top of page

Ποιες στιγμές των ηρώων σου παίζουν καθοριστικό ρόλο για την επιτυχία (ή αποτυχία) του βιβλίου σου.



Μεγαλώνουμε και αλλάζουμε.


Επίσης παρατηρούμε το πώς μεγαλώνουν, ωριμάζουν και αλλάζουν οι γύρω μας.


Οι στιγμές αλλαγής και ωρίμανσης των πρωταγωνιστών, είτε αυτές οι στιγμές είναι κάτι που διαπιστώνουν οι ίδιοι οι ήρωες για τον εαυτό τους, είτε είναι κάτι που το διαπιστώνουν οι συμπρωταγωνιστές τους γι’ αυτούς, είναι πολύ σημαντικές για την επιτυχία ενός μυθιστορήματος.

Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς –τουλάχιστον οι πρωταγωνιστές σου– βιώνουν και τις εσωτερικές αλλαγές και την ωρίμανσή τους.


Και πώς αυτές οι αλλαγές γίνονται ορατές, αλλά και αποδεκτές από τους άλλους, καθώς και τι αλλάζει στην πλοκή σου με αφορμή αυτό το δεδομένο.


Κι εσύ μεγαλώνεις και αλλάζεις σωστά;


Το ίδιο ακριβώς να θυμάσαι ότι συμβαίνει – ή θα έπρεπε να συμβαίνει – και με τους ήρωές σου, ιδιαίτερα τους πρωταγωνιστές.


Στην πραγματικότητα –εκτός κι αν η πλοκή σου το προστάζει– είναι απογοητευτικό για τους αναγνώστες οι βασικοί σου ήρωες να είναι ακριβώς τα ίδια πλάσματα από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου.

Αλλά για να διαπιστώσουμε αυτές τις αλλαγές και την όποια ωρίμανση, θα πρέπει να σταματήσουμε για μια στιγμή και να αφουγκραστούμε, να αναλογιστούμε και να δούμε αυτή την αλλαγή, την ωρίμανση και τη διαφορά.


Επίτρεψε που και που μέσα στο βιβλίο σου στιγμές όπου η όποια αλλαγή και ωρίμανση των ηρώων σου θα είναι κατανοητή και προσβάσιμη για τους αναγνώστες σου.


Δείξε μας πώς αυτή η αλλαγή και ωρίμανση επηρεάζει, τόσο άλλους χαρακτήρες, όσο και την εξέλιξη της πλοκής σου.


Εξέτασε τους ήρωές σου από διάφορες οπτικές γωνίες, αλλά και σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.


Με δυο λόγια, φανέρωσέ μας τις αλλαγές τους.

Και για να βάλεις σε εφαρμογή την παραπάνω γνώση, να καλλιεργήσεις λίγο παραπάνω το ταλέντο σου ως Συγγραφέας μυθιστορημάτων, αλλά και να κάνεις το βιβλίο που γράφεις ή θα γράψεις σύντομα, πιο συναρπαστικό και αληθινά καλό, όσον αφορά το συγκεκριμένο δεδομένο ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα.


BHMA #1

Βρες κάποια στιγμή στο κείμενό σου όπου ο πρωταγωνιστής σου μιλάει με έναν από τους βασικούς δευτερεύοντες ρόλους σου, ή που αυτός ο δευτερεύοντας ρόλος σου συνειδητοποιεί και αφουγκράζεται ότι ο πρωταγωνιστής σου αλλάζει ενώ μιλάει μαζί του.


BHMA #2

Γράψε μια παράγραφο όπου αυτός ο άλλος ήρωας μας λέει πώς βλέπει τον πρωταγωνιστή σου εδώ και τώρα, πώς τον αντιλαμβάνεται και πώς τον περιγράφει.


BHMA #3

Κάνε το ίδιο και για τον πρωταγωνιστή σου απέναντι στον δευτερεύοντα αυτό ρόλο.


BHMA #4

Πήγαινε λίγο παρακάτω όπου αυτοί οι δύο ήρωες –πρωταγωνιστής και δευτερεύοντας ρόλος– συναντιούνται και πάλι και επανέλαβε τα παραπάνω βήματα.


Πώς ο κάθε χαρακτήρας αφουγκράζεται τον άλλο;


BHMA #5

Εντόπισε τρία σημεία του βιβλίου σου όπου ο πρωταγωνιστής συναντά τον ανταγωνιστή του.


Γράψε μας τρεις διαφορετικές παραγράφους για το πώς βλέπει και νοιώθει ο ένας τον άλλο σε αυτά τα τρία διαφορετικά σημεία του βιβλίου σου.


Είμαι σίγουρη πως θα τα πας περίφημα!


Επίσης, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και παράλληλα θέλεις μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να πετύχεις την συγγραφή και την έκδοση ενός μυθιστορήματος που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...


Βεβαιώσου ότι εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τον Επόμενο Κύκλο Εγγραφών στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει την μορφή Home Study Course και είναι Διαθέσιμο για νέους συμμετέχοντες ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον επόμενο κύκλο εγγραφών ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ και συμπληρώσουν την φόρμα ενδιαφέροντος που υπάρχει στην σχετική σελίδα ενημέρωσης, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, λαμβάνουν αυτόματα:

  • Προνομιακή + Προσωπική Έκπτωση για τον επόμενο κύκλο εγγραφών.

  • Προσωπική Ενημέρωση για το πλήρες περιεχόμενο του προγράμματος.

  • ΣΥΝ Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο εγγραφών, αλλά και για να έχεις χωρίς καμία άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, Αυτόματα Προνομιακή & Προσωπική Έκπτωση όπως και Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία

bottom of page