top of page

Πώς Μπορούμε Να Γράψουμε Καλά Για Ένα Αντικείμενο Που Παίζει Σημαντικό Ρόλο Για Την Πλοκή Ενός Μυθισ


δημιουργική γραφή Μαρια Γούσιου

Πολλές φορές ένα αντικείμενο (ή πολλά και διαφορετικά αντικείμενα) μπορεί να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την πλοκή ενός μυθιστορήματος.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, τα αντικείμενα μπορούν να γίνουν αφορμή να οδηγηθεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση η γραμμή πλοκής ενός μυθιστορήματος ή να ξεδιπλωθεί μια διαφορετική και αναπάντεχη πλευρά ενός ήρωα.

Γι' αυτό είναι σημαντικό, εμείς οι Συγγραφείς Λογοτεχνικών Κειμένων, να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να γράψουμε καλά για ένα αντικείμενο, τις λεπτομέρειες γύρω από αυτό, αλλά και πώς μπορούμε να συνδέσουμε το κάθε αντικείμενο, τόσο με την γραμμή πλοκής μας, όσο και με τους ήρωες που είναι σημαντικοί για το μυθιστόρημά μας.

Πώς και από που ξεκινάς;

Για αρχή επιλέγεις ένα αντικείμενο που μιλάει στην ψυχή σου.

Ένα αδιάφορο σε σένα αντικείμενο δεν αποτελεί έξυπνη επιλογή για το μυθιστόρημά σου, ούτε για το παιδικό σου βιβλίο.

Αφού επιλέξεις το αντικείμενό σου, τώρα μπορείς να γράψεις ελεύθερα γύρω από αυτό για μερικά λεπτά δίχως να κρίνεις τον εαυτό σου και δίχως να κοιτάς το ρολόι.

Ή να κάνεις ένα σχεδιάγραμμα δίνοντας στοιχεία και λεπτομέρειες γύρω από το αντικείμενο και βρίσκοντας παράλληλα τρόπους που θα το παρουσιάσεις με έξυπνο και ενδιαφέροντα τρόπο στους αναγνώστες σου.

Είναι σοφό να μαζέψεις αρκετές πληροφορίες γύρω από αυτό.

Για το λόγο αυτό, παρατήρησε.

Κοίτα το αντικείμενο από κοντά, δήλωσε αν έχει κάποια χρηστικότητα και παρατήρησε τον τρόπο που δουλεύει.

Γράψε πώς οι ήρωες το χρησιμοποιούν και τι νοιώθουν γι’ αυτό.

Γιατί είναι σημαντικό γι΄αυτούς, αλλά και γιατί μπορεί να το αντιπαθούν.

Κάνε «έρευνα»

Ρώτα άλλους ανθρώπους για το ποια είναι η σχέση τους, τα αισθήματά τους, οι σκέψεις τους κλπ, γύρω από ένα αντικείμενο σαν κι αυτό.

Περιέγραψε

Αυτό που βλέπεις, και μετά με τις 5 αισθήσεις… όπως θα έκανε ένα μωρό παιδί.

Και θυμήσου...

Γεννάει αυτό το αντικείμενο αναμνήσεις από το παρελθόν;

Ή μήπως αυτό το αντικείμενο μας παραπέμπει στο μέλλον;

Μπορείς να αναλύσει ή/και να αναφέρεις...

Πότε ανακαλύφτηκε αυτό το αντικείμενο;

Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματά του;

Tί αλλαγές θα του έκανες, αν μπορούσες;

Αξιολόγησε

Γατί είναι τόσο σημαντικό αυτό το αντικείμενο από μόνο του;

Έχει πρακτική ή συναισθηματική αξία;

Έχει καλλιτεχνική ή ιστορική αξία;

Και το κυριότερο...

Γιατί αυτό το αντικείμενο είναι τόσο σημαντικό για το θέμα του μυθιστορήματός σου, για την κεντρική γραμμή πλοκής του, αλλά και για τους βασικούς ήρωες του βιβλίου σου;

Πώς συνδέεται άρρηκτα με το θέμα σου;

Μπορεί να μην χρειαστείς όλα από τα παραπάνω ερεθίσματα/ερωτήματα.

Μπορεί όμως να τα χρειαστείς και όλα αν το αντικείμενο και το βιβλίο σου το απαιτούν.

Ή μπορεί να χρειαστείς μέρος αυτών για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς με το συγκεκριμένο στοιχείο του βιβλίου σου.

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως μπορείς - και με αυτό τον τρόπο - να ασχοληθείς με Συγγραφικά με ένα ή και περισσότερα αντικείμενα - που θα παίξουν σημαντικό ρολό για το βιβλίο σου.

Γι' αυτό αν ήδη έχεις γράψει το βιβλίο σου, θέλω να επιστρέψεις σε αυτό και με αφορμή την παραπάνω γνώση να επιμεληθείς και να βελτιώσεις τα χωρία που έχουν να κάνουν με τα αντικείμενα που αναφέρεις και περιγράφεις.

