top of page

Πώς Να Έχεις Αναγνώστες Σε Αναμονή Και Εκδότες (Έλληνες Και Του Εξωτερικού) Να Θέλουν Τα Βιβλία Σου




Υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια πλέον ένα μυστικό στον κόσμο της συγγραφής. Αυτό το μυστικό (που δεν είναι μυστικό) αλλά η νέα αλήθεια είναι ένα. Και το μυστικό αυτό σου επιτρέπει να έχεις:


  • Και αναγνώστες σε αναμονή από το πρώτο σου βιβλίο, αλλά και για κάθε επόμενο!

  • Και συνεχόμενες πωλήσεις σε ένα κοινό που είναι 100% δικό σου, σε ακολουθεί και τιμά την δουλειά σου ως Συγγραφέα και το κάθε βιβλίο σου χωριστά.

  • Και κάνει τους εκδότες να έρχονται αυτοί σε σένα και να ζητούν συνεργασία και να σου προσφέρουν συμβόλαιο, αντί να πηγαίνεις εσύ σε αυτούς και να περιμένεις την απάντησή τους.

  • Και είναι πλέον "προϋπόθεση" για τους εκδότες του εξωτερικού σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει το βιβλίο σου να μεταφραστεί και να κυκλοφορήσει εκτός Ελλάδας, ναι, πλέον ο εκδότης/αντζέντης του εξωτερικού, πέρα από το βιβλίο, ρωτάει και αξιολογεί πλέον και αυτό το "μυστικό.".


Το μυστικό λοιπόν (που δεν είναι μυστικό) αλλά η νέα αλήθεια είναι ένα και είναι το παρακάτω:


No1.

Ως Συγγραφέας έχω το δικό μου site/blog.

No2.

Το site/blog μου είναι απλό ΑΛΛΑ όσοι το επισκέπτονται έχουν την επιλογή να αφήσουν το email τους.


Έτσι, αυτόματα, μετατρέπω τους επισκέπτες του site μου κι σε συνδρομητές της δουλειάς μου. (Και, ναι υπάρχει τρόπος για να έλξω στο site/blog μου ΜΟΝΟ τους ανθρώπους που είναι φανατικοί αναγνώστες της κατηγορίας και του ύφους των βιβλίων που εγώ γράφω)

No3.

Επικοινωνώ με την λίστα των συνδρομητών μου μέσω email χτίζοντας σχέση μαζί τους με βάση του ποια/ποιος είμαι ως Συγγραφέας και ως Άνθρωπος.

No4.

Καλλιεργώ το ταλέντο μου ως Συγγραφέας με εστίαση την κατηγορία βιβλίων που θέλω να γράφω και προσφέρω στο κοινό μου πολύ καλά βιβλία.


No5.

Τοποθετώ και διαθέτω το κάθε βιβλίο μου (ανάλογα τους προσωπικούς στόχους που έχω για την Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας αλλά και για το κάθε βιβλίο μου χωριστά) στο πλέον σωστό μέρος για μένα.


Αυτό μπορεί να είναι μόνο μέσα από το δικό μου site/blog ή μέσα από άλλες πλατφόρμες που έχω εγώ τον πλήρη έλεγχό τους, μέσω του εκδοτικού οίκου της επιλογής μου σε βιβλιοπωλεία που ο εκδοτικός οίκος συνεργάζεται μαζί τους, ή τοποθετώ εγώ μόνος μου/μόνη μου το βιβλίο μου σε βιβλιοπωλεία της επιλογής μου, μετά από προσωπική συμφωνία που έχω εγώ μαζί τους.


No6.

Κοινοποιώ στον κόσμο που έχω στην λίστα των συνδρομητών του site/blog μου το link πώλησης (το σημείο πώλησης) του κάθε βιβλίο μου -όποιο κι αν είναι αυτό- και με αυτό τον τρόπο τους ενημερώνω για το που μπορούν να βρουν το βιβλίο μου και να το αγοράσουν.


Έτσι έχω τους δικούς μου αναγνώστες για κάθε βιβλίο μου.

Κι επειδή μέσα από το μονοπάτι αυτό έχω προσωπική σχέση μαζί τους, όταν ετοιμάζω ένα νέο βιβλίο το γνωρίζουν πρώτοι μέσα από BHMA#3 αυτής της διαδρομής.


Και "ξαφνικά" το δικό μου βιβλίο ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.
Και "ξαφνικά" έχει πωλήσεις.

