έχεις στην διάθεσή σου για λίγο ακόμη.


Mέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που λαμβάνεις από μένα σου δείχνω βήμα/βήμα τι πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις, ώστε…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, σε λιγότερο από ένα χρόνο από τώρα:​

  • Να έχεις γράψει ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου) ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία του.

  • Να το έχεις εκδώσει με επιτυχία πετυχαίνοντας τους δικούς σου προσωπικούς στόχους.

  • Να έχεις αναγνώστες σε αναμονή, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.


Δεν σου κρύβω πως σε "ζηλεύω". Όταν έγραφα το πρώτο ή το επόμενό μου μυθιστόρημα θα ήθελα πολύ να ήμουν στην θέση σου και να είχα κι εγώ στο πλάι μου αυτή την βοήθεια, την προσωπική καθοδήγηση και αυτή την γνώση να με συντροφεύουν και να με βοηθούν.

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία

bottom of page