Πώς Να Αντιμετωπίσεις Άμεσα το Writer’s Block / Το Μπλοκάρισμα Του Συγγραφέα.Το συγγραφικό μπλοκάρισμα ή writer's block είναι κάτι που το έχουν βιώσει πολλοί συγγραφείς - ανεξάρτητα από το ποιο στάδιο της συγγραφικής τους πορείας βρίσκονται.


Αντίστοιχα υπάρχουν και αρκετοί ανάμεσά μας που έχουν ακούσει και έχουν διαβάσει τόσα πολλά γι’ αυτό που τρέμουν στην ιδέα μην τους συμβεί.


Το συγγραφικό μπλοκάρισμα ή writer's block είναι κάτι που το έχουν βιώσει πολλοί συγγραφείς - ανεξάρτητα από το ποιο στάδιο της συγγραφικής τους πορείας βρίσκονται.


Κάποιοι άλλοι όμως, λένε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ότι είναι απλά μια εφεύρεση/δικαιολογία των συγγραφέων. Αυτοί που το έχουν βιώσει βέβαια, διαφωνούν.


Κάποιοι άλλοι λένε πως είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας και όχι θέμα ταλέντου ή έμπνευσης… ενώ πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως ένας ξεκούραστος και οργανωτικός συγγραφέας δεν έχει λόγους να ανησυχεί για το συγγραφικό μπλοκάρισμα ή αλλιώς writer's block.

Στο βίντεο αυτό σου φανερώνω:

  • Τι κάνω εγώ ως συγγραφέας και δεν το έχω βιώσει ποτέ, αλλά και γιατί δεν απειλούμε ώστε να το βιώσω και στο μέλλον.

  • Τι προτείνουν άλλοι συγγραφείς, βιβλιογραφία και αρθρογραφία γύρω από το θέμα αυτό.

  • Καθώς και 6 απλά βήματα που μπορείς να επιλέξεις ανάμεσά τους και να εφαρμόσεις άμεσα την κάθε φορά που γράφεις ή την κάθε φορά που θα νοιώσεις ότι μπορεί να απειληθείς από την δυσάρεστη εμπειρία του writersblock ή αλλιώς συγγραφικού μπλοκαρίσματος.

Είμαι σίγουρη πως και θα απολαύσεις και θα βρεις πολύ χρήσιμο το βίντεο αυτό.

Επίσης θα είναι χαρά μου να μοιραστείς μαζί μου, αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της παρέας μας τα δικά σου «μυστικά» που σου επιτρέπουν να μην βιώνεις ή/και να ξεπερνάς το μπλοκάρισμα του συγγραφέα.


Ποιες είναι οι δικές σου πρακτικές;


Θα ήθελα πολύ να ξέρω και να βοηθηθώ κι εγώ από εσένα… γι΄ αυτό άφησε το σχόλιό σου παρακάτω και μοιράσου μαζί μας την εμπειρία, την γνώση και την σοφία σου – ή την σοφία κάποιου άλλου που θαυμάζεις – και έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Στο μεταξύ απόλαυσε το βίντεο, μοιράσου το με τους φίλους σου στα social media και τα λέμε ξανά την επόμενη βδομάδα.


Μαρία Γούσιου,

Συγγραφέας, Writing-Coach + Eπιμελήτρια Βιβλίων

Οικοδέσποινα Online/Ψηφιακών Σεμιναρίων Συγγραφής - Δημιουργικής Γραφής

Οικοδέσποινα του Writing-Online.gr