top of page

Πώς Τα Αντικείμενα Που Υπάρχουν Γύρω Σου Μπορούν Να Σε Κάνουν Καλύτερο Συγγραφέα


Τα αντικείμενα που σχετίζονται προσωπικά με τους χαρακτήρες του βιβλίου σου μπορούν να σε βοηθήσουν να τους κάνεις πιο ζωντανούς και παράλληλα -τα ίδια αυτά αντικείμενα- μπορούν να σε βοηθήσουν να χτίσεις ολόκληρες ιστορίες και κόσμους και εμπειρίες γύρω από αυτούς.

Γι' αυτό κοίταξε όλα τα αντικείμενα στο σπίτι σου.

Αν δεν είσαι μινιμαλίστρια/μινιμαλιστής και δεν σου αρέσει να πετάς τα παλιά αντικείμενα, μπορεί να βρεις πραγματικούς θησαυρούς για τα βιβλία σου στα παλιά αντικείμενα.

Για παράδειγμα:

  • Οικογενειακά κειμήλια τα οποία περνούν από γενιά σε γενιά.

  • Οικογενειακές φωτογραφίες από γάμους, γιορτές και καλοκαιρινές διακοπές.

  • Εικόνες και αφίσες που είναι (ή ήταν) κρεμασμένα στον τοίχο σου.

  • Ρούχα τα οποία είναι χωμένα βαθιά στις ντουλάπες και τα φοράς μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ή δεν τα φοράς πλέον.

  • Βιβλία και διακοσμητικά.

  • Αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως πιάτα και κούπες.

  • Και αντικείμενα που σπάνια χρησιμοποιείς ή δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ σου.

Όλα αυτά τα αντικείμενα μπορούν να έχουν μεγάλη ιστορία (για σένα και τους ήρωές σου), αλλά ταυτόχρονα να αποκαλύπτουν επίσης και πολλά για σένα και την μοναδική ζωή των ηρώων σου.

Θέλω να ξέρεις και να θυμάσαι πως όποτε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αληθινό αντικείμενο στην συγγραφή σου, τότε κάνεις το βιβλίο σου πιο δυνατό.

Παρακάτω σου δίνω μερικά παραδείγματα για το πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις με διαφορετικούς τρόπους αντικείμενα στην συγγραφή μυθιστορημάτων, αλλά και βιβλίων που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Αντικείμενα που σχετίζονται άρρηκτα με την πλοκή

Συχνά ολόκληρη η πλοκή ενός μυθιστορήματος περιστρέφεται γύρω από ένα αντικείμενο το οποίο όλοι θέλουν να αποκτήσουν (ή να το ξεφορτωθούν).

Ο Άρχοντας Των Δαχτυλιδιών, από τον JRR Tolkien είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας και η πλοκή του περιστρέφεται γύρω από ένα αντικείμενο το οποίο όλοι επιθυμούν.

Μπορείς να μιλήσεις για έναν ήρωα (ή την οικογένειά του) με αφορμή τα αντικείμενα που υπάρχουν στην κατοχή τους.

Μπορείς να πεις πολλά για ένα άτομο από το είδος των αντικειμένων που κατέχει, προσέχει ή συλλέγει. Το ίδιο ακριβώς δεν κάνουμε και εκτός σελίδων βιβλίου όταν βλέπουμε κάποιον που να έχει στην κατοχή του ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ένα ιδιαίτερο κινητό, να μένει σε ένα ξεχωριστό σπίτι ή να φοράει κάτι σπάνιο;

Μπορείς να μετατρέψεις ένα αντικείμενο σε σύμβολο.

Απλά άφησε την φαντασία σου ελεύθερη να σε οδηγήσει σε μια συγκλονιστική γραμμή πλοκής.

Ένα αντικείμενο μπορεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο.

Ιδιαίτερα σε ένα μυθιστόρημα μυστηρίου ή ένα αστυνομικό μυθιστόρημα. Ή ένα αντικείμενο μπορεί να γίνει αφορμή για να αποκαλυφθεί κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν χαρακτήρα.