Και "ξαφνικά" ο κόσμος, ο δικός μου κόσμος, το δικό μου αναγνωστικό κοινό, οι δικοί μου επισκέπτες/συνδρομητές του site/blog μου γύρω από την Ταυτότητά μου ως Συγγραφέας- γνωρίζουν για το κάθε βιβλίο μου, πολύ πριν αυτό εκδοθεί, επειδή επικοινωνώ μαζί τους και τους το γνωστοποιώ από την στιγμή της έμπνευσής του.


Μοιράζομαι μαζί τους την διαδικασία της συγγραφής και της έκδοσής του.


Μπορεί και να διαλέξω με το κοινό μου τον τίτλο του βιβλίου, το εξώφυλλο και να είναι το κοινό μου αυτό που θα "εγκρίνει" το οπισθόφυλλό μου.


Με τον τρόπο αυτό το κοινό μου συμμετέχει ενεργά στην συγγραφή και δημιουργία του βιβλίου μου και το περιμένει...


Δεν "πέφτει" τυχαία πάνω σε ένα βιβλίο που το συναντά για πρώτη φορά όταν αυτό εκδοθεί. Το περιμένει και γνωρίζει γι' αυτό και για μένα ως Συγγραφέα του, πολύ πριν την κυκλοφορία του.


Μάλιστα, το ίδιο το κοινό με την συνδιαλλαγή αυτή είναι το καλύτερο marketing research που μπορώ να έχω για πολλά στάδια του βιβλίου, γιατί το ίδιο το κοινό "ψηφίζει" και μου λέει την γνώμη του για το εξώφυλλο, τον τίτλο, κλπ.


Αυτό το κοινό -το δικό μου κοινό σε αναμονή- περιμένει να το αγοράσει, να βρεθεί σε μια παρουσίαση βιβλίου, να το κοινοποιήσει στους φίλους του, να πει την γνώμη του γι' αυτό στον ίδιο τον/την συγγραφέα ή/και στα social media.

Και όσο καλύτερη/καλύτερος γίνομαι στα παραπάνω βήματα...

Και όσο περισσότερο αυξάνει η λίστα των επισκεπτών/συνδρομητών του site/blog μου...

Και όσο πιο καλά βιβλία γράφω...


Τόσο μεγαλώνει η επιτυχία μου, το κοινό μου, τα έσοδά μου και η αναγνώρισή μου ως Συγγραφέας.

Και δεν έχω "κανέναν" πάνω από το κεφάλι μου για να κάνω το όνειρο του συγγραφέα που έχω μέσα μου πραγματικότητα.


Ναι, μπορεί να είναι το βιβλίο μου στην amazon, αλλά εκεί είναι και μερικά χιλιάδες -αν όχι εκατομμύρια βιβλία από όλο τον κόσμο- και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.


Όταν όμως έχεις σε εφαρμογή τα παραπάνω βήματα δεν σε νοιάζει αν το βιβλίο είναι στο site σου, στο facebook ή στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μόνο.


Με τα παραπάνω βήματα εξαφανίζεις τον ανταγωνισμό, εξασφαλίζεις τις δικές σου προσωπικές πωλήσεις για τα βιβλία σου και το καλύτερο!...

Όταν δεν σταματάς στην λέξη "Τέλος" για ένα βιβλίο σου, αλλά είσαι διατεθειμένος/διατεθειμένη να σταθείς πλάι και "πίσω" από το βιβλίο σου και με τον παραπάνω τρόπο, τότε επιφανείς εκδότες το προσέχουν και είσαι από τις πρώτες επιλογές συγγραφέων που θέλουν να συνεργαστούν μαζί τους.


Ναι, έχω ακούσει ξανά και ξανά την ίδια ιστορία.


Που όταν ο συγγραφέας έβαλε τα παραπάνω βήματα σε εφαρμογή, έχτισε το δικό του προσωπικό κοινό, τότε ο εκδότης πήγε σε αυτόν/αυτή και του πρότεινε συνεργασία.


Ναι, χάρη στα παραπάνω βήματα, μεταξύ άλλων έχουμε και αντιστροφή αυτών των ρόλων.

Αντί να πάει ο συγγραφέας στον εκδότη, πάει ο εκδότης στον συγγραφέα.


Γιατί ο εκδότης, ως επιχειρηματίας με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος για την επιχείρησή σου, αναγνωρίζει πως όταν ένας συγγραφέας κάνει καλά την "δουλειά του"...


