top of page

Πώς Να Κερδίσεις Αρκετά Χιλιάδες Ευρώ Γράφοντας E-books & Βιβλία Print On Demand — Όταν η Συγγρα


Πότε + Πώς Η Συγγραφή Μετατρέπεται Σε Επικερδής Επιχείρηση;

Γνωρίζω ότι θες να έχεις το lifestyle και την αυτονομία, την οποία ένας επαγγελματίας συγγραφέας μπορεί να έχει.

Αλλά αναγνωρίζεις ότι η συγγραφή είναι μία μικρή επιχείρηση, και μάλιστα – εάν το επιλέξεις και το προσπαθήσεις – να γίνει και πολύ επικερδής επιχείρηση;

Σήμερα θέλω να σε βοηθήσω να δεις αν μια τέτοια επιχειρηματική – συγγραφική δραστηριότητα είναι κατάλληλη σένα.

Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε:...

Σε κάθε έναν από τους δύο βασικούς τύπους μικρο-επιχειρήσεων που ένας συγγραφέας μπορεί να έχει εντός και εκτός διαδικτύου.

Και θα σε βοηθήσω να δεις αν όλο αυτό ταιριάζει:

  • Με τις δεξιότητές σου.

  • Τις πηγές έμπνευσής σου.

  • Την όρεξη που έχεις για συγγραφή.

  • Αλλά και το ρίσκο που είσαι διατεθειμένος/διατεθειμένη να πάρεις ως επαγγελματίας επιχειρηματίας συγγραφέας.

Θα μάθουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κάθε μοντέλου μικρο-επιχείρησης συγγραφής, μαζί με παραδείγματα και επαγγελματικές συμβουλές που χρειάζεσαι για να πετύχεις στο καθένα από αυτά.

Αφού μελετήσεις αυτό το άρθρο θα είσαι έτοιμος/έτοιμη για δράση και αρκετά χιλιάδες ευρώ στον τραπεζικό σου λογαριασμό γράφοντας e-books και βιβλία print on demand.

Aς αρχίσουμε λοιπόν!

Αυτοέκδοση E-books + Print On-Demand

Η αυτοέκδοση των e-book ή των βιβλίων print on demand, είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά και φρέσκα μοντέλα μικρο-επιχείρησης για έναν συγγραφέα της γενιάς μας.

Η Amanda Hocking είναι το πιο διάσημο παράδειγμα νεαρού και πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα που βγάζει εκατομμύρια στη βιομηχανία της αυτoέκδοσης e-books και βιβλίων print on demand.

Αλλά και άλλοι συγγραφείς όπως, ο J.A. Konrath, ο John Locke και η Tina Folsom, έχουν κερδίσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα της αυτοέκδοσης e-books και βιβλίων print on demand.

Και αντίθετα με άλλες μικρο-επιχειρήσεις ή άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, η επιτυχία και τα χρήματα μέσα από το μονοπάτι της αυτοέκδοσης e-books και print on demand βιβλίων, προέρχεται μόνο και μόνο από την προσωπική σου εργασία και καλλιέργεια του συγγραφικού σου ταλέντου.

Περισσότερες Πληροφορίες θα βρεις στο Νέο Μας Ψηφιακό Σεμινάριο με τίτλο: Πώς Να Κερδίζεις Χρήματα ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Πουλώντας Τα E-books Σου Μέσα Από Την Amazon" που σου φανερώνει πώς μπορείς να έχεις έσοδα, αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, αλλά και μια επιχείρηση συγγραφής που θα "τρέχει" μέσα από τον υπολογιστή σου.

Όλες τις πληροφορίες για το σεμινάριο θα τις βρεις στο παραπάνω λινκ.

Αν και αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα είναι μοναχική, μπορεί να χρειαστείς και τις υπηρεσίες κάποιων άλλων ανθρώπων, όπως για παράδειγμα:

  • Ενός γραφίστα για να σχεδιάσει το εξώφυλλό σου.

  • Ή ενός ανθρώπου που θα κάνει επιμέλεια στα βιβλία σου, πριν αυτά πάνε στα χέρια των αναγνωστών.

  • Ή τις υπηρεσίες των εταιριών που θα διανείμουν τα βιβλία σου στα βιβλιοπωλεία όλου του κόσμου και στους αναγνώστες όλου του κόσμου είτε ως e-books, είτε και ως print on demand, είτε και με τις δυο μορφές ταυτόχρονα και παράλληλα.

Aλλά η κύρια δουλειά γίνεται από εσένα και μόνο από εσένα.

Τα βιβλία που αυτοεκδίδονται από τον συγγραφέα τους ως e-books ή print on demand παρακάμπτουν την παραδοσιακή βιομηχανία των εκδόσεων και τους εκδοτικούς οίκους, τους ατζέντηδες, τις προθεσμίες και τις συμφωνητικά δέσμευσης του συγγραφέα και της δουλειάς του.