[ Aν ήδη έχεις ολοκληρώσει την συγγραφή του βιβλίου σου και πιστεύεις πως χρειάζεσαι βοήθεια για την Επιμέλεια Περιεχομένου του, ώστε αυτό να γίνει άμεσα δεκτό από τους εκδότες της επιλογής σου, αλλά και να αγαπηθεί από το αναγνωστικό σου κοινό, τότε θα είναι τιμή μου να επιλεμηθώ προσωπικά το βιβλίο σου. Μπορείς να πάρεις όλες τις σχετικές πληροφορίες για μια τέτοια συνεργασία μας ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ! ]

Ενώ αν τώρα ξεκίνησες ή θέλεις να ξεκινήσεις την συγγραφή ενός μυθιστορήματος (το πρώτο ή το επόμενό σου)...

Και θέλεις να βεβαιωθείς ότι ο χρόνος και ο κόπος σου δεν θα πάνε χαμένα, πως πως θα είσαι σε θέση να γράψεις και να εκδώσεις ΦΕΤΟΣ, σε λιγότερο από ένα χρόνο, ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!!!!!

Τότε, μην χάνεις άλλο χρόνο και επίτρεψέ μου να σε γνωρίσω και να σε καλωσορίσω προσωπικά στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί με πολύ αγάπη και μεράκι για ανθρώπους ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ώστε σε ένα χρόνο, ξεκινώντας από σήμερα:

  • Να γράψεις ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα (το πρώτο ή το επόμενό σου!)

  • Να έχεις καταφέρει να το εκδώσεις με επιτυχία σύμφωνα με τους προσωπικούς σου στόχους και φιλοδοξίες, αλλά και να ξέρεις ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις και για τα επόμενα βιβλία σου.

  • Να έχεις δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα από αναγνώστες εν αναμονή, που θα γνωρίζουν και θα περιμένουν να αγοράσουν το βιβλίο σου, ενώ εσύ ακόμη το γράφεις και πολύ πριν αυτό εκδοθεί.

Κανένα αντίστοιχο εργαστήρι ή σεμινάριο δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάτι τέτοιο, καλλιεργώντας παράλληλα το ταλέντο σου.

Όπως επίσης κανένα άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα δεν σου δίνει πρόσβαση στην ύλη του και προσωπική συμβουλευτική και βοήθεια εφ όρου ζωής. Κι αυτό, μεταξύ πολλών άλλων, είναι που το κάνει μοναδικό και διαφορετικό.

Το Εργαστήρι έχει την μορφή Home Study Course και μπορείς να το παρακολουθήσεις από το σπίτι σου, δίχως απαραίτητη σύνδεση στο Internet, στις μέρες και ώρες που ΕΣΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, δίχως να μετακινηθείς από τον χώρο σου.

Είναι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους ΜΟΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, το σύνολο της ύλης μένει στα χέρια σου κι εγώ βρίσκομαι προσωπικά πλάι σου σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, εύχομαι να γράφεις και να εμπνέεσαι καταπληκτικά βιβλία που όλοι μας θα λατρέψουμε.

Να είναι η μέρα σου ανέλπιστα όμορφη!

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.

Μαρία

#δωρεανμαθηματαδημιουργικησγραφησ #δημιουργικήγραφήδωρεαν #δημιουργικηγραφηδωρεαν #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσonline #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσδωρεαν #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσ #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήσγραφήσ #μαθηματαγραφησ #μαθηματαδημιουργικησγραφησ #πωσγραφεισεναβιβλιο #πωσγραφωβιβλιο #πωσναγραψεισεναβιβλιο #θελωναγινωσυγγραφεασ #πωσγραφωεναβιβλιο #σεμιναριαγραφησ #μαθηματασυγγραφησ #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσ #μαθήματαδημιουργικήσγραφήσαθήνα #πωσναγραψωεναβιβλιο #θελωναγραψωεναβιβλιο #πωσθαγινωσυγγραφεασ #πωσναγραψωβιβλιο #μαθηματασυγγραφησδωρεαν #δημιουργικήγραφή #πωσναγινωσυγγραφεασ #θελωναγραψωβιβλιο #σεμιναριασυγγραφησβιβλιου #πωσναγραψωεναμυθιστορημα #πωσμπορωναγραψωεναβιβλιο #συγγραφήβιβλίου #ιδεεσγιαναγραψωβιβλιο #σεμινάριαδημιουργικήσγραφήσδωρεαν2018 #ιδεεσγιασυγγραφηβιβλιου #τιχρειαζεταιγιαναγραψεισβιβλιο #δημιουργικηγραφηδωρεαν2017 #πωσναγραψωεναβιβλιοστονυπολογιστη #πωσναγραψωεναβιβλιομυστηριου #δημιουργικήγραφήpdf #προγραμμαγιασυγγραφηβιβλιου

Comentarios


bottom of page