top of page

Η Πρόκληση Των 500 Λέξεων Για Συγγραφείς ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ.


Aυτή είναι η χρονιά σου για να γίνεις συγγραφέας. Και τι ακριβώς κάνουν οι συγγραφείς; Γράφουν…

Το ξέρω δεν είναι μυστικό, αλλά πίστεψέ με δεν είναι και αυτονόητο για πολλούς συγγραφείς.

Αν όντως θέλεις να γίνεις συγγραφέας φέτος θα πρέπει να κάνεις και την δουλειά του συγγραφέα, δηλαδή… να πάρεις μολύβι και χαρτί, ή να ανοίξεις το σχετικό παράθυρο στον υπολογιστή σου και να αρχίσεις να γράφεις.

Πρόκειται για το σημείο όπου αρκετοί ταλαντούχοι και φιλόδοξοι συγγραφείς δεν καταφέρνουν να υλοποιήσουν. Ναι, είναι συγγραφείς, αλλά μπορεί να μην έχουν γράψει ούτε μια λέξη εδώ και καιρό. Ή μιλάνε αρκετά για την συγγραφή, διαβάζουν για την συγγραφή, σκέφτονται την συγγραφή, αλλά δεν γράφουν.

Γιατί συμβαίνει όλο αυτό σε υπέροχους και ταλαντούχους συγγραφείς;

Γιατί προσπαθούν να καταπιούν έναν ολόκληρο ελέφαντα σε μία μόλις μπουκιά. Η συγγραφή είναι μια διαδικασία με μικρά και πολλά βήματα και στάδια.

Δεν πρόκειται ποτέ να γράψεις ένα ολόκληρο βιβλίο με την μία.

Για να γραφτεί ένα βιβλίο, όπως για παράδειγμα είναι ένα μυθιστόρημα, πρέπει να δημιουργήσεις έναν σκελετό της πλοκής (έστω και στο μυαλό σου) να δομήσεις την αρχή – μέση και τέλος του βιβλίου, να εμπνευστείς τους ήρωες και μετά… να αρχίσεις να γράφεις μία λέξη την φορά για να σχηματίσεις προτάσεις και παραγράφους, που με την σειρά τους θα σχηματίσουν τα κεφάλαια του βιβλίου σου.

Με άλλα λόγια, υπάρχουν βήματα, στάδια και όλα περιλαμβάνουν το υπέροχο εργαλείο που έχει στα χέρια του ένας συγγραφέας που ονομάζουμε λέξεις.

Μπορείς να αρχίσεις να γράφεις τώρα. Μην σε νοιάζει το αποτέλεσμα, απλά μπες στην διαδικασία. Εδώ και δύο χρόνια – αργά και σταθερά – συλλέγοντας μόνο το καλύτερο υλικό και γνώσεις που έχω στην διάθεσή μου, γράφω το νέο μου βιβλίο.

Όμως γράφω…

Κάποιες μέρες η διαδικασία είναι πιο εύκολη από κάποιες άλλες, όμως δεν εγκατέλειψα γι’ αυτό και το νέο μου βιβλίο έχει μπει στην τελική του ευθεία και είναι στο στάδιο των προπαραγγελιών.

Νομίζεις ότι προσπάθησα να το γράψω όλο σε μερικές ώρες; Φυσικά και όχι…

Πιστεύεις ότι τα έγραψα όλα τέλεια από την αρχή και πως δεν έχω κάνει σημαντικές αλλαγές επιμέλειας; Φυσικά και έκανα ένα σωρό αλλαγές και διορθώσεις στο στάδιο της επιμέλειας.

Γι’ αυτό το λόγο, σήμερα σε προσκαλώ στην πρόκληση των 500 λέξεων.

Δεν χρειάζεται να γράψεις 200 – 300 σελίδες, όλες μαζί. Όμως αυτό που χρειάζεται να κάνεις για να κρατήσεις τους συγγραφικούς σου μυς φρέσκους και δυνατούς, είναι να γράφεις 500 λέξεις, αν είναι δυνατόν, καθημερινά.