Αντίθετα, σε αυτή την περίπτωση, ο ίδιος ο συγγραφέας παράγει και μανατζάρει το βιβλίο μόνος του, λαμβάνοντας το 100% του ρίσκου, αλλά επίσης απολαμβάνει και το 100% των κερδών του, πλην:

  • Από τα χρήματα που μπορεί να του χρεώσει η πλατφόρμα που χρησιμοποιείται για την πώληση των βιβλίων, συνήθως ελάχιστα, και συνήθως είναι ένα ποσοστό (πολύ μικρό) ανάλογο των πωλήσεων του βιβλίου,

  • Ή από τα χρήματα που μπορεί να ζητήσει η εταιρία διακίνησης του βιβλίου του σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες – βιβλιοπωλεία e-books και print on demand, ανά τον κόσμο. Που επίσης συνήθως το ποσό είναι μικρό και ανάλογο του βιβλίου.

Aν ο συγγραφέας επιλέξει να χρησιμοποιήσει κάτι από τα παραπάνω, γιατί μπορεί να επιλέξει την πώληση των βιβλίων του:

  • Μέσα από μια δική του ιστοσελίδα.

  • Ή μέσω της αγοράς του Amazon’s Kindle Store.

Δύο Μονοπάτια Αυτοέκδοσης E-books & Print On Demand

Υπάρχουν δύο διαθέσιμα μονοπάτια για σένα που όλη αυτή η συγγραφική, και παράλληλα επιχειρηματική δραστηριότητα, σε συναρπάζει!

Μπορείς να γράψεις μη μυθιστορηματικά ηλεκτρονικά βιβλία, τεχνικά ή διάφορους οδηγούς για να μοιραστείς γνώση και εμπειρίες που οι άλλοι τη βρίσκουν χρήσιμη.

Ή μπορείς να γράψεις μυθοπλαστικά – λογοτεχνικά βιβλία.

Αν το όνειρό σου είναι να γίνεις μυθιστοριογράφος, αυτό το μονοπάτι της αυτοέκδοσης των e-books και των βιβλίων print on demand, μπορεί να σου παράσχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις το μεράκι και το όνειρό σου.

Δίνοντας σου παράλληλα την ευκαιρία να αποκτήσεις αρκετά χιλιάδες ευρώ, αναγνωσιμότητα και επιτυχία.

Αν η ιδέα του να γράψεις ένα μυθιστόρημα, ένα παραμύθι, ή ένα διήγημα, σε κάνει να ζαρώνεις, τότε ο δρόμος της μη-μυθοπλασίας, των μη-λογοτεχνικών βιβλίων, σου ταιριάζει μάλλον περισσότερο.

Απλά σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να μάθεις (ή να αποκτήσεις) πληροφορίες ή εμπειρίες που θα σου επιτρέψουν να γράψεις κάτι χρήσιμο.

Επίσης, κάποιοι συγγραφείς e-books και print on demand βιβλίων, αναθέτουν την συγγραφή των βιβλίων τους αλλού, δηλαδή προσλαμβάνουν έναν ghost writer, όμως αυτό δε θα το καλύψουμε εδώ.

Θα θεωρήσω ως δεδομένο ότι θες να γράψεις ένα βιβλίο μόνος σου/μόνη σου, με μοναδική και αναγκαία προϋπόθεση το να αγαπάς τη συγγραφή.

Κάτι Πολύ Σπουδαίο!... Aς ξεκαθαρίσουμε κάτι πολύ σπουδαίο.

Αν θα σου άρεσε να γράψεις ΜΟΝΟ ένα βιβλίο, αλλά στην πραγματικότητα δε σου αρέσει να γράφεις, και δεν σκοπεύεις να γράψεις κι ένα δεύτερο, κι ένα τρίτο, τότε αυτό το είδος της συγγραφικής μικρο-επιχείρησης μάλλον δεν είναι για σένα.

Το να γίνεις ένας αρκετά καλός συγγραφέας που θα πουλάει χιλιάδες ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) και βιβλία μέσω του print on demand, είναι μια εξαιρετική επιβράβευση, αλλά παράλληλα χρειάζεται:

  • Και πολύ εξάσκηση

  • Και πολλές νύχτες μόνος/μόνη με τον εαυτό σου και μια λευκή σελίδα, που περιμένει να γεμίσει λέξεις.

  • Και γνώσεις γύρω από την Τέχνη και την Τεχνική της Συγγραφής – ό,τι ακριβώς σου προσφέρει το writing-online μέσα από τα Ψηφιακά Σεμινάρια Συγγραφής, αλλά και μέσα από τα Δωρεάν Συγγραφικά Tips + Συμβουλές.

