top of page

Ο Λόγος Που Οι Περισσότεροι Άνθρωποι Δεν Τελειώνουν Ποτέ Τα Βιβλία Τους + 7 Συμβουλές Για Να Τα Κατα


Κάθε χρόνο, εκατομμύρια βιβλία μένουν ημιτελή. Βιβλία τα οποία θα μπορούσαν να έχουν βοηθήσει και εμπνεύσει ανθρώπους, αλλά και να έχουν φέρει ομορφιά και σοφία σε αυτόν τον κόσμο.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το πρόβλημα είναι πάντα το ίδιο. Ο συγγραφέας τα παρατάει.

Ίσως να έχεις αντιμετωπίσει κι κάτι τέτοιο. Να ξεκίνησες να γράφεις ένα βιβλίο, αλλά ποτέ δεν το ολοκλήρωσες. Κόλλησες και δεν ήξερες πώς να το τελειώσεις. Ή ολοκλήρωσες το χειρόγραφό σου, αλλά δεν ήξερες τι να κάνεις μετά.

Εδώ θα βρεις όσα πρέπει να κάνεις αν βρεθείς σε μια τέτοια θέση.

Το μυστικό για να τελειώσεις ένα βιβλίο είναι να έχεις μια διαδικασία την οποία μπορείς να εμπιστευτείς κι αυτό είναι κάτι που δεν μας μαθαίνουν στο σχολείο, όταν κάνουμε το μάθημα της έκθεσης.

Πριν κυκλοφορήσεις ένα best seller πρέπει να γράψεις ένα best seller.

Με δυο λόγια, έχει ιδιαίτερη σημασία η διαδικασία συγγραφής. Κι αν θέλεις να υπογράφεις ένα best seller, πρέπει να γράψεις ένα βιβλίο το οποίο θα αξίζει τον κόπο να πουληθεί και να διαβαστεί.

Και αν θες να μεγιστοποιήσεις τις πιθανότητες σου να ολοκληρώσεις ένα βιβλίο, πρέπει να έχεις ένα σχέδιο, ένα πλάνο που να σε βοηθά στην διαδικασία της συγγραφής.

Η συγγραφή έχει αλλάξει την ζωή μου. Με βοήθησε να βρω τον εαυτό μου και μου έδωσε την ευκαιρία επηρεάσω τον κόσμο και να βγάλω τα προς το ζην για την οικογένεια μου.

Κι όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για μένα για την καθημερινότητά μου. Αποτελούν το κίνητρό μου. Δίχως αυτό το κίνητρο, θα τα παρατούσα. Γι' αυτό αν χρειάζεσαι βοήθεια για να διατηρήσεις το δικό σου κίνητρο ζωντανό... εδώ θα βρεις 7 συμβουλές για να μην τα παρατήσεις.

1. Γράψε ένα κεφάλαιο κάθε φορά.

Εστιάσου και δώσε τον καλύτερο συγγραφικό εαυτό σου, μόνο σε ένα σύντομο κεφάλαιο την φορά. Στο τέλος, αθροιστικά, θα έχεις ολοκληρώσει ένα ολόκληρο μυθιστόρημα.

Και σου θυμίζω πως τα κεφάλαια (συνήθως) δεν είναι πολύ μεγάλα σε όγκο κείμενα. Είναι μόλις μερικές σελίδες το καθένα...

2. Γράψε, για αρχή, ένα μικρότερο σε όγκο βιβλίο.

Αν η ιδέα του να γράψεις ένα αριστούργημα 500 σελίδων σου προκαλεί φόβο. Αντί για αυτό, γράψε ένα μικρό σε όγκο βιβλίο. Αν τα μεγάλα έργα είναι αγχωτικά για σένα ξεκίνα με κάτι μικρότερο, από το να μην ξεκινήσεις ποτέ.

3. Δημιούργησε μια ιστοσελίδα.

Δημιούργησε μια ιστοσελίδα και χρησιμοποίησε την για να προβάλεις την δουλειά που κάνεις ως Συγγραφέας και άρχισε να σχετίζεσαι με το δικό σου, αποκλειστικό, αναγνωστικό κοινό.

Ένα κοινό που μπορεί να είναι ναι, και από το πρώτο σου βιβλίο, αναγνώστες εν αναμονή.