500 λέξεις είναι το πολύ 1,5 σελίδα (αν υπολογίζεις ότι η κάθε σελίδα σου έχει 320/340 λέξεις).

Εάν θέλεις να γίνεις συγγραφέας φέτος θα πρέπει να αποκτήσεις την συνήθεια να «εμφανίζεσαι» και να τιμάς την διαδικασία της συγγραφής σε πρακτικό επίπεδο. Η κουβέντα και η φαντασία γύρω από την συγγραφή δεν αρκούν.

Εάν ακολουθήσεις την πρόκληση/πρόσκλησή μου και για τις επόμενες 31 ημέρες θα βρεις τον χρόνο και γράφεις 500 λέξεις/ημέρα, στο τέλος αυτού του μήνα θα έχεις αποκτήσει την σημαντικότερη πρακτική συνήθεια που χρειάζεται ένας συγγραφέας.

Εάν με εμπιστευτείς θα διαπιστώσεις πως ανάλογα την ημέρα σου, θα χρειαστείς από 30 – 60 λεπτά για να γράψεις 500 λέξεις. Και αν κρατήσεις αυτό τον ρυθμό, πίστεψέ με, το βιβλίο σου θα είναι έτοιμο το πολύ σε 90 ημέρες!

Θα ήταν τιμή μου λοιπόν να λάβω email σου που να μου λέει ότι με αφορμή αυτή την πρόκληση των 500 λέξεων/ημέρα ολοκλήρωσες το βιβλίο σου.

Αν πραγματικά θέλεις να αναπτύξεις καλές συγγραφικές συνήθειες, μην αφήσεις αυτή την πρόκληση/πρόσκληση των 500 λέξεων να προσπεράσει.

Η διαδικασία αυτή είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να σε βοηθήσεις να αναπτύξεις την καθημερινή συνήθεια του να είσαι συγγραφέας.

Δεν χρειάζεται να γράφεις κάθε μέρα υπέροχα και τέλεια κείμενα. Μεταξύ μας… δεν υπάρχουν τέλεια κείμενα δίχως επιμέλεια.

Γι’ αυτό άσε την επιμέλεια να κάνει την δουλειά της όταν με το καλό ολοκληρώσεις το βιβλίο σου και εστιάσου στην συγγραφή και μόνο στην συγγραφή.

Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις:

  • Γράψε 500 λέξεις/μέρα για τις επόμενες 31 ημέρες.

  • Φυσικά μπορείς να γράψεις και περισσότερες λέξεις την ημέρα εάν θέλεις ή αν μπορείς.

  • Μην κάνεις επιμέλεια. Μόνο γράφε.

  • Αν χάσεις κάποια από τις 31 συνεχόμενες ημέρες δεν πειράζει, μην προσπαθήσεις να αναπληρώσεις την ημέρα, απλά συνέχισε…

  • Να συγχαίρεις τον εαυτό σου για την προσπάθεια και να μην τον κρίνεις για τα γραπτά του.

Ελπίζω να απολαύσεις την διαδικασία.

Με πολύ αγάπη

Μαρία

ΥΓ. Σημαντικό να Γνωρίζεις:

Από Την Έμπνευση... Έως Την Επιτυχημένη & Παγκόσμια Έκδοση/Προώθηση Ενός Μυθιστορήματος Σε 14 Βήματα Μόνο…

Αν θέλεις να μάθεις πως μπορείς να αποκτήσεις το νεό μου βιβλίο (για το οποίο θα σε ενημερώσω σύντομα) και έχει τίτλο: Rich & Happy Mothers - Πώς Να Δημιουργήσεις (Από Το Μηδέν Και Δίχως Προηγούμενη Εμπειρία) Ως Μαμά Της Γενιάς Μας Που Θέλει Χρήματα, Επιλογές Και Να Είναι Κοντά Στα Παιδιά Της, Την Δική Σου Online/Ψηφιακή Επιχείρηση Και Τα Δικά Σου Ψηφιακά Προιόντα/Υπηρεσίες, Με Βάση Τα Ενδιαφέροντα, Τις Γνώσεις & Τα Ταλέντα Σου. - ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ.


bottom of page