  • Και χρειάζεται να κάνεις σωστή και ολοκληρωμένη επιμέλεια των λογοτεχνικών ή μη-λογοτεχνικών βιβλίων σου.

Βρες περισσότερες πληροφορίες για την Προσωπική Υπηρεσία Επιμέλειας & Συμβουλευτικής Έκδοσης του Writing-Online εδώ, Αν Θέλεις Να Διαβάσω, Να Επιμεληθώ + Να Βοηθήσω Στην Έκδοση Και Επιτυχία Του Βιβλίου Σου, Στην Ελλάδα + Στο Εξωτερικό.

Και χρειάζεται να καλλιεργείς το συγγραφικό σου ταλέντο και να εξελίσσεις την τεχνική και το αφηγηματικό σου ύφος συνεχώς, εφαρμόζοντας αυτά που μαθαίνεις.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα συγγραφέων που τρέχουν μία πετυχημένη συγγραφική μικρο-επιχείρηση αυτοέκδοσης e-books και βιβλίων print on demand, πουλώντας τόσο μη-μυθοπλαστικά/μη-λογοτεχνικά βιβλία, όσο και απόλυτα λογοτεχνικά, όπως μυθιστορήματα κάθε είδους και μεγέθους, ποιήματα, παραμύθια, κ.λπ.

Οι περισσότεροι από τους εκατομμυριούχους συγγραφείς που αναφέρθηκαν παραπάνω πούλησαν τα βιβλία τους πρωτίστως μέσω του Amazon’s Kindle Store.

Γι’ αυτό σου ξαναθυμίζω To Ψηφιακό Σεμινάριο μας με τίτλο: "Πώς Να Κερδίζεις Χρήματα ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Πουλώντας Τα E-books Σου Μέσα Από Την Amazon"

Που σου φανερώνει πώς μπορείς να έχεις έσοδα, αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, αλλά και μια επιχείρηση συγγραφής που θα "τρέχει" μέσα από τον υπολογιστή σου. Όλες τις πληροφορίες για το σεμινάριο θα τις βρεις πατώντας στο παραπάνω λινκ!.

Αν Οι Εκδότες Απορρίψουν Ή Απέρριψαν Το Βιβλίο Σου

Αν έχεις ονειρευτεί να γίνεις επαγγελματίας συγγραφέας, αλλά δυσκολεύεσαι ή δεν θέλεις να κλείσεις μια συμφωνία για το βιβλίο/για τα βιβλία σου με έναν εκδότη, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα εκπληκτικό μονοπάτι για εσένα.

Όμως θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πως όταν συνεργάζεσαι με έναν εκδοτικό οίκο, αυτός αναλαμβάνει την ευθύνη για να βγάλει το βιβλίο σου στην αγορά.

Όταν ακολουθείς το μονοπάτι της αυτοέκδοσης, το μόνο άτομο που είναι υπεύθυνο για το περιεχόμενό του, το άρτιο κείμενό του, το μάρκετινγκ και την προώθηση του βιβλίου σου, είσαι εσύ.

Δε θα είσαι ελεύθερος/ελεύθερη να ξοδεύεις όλο σου το χρόνο γράφοντας.

Αντίθετα, αυτή η κατηγορία συγγραφέων πρέπει να είναι πιο επιχειρηματίες από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία συγγραφέων.

Εξαρτάται μόνο από εσένα και κανέναν άλλο, αν το βιβλίο σου θα είναι πετυχημένο ή όχι.

Επίσης οι περισσότεροι πετυχημένοι αυτό-εκδιδόμενοι συγγραφείς δεν έχουν μία μοναδική, μεγάλη επιτυχία.

Αντίθετα, είναι συγγραφείς που δημιουργούν πολλαπλές ροές εισοδήματος μέσω της πώλησης ολόκληρης λίστας με ηλεκτρονικά βιβλία (e-books) ή print on demand βιβλία, τόσο λογοτεχνικά, όσο και μη-λογοτεχνικά.

Ο J.A. Konrath έχει 59 βιβλία στην Amazon.

Η Amanda Hocking έχει 16, ο John Locke έχει 19 και ο Barry Eisler έχει 31.

Για Να Αποκτήσεις Χρήματα Γράφοντας E-books & Print On Demand

Για να είσαι μνημειωδώς πετυχημένος/πετυχημένη συγγραφέας πρέπει να είσαι και επικερδής.

Αλλά, από τη στιγμή που συγκεντρώσεις μια λίστα με τίτλους δικών σου βιβλίων, αυτά θα συνεχίζουν να σου παρέχουν εισόδημα ακόμη κι αν σταματήσεις να γράφεις.

