top of page

Οι (4) Tέσσερις Σημαντικές Συνήθειες Των Πειθαρχημένων Συγγραφέων


Με τα χρόνια, ιδιαίτερα από τότε που ξεκίνησα να δουλεύω μόνη μου, έχω διαβάσει και σκεφτεί πολλά γύρω από το θέμα της αναβλητικότητας και της πειθαρχείας.

Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελούν ισχυρές δυνάμεις και μπορούν να είναι καταστροφικές για τους συγγραφείς.

Μερικοί άνθρωποι φαντάζονται πως οι συγγραφείς δουλεύουν με ξεσπάσματα ξέφρενης έμπνευσης, όμως η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μπορεί να υπάρχουν υπέροχες στιγμές ροής... Και είμαι από αυτούς που έχω βιώσει περιόδους συγγραφής, όπου έχανα την έννοια του χρόνου επειδή ήμουν τόσο συγκεντρωμένη στο να γράφω, αλλά τις περισσότερες φορές, το να είσαι συγγραφέας σημαίνει ότι κάθεσαι σε μια καρέκλα, αγκαλιά με ένα πληκτρολόγιο και πρέπει να γράψεις... ακόμα και αν δεν έχεις “έμπνευση”.

Γι' αυτό παρακάτω θα βρεις τέσσερις σημαντικές συνήθειες των πειθαρχημένων Συγγραφέων.

#1: Μην Χάνεις Τις Προθεσμίες Σου

Το να μην χάνεις τις συμφωνημένες προθεσμίες σου, τα "συγγραφικά ραντεβού σου" (που συχνά κάνω λόγο γι' αυτά!) είναι πολύ σημαντικό όταν θέλεις να έχεις επιτυχία και αποτέλεσμα ως Συγγραφέας ή/και ως Online/Ψηφιακός Επιχειρηματίας.

Γι' αυτό εντυπωσίασε τον εαυτό σου, τους αναγνώστες και τους συνεργάτες σου, μην χάνοντας καμία προθεσμία που θέτεις, και αν μπορείς, παρέδωσε την δουλειά σου ακόμα και λίγο νωρίτερα.

Συμβουλή: Δυσκολεύεσαι με τις προθεσμίες; Πάντα να αφήνεις περιθώριο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Βάλε στον εαυτό σου μια προθεσμία νωρίτερα (μου αρέσει να βάζω στόχο δυο ή τρεις μέρες νωρίτερα) έτσι ώστε να μπορείς να είσαι μπροστά στην δουλειά σου και με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστείς να τρέχεις την τελευταία στιγμή.

#2: Εκπλήρωσε τις Συγγραφικές σου Δεσμεύσεις

Όταν έχεις κάνει μια δέσμευση να γράψεις, κάνε ό,τι καλύτερο για να την εκπληρώσεις.

Προσωπικά, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράφεις κάθε μέρα. Ίσως ούτε καν κάθε εβδομάδα. Αλλά θα πρέπει να κοιτάς το ημερολόγιο σου και να σημειώνεις κατάλληλες ώρες για να γράψεις… και στην συνέχεια θεώρησε τες σαν μια προκαθορισμένη και σημαντική δέσμευση.

Συμβουλή: Αν είσαι σε ένα στάδιο της ζωής ή της καριέρας σου, όπου τα πράγματα συχνά αλλάζουν την τελευταία στιγμή, τότε προγραμμάτισε περισσότερες συγγραφικές ώρες από όσες πραγματικά χρειάζεσαι, έτσι ώστε αν χρειαστεί να χάσεις κάποια από τα "συγγραφικά ραντεβού σου", να μπορείς να καλύψεις τα κενά εύκολα αργότερα μέσα στην εβδομάδα ή τον μήνα.

#3: Συγκεντρώσου ενώ Γράφεις

Σου έχει συμβεί ποτέ να γράψεις μια δύο προτάσεις και μετά να σταματήσεις να για να δεις τι συμβαίνει στο Facebook; Ή μήπως σταματάς για να δεις κάποιο νέο ή ένα όνομα… και καταλήγεις να διαβάζεις κόμικ στο διαδίκτυο αντί να γράφεις;

Είναι πολύ εύκολο να σταματήσεις την ροή της συγγραφής σου κι αυτό σε επιβραδύνει αρκετά.

Συμβουλή: Μην βασίζεσαι αποκλειστικά στην δύναμη της θέλησης εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο! Κλείσε το internet (ή χρησιμοποίησε ένα plugin στο περιηγητή σου για να εμποδίσεις τα sites που σε αποσπούν), απομάκρυνε το κινητό σου, και χρησιμοποίησε ακουστικά για να σε εμποδίσουν από εξωτερικές αποσπάσεις.

Πειθαρχία δεν σημαίνει ότι θα γίνουν τα πράγματα βαρετά. Δεν χρειάζεσαι να έχεις μια πολύ αυστηρή ρουτίνα ή να γράφεις με επιτηδευμένο τρόπο.

Απεναντίας, η πειθαρχία αφορά την αυτοκυριαρχία. Σημαίνει ότι εμμένεις στις δεσμεύσεις σου και συμπεριφέρεσαι στην συγγραφή σου σαν κάτι σημαντικό.

Κάτι που έχει αρκετή σπουδαιότητα για σένα, έτσι ώστε να πρέπει να θεωρείται κάτι σημαντικό.

Γι' αυτό και σε ρωτώ... Τί είναι αυτό που θα μπορούσες να κάνεις αυτήν την εβδομάδα για να γίνεις ένας πιο πειθαρχημένος συγγραφέας;

Αν θέλεις μοιράσου το μαζί μας στα σχόλια στο τέλος αυτής της σελίδας και... στην συνέχεια κάνε το!

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

"Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Aν θέλεις να γράψεις φέτος ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, τότε μπορείς να συμμετέχεις στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: "Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" που θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τι πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, ώστε μέσα σε 52 εβδομάδες να γράψεις, να εκδώσεις με επιτυχία, αλλά και να έχεις αναγνώστες εν αναμονή, για το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου, ανεξάρτητα από την κατηγορία του.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτά τα Χριστούγεννα, αυτή η Πρωτοχρονιά, να είναι ανέλπιστα γιορτινά και επιτυχημένα Συγγραφικά!

Μαρία

#δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #γραφωτοδικομουπαραμυθι #δομημυθιστορηματος #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #μαθηματασυγγραφηςπαραμυθιων #μαθηματασυγγραφηςδωρεαν #μαθηματασυγγραφηςβιβλιου #μαθηματααποτοσπιτι #πωςναεκδοσωέναπαραμυθι #πλοκήμυθιστορήματος #μαθηματασυγγραφήςπαραμυθιου #σκελετόςμυθιστορήματοσ #Μυθιστόρημα #σεμιναριασυγγραφηςπαραμυθιου #πωςναγινωσυγγραφεας #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεάς #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεας #πωςναγινωπλουσιοςσυγγραφεας #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #Εκδοσηβιβλιου #εκδοσηβιβλιουνέουσυγγραφέα #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα

Comments


bottom of page