Ένα αντικείμενο μπορεί να γίνει αφορμή ώστε να "προαναγγείλει" κάτι που θα συμβεί αργότερα στην ιστορία σου

Ένα αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει μια ανάμνηση ή μια ιστορική αναδρομή. Εδώ οι επιλογές είναι ανεξάντλητες.

Ένα αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συνδετικός κρίκος για το βιβλίο σου γιατί μπορεί να συνδέσει χαρακτήρες, τόπους, καταστάσεις και εμπειρίες.

Τα αντικείμενα είναι επίσης χρήσιμα για να πυροδοτήσουν μια ιστορία.

Οι χαρακτήρες μπορούν να τα βρουν, να τα λάβουν, να τους τα κλέψουν, να τα αναζητήσουν, να τα φυλάξουν, να τα παραμελήσουν, να τα κλειδώσουν, να τα καταστρέψουν, και να τα πετάξουν.

Σε κάθε περίπτωση η γραμμή πλοκής του μυθιστορήματός σου θα εξελιχθεί διαφορετικά.

Άσκηση/Πρόταση Δημιουργικής Γραφής

Επίλεξε ένα αντικείμενο από το σπίτι σου το οποίο να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για σένα και κατασκεύασε μια σκηνή ή μια μικρή φανταστική ιστορία γύρω από αυτό.

Φαντάσου... το αντικείμενο αυτό χάθηκε και βρέθηκε ή δόθηκε σαν δώρο από κάποιον στον ήρωα της ιστορίας που σμιλεύεις τώρα;

Ή μήπως κληρονομήθηκε από έναν συγγενή;

Βεβαιώσου ότι το αντικείμενο με το οποίο επιλέγεις να ασχοληθείς πυροδοτεί ένα σημαντικό γεγονός στην ζωή του χαρακτήρα σου, βοηθώντας τον να πάρει μια απόφαση, να καταλάβει κάτι που συνέβη στο παρελθόν ή να στρέψει την ζωή του προς μια διαφορετική κατεύθυνση.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.

Να είσαι καλά!

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.

Μαρία

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Μέσα σε ένα χρόνο = 52 εβδομάδες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τί πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, ώστε μέσα σε 52 εβδομάδες:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου) ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία του.

  • Να το εκδώσεις με επιτυχία πετυχαίνοντας τους δικούς σου προσωπικούς στόχους.

  • Να έχεις αναγνώστες σε αναμονή, πριν από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Aν θέλεις ΦΕΤΟΣ να γράψεις και να εκδώσεις ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, τότε θα είναι χαρά μου να συμμετέχεις!

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν άμεσα, αλλά θα διαρκέσουν μόλις μερικές ημέρες και θα υπάρξει σημαντική προνομιακή έκπτωση για τους πρώτους συμμετέχοντες

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

#δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #γραφωτοδικομουπαραμυθι #δομημυθιστορηματος #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #μαθηματασυγγραφηςπαραμυθιων #μαθηματασυγγραφηςδωρεαν #μαθηματασυγγραφηςβιβλιου #μαθηματααποτοσπιτι #πωςναεκδοσωέναπαραμυθι #πλοκήμυθιστορήματος #μαθηματασυγγραφήςπαραμυθιου #σκελετόςμυθιστορήματοσ #Μυθιστόρημα #σεμιναριασυγγραφηςπαραμυθιου #πωςναγινωσυγγραφεας #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεάς #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεας #πωςναγινωπλουσιοςσυγγραφεας #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #Εκδοσηβιβλιου #εκδοσηβιβλιουνέουσυγγραφέα #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #πωςναβρωτιτλογιατοβιβλιομου #τεχνικεςσυγγραφης #τεχνικεςσυγγραφηςβιβλιου #τεχνικεςσυγγραφηςμυθιστορηματος #τεχνικέςσυγγραφήςμυθιστορήματος #οδηγιεςγιασυγγραφημυθιστορηματος #πωςναγραψετεεναπραγματικακαλομυθιστορημα #εφαρμογεςγιαναγραψειςβιβλιο #συγγραφήβιβλίου #σεμιναριασυγγραφηςβιβλιου #δημιουργικηγραφηοδηγιες

Commenti


bottom of page