Δηλαδή, καλλιεργεί το ταλέντο του και γράφει καλά βιβλία και παράλληλα καλλιεργεί, χτίζει και έχει προσωπική σχέση με το δικό του προσωπικό αναγνωστικό κοινό που μέσα από το διαδίκτυο τον ακολουθεί, ενημερώνεται για τον ίδιο και την εξέλιξή του ως Συγγραφέα και ως Ανθρώπου, τότε ξέρει ο εκδότης ως επιχειρηματίας, ότι αυτός ο συγγραφέας έχει εξασφαλισμένες πωλήσεις για τα βιβλία του.


Ναι, είναι σημαντική η τοποθέτηση και η όποια διανομή του βιβλίου σου, αλλά δεν είναι αρκετή αν δεν έχεις από πίσω ένα οργανωμένο και συνειδητό πλάνο υποστήριξης.

Και πίστεψέ με κανένας εκδοτικός οίκος, ούτε και ο μεγαλύτερος δεν θα κάνει αυτή την δουλειά για σένα.


Εσύ όμως μπορείς να κάνεις αυτή την δουλειά για σένα, την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας, αλλά και για κάθε βιβλίο σου χωριστά.


Το αξίζεις.


Η επιπλέον εργασία εύρεσης και επικοινωνίας με το δικό σου κοινό είναι απλή και δεν χρειάζεται να σου παίρνει πολύ χρόνο... 2 - 3 emails/μήνα, τα οφέλη όμως θα είναι πολλαπλά για σένα... και μάλιστα σε πολλαπλά επίπεδα.


Μάλιστα αν σε ενδιαφέρει το βιβλίο σου να μεταφραστεί και να γίνει δεκτό από εκδότες του εξωτερικού, επίτρεψέ μου να σε ενημερώσω πως πλέον ένας Εκδότης/Ατζέντης του εξωτερικού, πέρα από το βιβλίο σου θα ρωτήσει και θα ερευνήσει τον όγκο και την ποιότητα του κοινού που ήδη θα έχεις στην κατοχή σου και θα είναι ενεργό και ενημερωμένο για την πορεία σου ως Συγγραφέας και όχι μόνο... μέσα από τα παραπάνω βήματα/μυστικό... που πλέον δεν είναι μυστικό.


Ζωντανό παράδειγμα είμαι εγώ που εφαρμόζω και εξελίσσομαι μέσα από τα βήματα αυτά 10 χρόνια τώρα, αλλά κι ένα σωρό άλλοι συγγραφείς της εποχής μας που το κάνουν καθημερινά, ανά τον κόσμο!

Αν χρειαστείς βοήθεια για όλο αυτό γράψε μου. Μη διστάσεις. Θα χαρώ να σε βοηθήσω προσωπικά και να λύσω τυχών απορίες σου. Μέχρι και τον άνθρωπο που υποστηρίζει το site/blog μου μπορώ να σου συστήσω για να σε βοηθήσω, αν το έχεις ανάγκη.

Όμως αν αληθινά θέλεις να βάλεις τα παραπάνω βήματα σε εφαρμογή, και να εισπράττεις τα καλά αποτελέσματα μιας τέτοιας απόφασης/επιλογής, τότε βεβαιώσου ότι παρακολουθείς το Rich + Happy Online Για Συγγραφείς Και Επαγγελματίες/Επιχειρηματίες Όλων Των Αντικειμένων


Θα βρεις όλες τις πληροφορίες ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ ή επάνω στην φωτογραφία που ακολουθεί.


Γιατί ΑΝ ΕΙΣΑΙ... ή ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ:

  • ​​Συγγραφέας

  • ​Coach/Σύμβουλος

  • ​Ομιλητής

  • ​Εισηγητής Σεμιναρίων

  • ​Ειδικός/Expert/Guru

  • ​Ελεύθερος Επαγγελματίας

  • Αν έχεις κάποιο χόμπι, πάθος, γνώση ή κάποια άλλη εξειδίκευση.

  • Ανεξάρτητα από το ιδιαίτερο αντικείμενο και περιεχόμενό σου.

ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ



Θα βρεις όλες τις πληροφορίες ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ


Βλέπεις... το να δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά στο Internet είναι η νέα εποχή στον τομέα του επιχειρείν για όλους μας, Συγγραφείς και μη.


Εάν λοιπόν αναρωτιέσαι "πώς θα τα κάνω όλα αυτά για μένα;"


Ακριβώς αυτό προτίθεμαι να σου δείξω μέσα από το Rich + Happy Online | ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία

bottom of page