Και πώς θα το κάνεις αυτό;

Στο Πρόγραμμά μου RICH + HAPPY Με Την Online/Ψηφιακή Επιχείρησή Σου, σου δείχνω αναλυτικά, πως μπορείς να "χτίσεις" το δικό σου εν αναμονή κοινό, για κάθε βιβλίο σου, αλλά και πως να προωθήσεις με επιτυχία την Ταυτότητά σου ως Συγγραφέας, αλλά και το κάθε βιβλίο σου χωριστά.


4. Δημιούργησε μια λίστα με τις εμπνεύσεις σου.

Την χρειάζεσαι για να μπορείς να έχεις συνεχώς φρέσκες ιδέες. Διάβαζε αρκετά, και χρησιμοποίησε ένα σύστημα για να βρίσκεις, να αποθηκεύεις και να οργανώνεις το περιεχόμενο που σε εμπνέει.

5. Μείνε συνεπής.

Μερικές μέρες είναι εύκολο να γράψεις. Κάποιες άλλες είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η αλήθεια είναι ότι η έμπνευση είναι απλά ένα υποπροϊόν της σκληρής σου δουλειάς.

Δεν μπορείς να περιμένεις να σου έρθει η έμπνευση. Η Μούσα της Συγγραφής είναι μια "άνεργη τεμπέλα", η οποία δεν θα κουνηθεί από την θέση της αν δεν την αναγκάσεις εσύ.

Δείξε της ποιο είναι το αφεντικό, και ότι όσον αφορά την δουλειά του Συγγραφέα που κρύβεις μέσα σου, τα πράγματα είναι σοβαρά, και πως ΕΣΥ έχεις το πάνω χέρι!

6. Απομάκρυνε τους περισπασμούς.

Το Email, το Facebook, το Twitter και το τηλέφωνό σου θα πρέπει να είναι κλειστά. Το ίδιο και η πόρτα του δωματίου, αν γράφεις στο σπίτι ή στο γραφείο. Νομίζω καταλαβαίνεις πολύ καλά τι θέλω να σου πω...

7. Γράψε εκεί που γράφουν άλλοι (ή δουλεύουν).

Αν έχεις δυσκολίες στο να γράφεις με συνέπεια μόνος/μόνη σου, γράψε εκεί που άλλοι άνθρωποι δουλεύουν. Μια καφετέρια ή μια βιβλιοθήκη μπορεί να βοηθήσουν.

Αν είσαι σε ένα μέρος που οι άλλοι άνθρωποι δουλεύουν, τότε αναγκαστικά θα πρέπει να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Και τώρα, ας ξεκινήσουμε την συγγραφή! Θυμήσου: Πριν κυκλοφορήσεις ένα best seller, πρέπει να γράψεις ένα best seller.

Τα περισσότερα βιβλία παραμένουν ανολοκλήρωτα. Αν θες να κάνεις την διαφορά, θα χρειαστείς ένα σχέδιο.

Αλλά ίσως δεν θέλεις μόνο να ολοκληρώσεις το βιβλίο σου και θέλεις να βεβαιωθείς ότι είναι και κάτι που αξίζει να το πουλήσεις και να έχεις αναγνώστες.

Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση; Παρακολουθείς δίχως δεύτερη σκέψη αυτό που...

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

"Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Aν θέλεις να γράψεις φέτος ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, τότε μπορείς να συμμετέχεις στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: "Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" που θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τι πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, ώστε μέσα σε 52 εβδομάδες να γράψεις, να εκδώσεις με επιτυχία, αλλά και να έχεις αναγνώστες εν αναμονή, για το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου, ανεξάρτητα από την κατηγορία του.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτά τα Χριστούγεννα, αυτή η Πρωτοχρονιά, να είναι ανέλπιστα γιορτινά και επιτυχημένα Συγγραφικά!

Μαρία

#δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #γραφωτοδικομουπαραμυθι #δομημυθιστορηματος #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #μαθηματασυγγραφηςπαραμυθιων #μαθηματασυγγραφηςδωρεαν #μαθηματασυγγραφηςβιβλιου #μαθηματααποτοσπιτι #πωςναεκδοσωέναπαραμυθι #πλοκήμυθιστορήματος #μαθηματασυγγραφήςπαραμυθιου #σκελετόςμυθιστορήματοσ #Μυθιστόρημα #σεμιναριασυγγραφηςπαραμυθιου #πωςναγινωσυγγραφεας #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεάς #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεας #πωςναγινωπλουσιοςσυγγραφεας #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #Εκδοσηβιβλιου #εκδοσηβιβλιουνέουσυγγραφέα #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα

bottom of page