top of page

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε έναν επιτυχημένο συγγραφέα και σε έναν που δεν τα έχει καταφέρει ακόμη.Όπως έχω ξαναπεί όλοι οι επιτυχημένοι συγγραφείς γράφουν με συγκεκριμένο πρόγραμμα και ωράριο.


Δεν γράφουν μόνο όποτε βολέψει, ή όποτε έχουν διάθεση γιατί πολλές σελίδες λογοτεχνίας απαιτούν αρκετές ώρες ενασχόλησης, σε αντίθεση με ένα σύντομο παραμύθι, ή ένα διήγημα.


Αληθινά πιστεύω πως αν θέλεις να γράψεις ένα μεγάλο σε όγκο κείμενο, όπως είναι ένα μυθιστόρημα, ανεξάρτητα από την κατηγορία του, και δεν τα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, πίστεψέ με, δεν σου λείπει το ταλέντο.


Αυτό που σου λείπει είναι η αυτοπειθαρχία, η σοβαρή απόφαση και η δέσμευση να αφιερώσεις τις ώρες που απαιτούνται για τον σκοπό αυτό.


Όμως υπάρχουν κάποια σπουδαία μυστικά για να καταφέρεις την δέσμευση και την πειθαρχεία που αφορά την συγγραφή, τα οποία σου τα παραθέτω παρακάτω, τόσο για να σε βοηθήσω, όσο και για να σε εμπνεύσω, να αναλάβεις ενεργό δράση ως Συγγραφέας για αυτό το πολύ σπουδαίο δεδομένο.

 • Καλό είναι οι ώρες που θα επιλέξεις να γράφεις να είναι οι ίδιες.

 • Αν νιώθεις πως είσαι πρωινός τύπος, ξύπνα πιο πρωί.

 • Αν είσαι βραδινός τύπος, επίλεξε να μην δεις τηλεόραση μετά τις δέκα το βράδυ.

 • Φρόντισε να έχεις ησυχία και να έχεις προστατευτεί από αντιπερισπασμούς.

 • Ενημέρωσε την οικογένειά σου για το τι ακριβώς κάνεις.

 • Άσε τον τηλεφωνητή να απαντήσει τα τηλεφωνήματα.

 • Μην πεις σε κάποιο φίλο να περάσει από το σπίτι εκείνη την στιγμή.

 • Μην ελέγχεις τα ηλεκτρονικά σου μηνύματα εκείνες τις ώρες.

 • Μην ξεφυλλίζεις περιοδικά και βιβλία. Γράφε.


Αν το πρόγραμμα των ωρών δεν λειτουργεί για σένα, μπορείς να επιλέξεις το πρόγραμμα των λέξεων.


Κάποιοι επιτυχημένοι συγγραφείς δεν γράφουν «με την ώρα», αλλά με τις λέξεις.

Βάζουν έναν καθημερινό ή εβδομαδιαίο στόχο παραγωγής λέξεων και ανεξάρτητα από τον χρόνο που θα χρειαστούν, φροντίζουν να είναι συνεπείς στο να παράγουν αυτό τον συγκεκριμένο αριθμό λέξεων.


Αν αυτό λειτουργεί καλύτερα για σένα, καν’ το! Το να μετρήσεις τις λέξεις ενός κειμένου ηλεκτρονικά είναι πανεύκολο πια!


Στ' αλήθεια δεν έχει σημασία ποιον τρόπο θα επιλέξεις!


Αυτό που έχει ουσιαστική σημασία είναι να παράγεις σελίδες λογοτεχνίας σε μόνιμη βάση!


Προσωπικό Μυστικό: Γράφω μόνο όταν έχω έμπνευση! Φροντίζω φυσικά αυτό να μου συμβαίνει καθημερινά από τις 5.00 - 7.00 το πρωί!

Τους καλοκαιρινούς μήνες έχω πρωινή έμπνευση κάπου έξω, ενώ τους χειμωνιάτικους στο γραφείο του σπιτιού μου.


Όμως και πάλι, για να αυτοδεσμευτείς σε όλα τα παραπάνω χρειάζεσαι ένα ισχυρό προσωπικό κίνητρο!


Χωρίς αυτό απλά θα βρίσκεις δικαιολογίες για να μην κάνεις την δουλειά που απαιτείται και οτιδήποτε άλλο θα μοιάζει πιο δελεαστικό για να αφιερώσεις τον χρόνο και την ενέργειά σου.


Το δικό σου κίνητρο πίσω από την συγγραφή ποιο είναι;


 • Γράφεις για τα χρήματα που μπορεί να αποκτήσεις μέσα από τα βιβλία σου;

 • Γράφεις γιατί θέλεις να αφήσεις μια συγκεκριμένη κληρονομιά στα παιδιά και στα εγγόνια σου ή στην ευρύτερη οικογένειά σου;

 • Γράφεις γιατί έχεις μια συγκλονιστική ιστορία να αφηγηθείς;

 • Γράφεις για όλους τους παραπάνω λόγους ή και για κάποιον άλλο λόγο;


Δίχως κίνητρο. Δίχως μια ξεκάθαρη και δυναμική απάντηση στην ερώτηση: ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ Ή ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ.


