Ποιες Συγγραφικές Ανατροπές Δημιουργικής Γραφής Οδηγούν Στην Συγγραφική Επιτυχία


Αν

ατρέποντας τα Δεδομένα!

Συνήθως οι συγγραφείς, τόσο από κεκτημένη ταχύτητα κάποιες φορές, όσο και από βαρεμάρα κάποιες άλλες, γράφουμε σκηνές που η κατάληξή τους είναι τελείως προβλέψιμη, βαρετή και αναμενόμενη για τον αναγνώστη, που διαβάζει ‘μία από τα ίδια’ ξανά και ξανά, τόσο από βιβλίο σε βιβλίο μας, όσο και από σκηνή σε σκηνή μας.


Ένα Ακόμη Χαρακτηριστικό-Μυστικό Των Επιτυχημένων Βιβλίων που Κάνουν Την Διαφορά Σε Όλα Τα Επίπεδα:

Οι συγγραφείς των επιτυχημένων βιβλίων γράφουν ή φαντάζονται μια σκηνή και για να την ολοκληρώσουν γράφουν ή/και φαντάζονται διάφορα φινάλε.


Βλέπουν ποια εκδοχή είναι η πιο εμπνευσμένη, η πιο διαφορετική, η λιγότερο αναμενόμενη, αυτή που θα αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη για τον αναγνώστη και για την εξέλιξη της πλοκής και επιλέγουν αυτήν την εκδοχή να μοιραστούν με τους αναγνώστες. Την εκδοχή που ανατρέπει τα δεδομένα όλων.


Οι υπόλοιπες εκδοχές ή μένουν στο συρτάρι ή απλά πάνε στο καλάθι προς ανακύκλωση!


Κάνε ακριβώς το ίδιο για τις σκηνές του βιβλίου σου.


Όσο μπορείς μη μένεις στην πρώτη εκδοχή των σκηνών που θα εμπνευστείς. Δώσε χώρο και χρόνο στον εαυτό σου, στο βιβλίο σου, στην δημιουργική σου ενέργεια και στην έμπνευση να σε ‘επισκεφτούν’ και να σου ανατρέψουν τα πάντα αν είναι δυνατόν.


Είτε σου αρέσει, είτε όχι, αυτή η έξτρα δουλειά, κι αυτές οι ανατροπές είναι που οδηγούν στην επιτυχία και κάνουν τη διαφορά.


Αν δεν τεμπελιάσεις λοιπόν και αν επιλέξεις να εργαστείς με τις σκηνές σου κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα διαπιστώσεις ότι μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις θα επιλέξεις να μοιραστείς με τον αναγνώστη την αρχική σου έμπνευση.


Τις περισσότερες φορές θα επιλέξεις μια κατάληξη που θα είναι αποτέλεσμα αυτής της συνειδητής δουλειάς και των ασκήσεων που ακολουθούν.


Συγγραφική Εφαρμογή

Χαρακτηριστικού/Μυστικού Επιτυχημένων Βιβλίων:


1. Διάλεξε μια σκηνή του βιβλίου σου που πρωταγωνιστεί ο κεντρικός σου ήρωας ή ένας ήρωας που είναι εξίσου σημαντικός για το βιβλίο σου.


Γράψε τι είναι σημαντικό για τη σκηνή αυτή;


Τι διαδραματίζεται;

Τι προσπαθεί ο ήρωάς σου να καταφέρει, να κερδίσει ή να αποφύγει;


2. Γράψε σε μορφή λίστας όλους τους λόγους που ο ήρωάς σου κάνει ή θέλει να κάνει αυτό/αυτά που κάνει.


Γράψε όσους παραπάνω λόγους/κίνητρα μπορείς να φανταστείς.


Μην προχωρήσεις στο νούμερο 3 βήμα της συγγραφικής εφαρμογής αυτού του μυστικού μέχρι να ολοκληρώσεις αυτήν τη λίστα….. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!!!


3. Υπογράμμισε το τελευταίο πράγμα που έχεις γράψει στην παραπάνω λίστα.


Αυτό το κίνητρο, αυτόν τον λόγο που πραγματικά ήταν ο τελευταίος που έχεις σκεφτεί για τον ήρωά σου.