top of page

Το Καλύτερο Δώρο Που Μπορεί Να Κάνει Ένας Συγγραφέας Σε Όποιον Αγαπά


Μπορείς να προσφέρεις διάφορα δώρα σε αυτούς που αγαπάς.

Μπορείς να τους χαρίσεις κάλτσες, παιχνίδια, κινητά. Οι κάλτσες μπορεί να τρυπήσουν, να φθαρούν και να πεταχτούν και τα παιχνίδια ή τα κινητά, επίσης, μπορεί να παλιώσουν ή να σπάσουν, αλλά και να ξεχαστούν.

Όμως οι λέξεις αντέχουν στον χρόνο, είναι διαχρονικές, δεν «σπάνε» και δημιουργούν συναισθήματα που καμιά φορά δεν περιγράφονται εύκολα.

Ως Συγγραφέας που ήδη είσαι ή σκοπεύεις να γίνεις αυτή τη χρονιά, μεταξύ άλλων, μπορείς να χαρίσεις στους αγαπημένους σου Το Δώρο Της Συγγραφής.

Γράψε με σκοπό την αγάπη και χάρισε σε κάποιον που είναι σημαντικός/σημαντική για σένα μια σύντομη ιστορία εξηγώντας το πόσο μοναδικό είναι αυτό το άτομο για την ζωή σου.

Ναι η Συγγραφή Σου Μπορεί Να Είναι Το Πολυτιμότερο Δώρο που μπορείς να κάνεις σε κάποιον που πραγματικά νοιάζεσαι και αγαπάς.

Στη λέξη «δώρο» μπορούμε να δώσουμε πολλές ερμηνείες, αλλά και πολλές μορφές.

Γι’ αυτό γράψε την ιστορία σου και ταχυδρόμησέ την. Ποιος λαμβάνει πλέον στις μέρες μας από το «φυσικό» ταχυδρομείο και κάτι άλλο πέρα από λογαριασμούς;

Ναι, αγόρασε έναν πολύ ωραίο φάκελο και πήγαινε στο ταχυδρομείο.

Κι αν το φυσικό ταχυδρομείο είναι τόσο απαγορευτικό, τότε ναι, χρησιμοποίησε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Είμαι σίγουρη πως το δώρο της συγγραφής σου και πάλι θα εκτιμηθεί.

Γράψε μια ιστορία αγάπης και ευγνωμοσύνης στην μητέρα σου, στον πατέρα σου ή στον αγαπημένο σου/αγαπημένη σου. Βάλε αυτή την ιστορία μέσα σε μια κάρτα και περίμενε την αντίδραση και την έκπληξή τους.

Μοιράσου μαζί τους ιδιαίτερες στιγμές και «γύρνα» τους πίσω σε αναμνήσεις εμποτισμένες με τα συναισθήματα της αγάπης και της ευγνωμοσύνης.

Πες στην μαμά σου, στον μπαμπά σου, στον παππού, στην γιαγιά, στον αγαπημένο σου, στην αγαπημένη σου, στο παιδί ή στην φίλη και την θεία σου, πόσο πολύ τους αγαπάς και τι σημαίνουν για σένα.

Γράψε όλα αυτά που ποτέ δεν τους έχεις πει. Άσε την καρδιά να σε οδηγήσει. Το δώρο σου αυτό, να ξέρεις πως γι’ αυτόν που το προορίζεις θα είναι σπουδαιότερο και από θησαυρό. Γράψε γι’ αυτόν τον ένα αναγνώστη σου μια ξεχωριστή ιστορία και μοιράσου την.

Έχω μια φίλη, συγγραφέας και η ίδια, αρκετά μεγαλύτερή μου. Όταν η κόρη της ήταν επτά χρονών της έγραψε μια τέτοια ιστορία ως μέρος των δώρων της για εκείνα τα Χριστούγεννα. Η ιστορία ήταν γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο και είχε τίτλο: «Αναμνήσεις Ενός Μικρού Κοριτσιού Με Το Όνομα Αλεξάνδρα».

Αυτό έγινε πριν από 12 χρόνια. Η Αλεξάνδρα δεν θυμάται τι δώρο έλαβε από την μαμά της πέρσι για τις γιορτές, αλλά θυμάται –και φυσικά ακόμη έχει- αυτή την ιστορία που επειδή ήταν γραμμένη και σε πρώτο πρόσωπο, ήταν σαν να την αφηγείτο και η ίδια πάνω στο χαρτί!

14 σελίδες που θα τις φυλάει για πάντα σαν έναν από τους πολυτιμότερους θησαυρούς της ζωής της.

Γράψε λοιπόν φέτος την δική σου σύντομη ιστορία γι’ αυτούς που αγαπάς και χάρισέ τους, μεταξύ άλλων, το δώρο της συγγραφής σου.

Πίστεψέ με, επειδή το έχω κάνει ξανά και ξανά, πρόκειται για έναν από τους πιο δυναμικούς τρόπους που μπορείς να πεις Σ’ ΑΓΑΠΩ + Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε κάποιον που πραγματικά είναι σημαντικός για την ζωή σου, τον νοιάζεσαι και τον αγαπάς.

Πώς να εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω σήμερα;

Με το να αφιερώσεις μόλις 15 λεπτά από τον χρόνο σου και να καθίσεις για να γράψεις μια σύντομη ιστορία που θα την χαρίσεις αυτές τις γιορτές σε κάποιον που πραγματικά νοιάζεσαι και αγαπάς. Κι αν το θεωρείς σκόπιμο, μετά να βρεις έναν ωραίο φάκελο για την ιστορία σου και να την ταχυδρομήσεις (με ή χωρίς κάρτα!), ό,τι εσύ προτιμάς.

Όμως πριν μπεις στην διαδικασία θα ήθελα να μάθω...

Έχεις χαρίσει ποτέ στο παρελθόν το δώρο της συγγραφής σου σε κάποιον που αγαπάς; Αν ναι, πώς ήταν η εμπειρία και ποιες ήταν οι αντιδράσεις που εισέπραξες;

Αν όχι, θα το κάνεις φέτος; Θα το έχεις στο νου σου για να κάνεις αυτό το μοναδικό δώρο της συγγραφής σε κάποιον που πραγματικά αγαπάς;

Γράψε μου στο χωρίο πιο κάτω, θα χαρώ πολύ να μάθω για σένα. Επίσης σου θυμίζω πως μία φορά την εβδομάδα, υπέροχοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, βρίσκονται εδώ, για να ακούσουν, να δουν και να διαβάσουν όσα κι εσύ.

Και που ξέρεις… η δική σου ιστορία και οπτική γωνία –στο χωρίο των σχολίων πιο κάτω– μπορεί να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που κάποιος από εμάς έχει ανάγκη, αυτή την στιγμή.

Εμείς, θα τα πούμε ξανά σύντομα.

Στο μεταξύ, από την Ομάδα μου κι εμένα προσωπικά, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ!

Μαρία

ΥΓ. Αν έχεις φίλους, γνωστούς, συγγενείς ή συναδέλφους/συνεργάτες που ξέρεις ότι κάτι τέτοιο θα τους ενδιέφερε και θα τους ενέπνεε, τότε προώθησέ τους αυτό το post τώρα.

bottom of page