Δεν θα αφιερώσεις χρόνο στο να καλλιεργήσεις το ταλέντου σου ως Συγγραφέας και να γίνεις καλύτερη/καλύτερος, και φυσικά δεν θα "θυσιάσεις" ώρες ύπνου, καφέ με φίλους, τηλεόρασης, ή περιήγησης στο διαδίκτυο, για να γράψεις... το επόμενο κεφάλαιο του βιβλίου σου.


Ενίσχυσε τα δικά σου προσωπικά κίνητρα λοιπόν!

Αγόρασε μια κούπα που γράφει επάνω την λέξη «συγγραφέας» και φρόντισε να την χρησιμοποιείς καθημερινά ως υπενθύμιση/κίνητρο.


Σημείωσε την ημερομηνία που δεσμεύεσαι να έχεις ολοκληρώσει το βιβλίο σου και φρόντισε να την συναντάς συχνά αυτή την ημερομηνία μέσα στην ημέρα σου. Μην την γράψεις και μετά την χάσεις ή την ξεχάσεις.


Σημείωσε αυτή την ημερομηνία παντού.

Μην σου επιτρέπεις να την ξεχάσεις.


Αν σου αρέσει κάποιος συγγραφέας και θέλεις να καταφέρεις την επιτυχία του, αλλά και την ποιότητα των γραπτών του, βάλε την φωτογραφία του δίπλα στον υπολογιστή σου, ή απέναντι από το κρεβάτι σου, ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις με το που ξυπνάς κάθε πρωί.


Τοποθέτησε την φωτογραφία του στο μπάνιο, στο αυτοκίνητό σου, στο σαλόνι και στον επαγγελματικό σου χώρο.


Βαλ’ την ακόμη και στο πορτοφόλι σου!


Και άσε αυτό το ερέθισμα να λειτουργήσει πάνω σου και μέσα σου και να σε βάλει σε συγγραφική τροχιά.


Πήγαινε στο βιβλιοπωλείο και διάβασε τις βιογραφίες των best seller συγγραφέων.


Οραματίσου ότι στο εσωτερικό του βιβλίου βρίσκεται η δική σου φωτογραφία, ενίσχυσε αυτή την εικόνα και επέστρεψε στον χώρο σου και άρχισε να γράφεις σύμφωνα με το πρόγραμμά σου.


Ό,τι κι αν κάνεις για να κρατήσεις σε φόρμα τόσο την συγγραφή σου, όσο και τα κίνητρά σου, φρόντισε να μην εγκαταλείπεις.


Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε έναν επιτυχημένο συγγραφέα και σε έναν που δεν τα έχει καταφέρει ακόμη είναι η επιμονή.

Κάποια στιγμή ο Stephen King είπε πως διακόσμησε την σοφίτα του σπιτιού του με όλες τις απορριπτικές επιστολές που έλαβε από εκδότες για τις συγγραφικές του προσπάθειες.


Όπως ο Stephen King έτσι και η Rowling, πριν τους Χάρυ Πότερ, έγραψε δύο μυθιστορήματα για ενήλικες τα οποία κανείς μας δεν θα διαβάσει ποτέ, μιας και όλοι οι εκδότες που προσέγγισε τα απέρριψαν.


Όμως αυτοί, όπως και πολλοί άλλοι αναγνωρισμένοι και επιτυχημένοι συγγραφείς, επιμείνανε!

Δεν τον βάλανε κάτω.

Είχαν ισχυρά κίνητρα.

Συνέχισαν να γράφουν!

Και τα καταφέρανε.


Το ίδιο καλά μπορείς να τα καταφέρεις κι εσύ. Εγώ το ξέρω πως μπορείς. Αληθινά το ξέρω.

Αλλιώς δεν θα σε ενδιέφερε όλο αυτό που έχω να σου προσφέρω μέσα από το Writing Online. Αλλιώς τίποτε από όλα αυτά δεν θα σε αφορούσε και δεν θα ήσουν καν εδώ.

Τέλος, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και παράλληλα θέλεις μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να πετύχεις την συγγραφή και την έκδοση ενός μυθιστορήματος που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...


Βεβαιώσου ότι εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τον Επόμενο Κύκλο Εγγραφών στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει την μορφή Home Study Course και είναι Διαθέσιμο για νέους συμμετέχοντες ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον επόμενο κύκλο εγγραφών ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ και συμπληρώσουν την φόρμα ενδιαφέροντος που υπάρχει στην σχετική σελίδα ενημέρωσης, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, λαμβάνουν αυτόματα:

 • Προνομιακή + Προσωπική Έκπτωση για τον επόμενο κύκλο εγγραφών.

 • Προσωπική Ενημέρωση για το πλήρες περιεχόμενο του προγράμματος.

 • ΣΥΝ Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο εγγραφών, αλλά και για να έχεις χωρίς καμία άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, Αυτόματα Προνομιακή & Προσωπική Έκπτωση όπως και Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία

Comments


bottom of page