Η αυτοέκδοση ηλεκτρονικών βιβλίων (e-books) και βιβλίων print on demand, είναι μία από τις πιο απλές, αλλά και από τις πιο κερδοφόρες μορφές παθητικού εισοδήματος.

Θα πρέπει όμως να σημειώσω ότι το ρίσκο του μόχθου χωρίς επιβράβευση είναι υψηλό με την αυτοέκδοση, αν ο συγγραφέας δεν γράψει ένα καλό βιβλίο, είτε αυτό είναι λογοτεχνικό, είτε μη-λογοτεχνικό.

Ως συγγραφέας θα κριθείς απόλυτα από τις δεξιότητες σου ως αφηγητής (λογοτεχνικών ή μη-λογοτεχνικών βιβλίων) και έχεις να ανταγωνιστείς συγγραφείς που έχουν εξασκήσει την τέχνη τους για χρόνια.

Πρέπει να έχεις πίστη στις ικανότητές σου ως συγγραφέας για να βαδίσεις αυτό το μονοπάτι και να καλλιεργείς το ταλέντο σου συνεχώς.

Ακριβώς γι’ αυτό έχω δημιουργήσει το Writing-Online.

Επίσης αυτό το μοντέλο του συγγραφέα επιχειρηματία είναι μοναχικό.

Όταν ολοκληρώσεις την συγγραφή του βιβλίου σου πιθανών να συνεργαστείς, όπως είπα και λίγο παραπάνω, με έναν γραφίστα για το εξώφυλλό του ή με έναν επιμελητή για την ολοκλήρωσή του, αλλά στην ουσία θα δουλεύεις μόνος/μόνη σου.

Για έναν εξωστρεφή χαρακτήρα, αυτό μπορείς να είναι μια μεγάλη πρόκληση.

Υπολόγισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και διάλεξε το μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα σε σένα, στις ατομικές δυνάμεις και αδυναμίες σου.

Πάντως το να μετατρέψει ένας συγγραφέας σήμερα το βιβλίο του σε e-book και να το τοποθετήσει στα παγκόσμια ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο internet.

Κι αυτό να αφορά την έντυπη print on demand ή την ηλεκτρονική έκδοση (e-book) του βιβλίου του…

Να συνεργαστεί με μεγάλους και παγκόσμιους οργανισμούς όπως η Αmazon, Ingram, Barnes & Noble, NACSCORP, Bertrams, Blackwell, Gardners και να τυπώσει το βιβλίο του (και στα Ελληνικά!) με την μέθοδο print on demand – και να έχει άμεση πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό και σε βιβλιοπωλεία (ηλεκτρονικά και φυσικά) ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!...

Είναι αναμφισβήτητα μία συγγραφική επιχειρηματική δραστηριότητα πολύ ευχάριστη και επικερδής,

Τόσο για τους λάτρεις/συγγραφείς της λογοτεχνίας, όσο και για τους λάτρεις/συγγραφείς των μη-λογοτεχνικών βιβλίων.

Αρκεί το μοντέλο αυτό να σου ταιριάζει προσωπικά και να είσαι διατεθειμένος να καλλιεργήσεις, και να συνεχίσεις να καλλιεργείς το ταλέντο σου διεξοδικά.

Το Ψηφιακό Σεμινάριο Συγγραφής, με τίτλο: "Πώς Να Κερδίζεις Χρήματα ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Πουλώντας Τα E-books Σου Μέσα Από Την Amazon" σε βοηθάει και σε αυτό, ενώ παράλληλα σου φανερώνει πώς μπορείς να έχεις έσοδα, αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, αλλά και μια επιχείρηση συγγραφής που θα "τρέχει" μέσα από τον υπολογιστή σου.

Όλες τις πληροφορίες για το σεμινάριο θα τις βρεις πατώντας το παραπάνω λινκ.

Είμαι σίγουρη πως στην εποχή μας δεν θέλεις να το χάσεις όλο αυτό!

Τώρα θέλω να μάθω για σένα…

Σου ταιριάζει ένα μοντέλο σαν κι αυτό;

Είχες σκεφτεί ποτέ πριν την συγγραφή ως επιχειρηματική δραστηριότητα που μπορεί να σου αποφέρει αρκετά χιλιάδες ευρώ;

Θέλεις μια τέτοια συγγραφική μικρο-επιχείρηση για τον εαυτό σου;

Σ’ ευχαριστώ που διαβάζεις, παρακολουθείς και μοιράζεσαι όλα όσα γίνονται εδώ στο Writing-Online.

Μαρία Γούσιου,

Συγγραφέας, Writing-Coach + Eπιμελήτρια Βιβλίων

Οικοδέσποινα Online/Ψηφιακών Σεμιναρίων Συγγραφής - Δημιουργικής Γραφής

Οικοδέσποινα του Writing-Online.gr


bottom of page