top of page

Πώς να συνδέσεις μεταξύ τους τα επίπεδα πλοκής του βιβλίου σου.



Το να προσθέσεις επιπλέον επίπεδα στην πλοκή σου είναι ένα θέμα, το να τα κάνεις να συνδεθούν όλα αυτά μαζί είναι κάτι άλλο.

Ναι, μπορείς να έχεις το ένα θέμα πίσω από το άλλο, αλλά αν δεν έχεις συνδετικούς κρίκους ανάμεσά τους, τότε δεν μπορείς να έχεις μια ιστορία που την αφηγείσαι με ειρμό.


Θα πρέπει να βρεις τι συνδέει το κάθε τι που επιλέγεις να προσθέσεις σε όλα τα επίπεδα και για όλους τους ήρωές σου, πρωταγωνιστές και δευτερεύοντες ρόλους, αν θέλεις το μυθιστόρημά σου, ή το εφηβικό, ακόμη και το παιδικό λογοτεχνικό σου βιβλίο να έχει την τύχη που του αρμόζει.


Γι' αυτό... και για να βάλεις σε εφαρμογή την παραπάνω γνώση, να καλλιεργήσεις λίγο παραπάνω το ταλέντο σου ως Συγγραφέας μυθιστορημάτων, αλλά και να κάνεις το βιβλίο που γράφεις ή θα γράψεις σύντομα, πιο συναρπαστικό και αληθινά καλό, όσον αφορά το συγκεκριμένο δεδομένο ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:


BHMA #1

Σε μία λευκή κόλα χαρτί κάνε τρεις στήλες.


Στην πρώτη στήλη γράψε τα ονόματα των πρωταγωνιστών, αλλά και των δεύτερων ρόλων του βιβλίου σου.


Στη δεύτερη στήλη –με σύντομο τρόπο– γράψε το κύριο πρόβλημα του καθενός, τι επιπλέον επίπεδα πλοκής έχεις προσθέσει, τι υποπλοκές έχεις, ποιες είναι οι απειλές του καθενός, τα θέματα/προβλήματά του, οι ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν κατά τη διάρκεια της αφήγησής σου, κλπ.


Στην τρίτη στήλη κατέγραψε όλες τις βασικές τοποθεσίες σου, πού δηλαδή θα λαμβάνουν χώρα όλα αυτά για τον κάθε ήρωά σου, ποιο είναι το εκάστοτε σκηνικό.


BHMA #2

Με τυχαίο τρόπο άρχισε να βάζεις σε κύκλο και να συνδέεις με γραμμές τα δεδομένα σου στις παραπάνω στήλες.


Κι ενώ το κάνεις όλο αυτό αρχικά με τυχαίο τρόπο, δες τι προκύπτει και τι θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις γιατί «μοιάζει» εμπνευσμένο, πρωτότυπο και ανατρεπτικό.


Μπορεί στην αρχή οι τυχαίες αυτές συνδέσεις να μην σου κάνουν ‘κλικ’ ή να τις θεωρείς εντελώς ‘χαζές’.


Αλλά αν δώσεις στον εαυτό σου και στην έμπνευσή σου λίγο χρόνο, θα διαπιστώσεις πως μπορείς να συνδέεις τα γεγονότα και τους ήρωές σου και τα σκηνικά τους με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.


Άρχισε να κρατάς σημειώσεις και να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου.

Αυτού του είδους οι συνειδητές και εμπνευσμένες συνδέσεις από τη δική σου πλευρά θα δώσουν στην ιστορία σου ένα άλλο επίπεδο ειρμού.


Το αξίζεις κι εσύ ως συγγραφέας, αλλά και οι αναγνώστες σου.


BHMA #3

Τώρα θέλω να προσθέσεις στο βιβλίο σου τουλάχιστον έξι συνδέσεις από την παραπάνω άσκηση.


Ξέρω ότι είναι παραπάνω κόπος για σένα.


Αλλά οι συγγραφείς που δεν "τεμπελιάζουν", ούτε στο καλλιεργήσουν το ταλέντο τους, ούτε και στο να κάνουν λίγη επιπλέον δουλειά για το βιβλίο τους, είναι αυτοί που αληθινά ανταμείβονται και βλέπουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που έχουν για την Ταυτότητά τους ως Συγγραφείς, αλλά και για κάθε βιβλίο τους χωριστά, να υλοποιούνται!


Άλλωστε μην ξεχνάς πως η Τέχνη της Συγγραφής, είναι Τέχνη και Τεχνική μαζί.

Καλή επιτυχία!!!


Ενώ τέλος, αν ΦΕΤΟΣ θέλεις να καλλιεργήσεις το ταλέντο σου ως Συγγραφέας Μυθιστορημάτων και παράλληλα θέλεις μέσα σε ένα χρόνο από τώρα να πετύχεις την συγγραφή και την έκδοση ενός μυθιστορήματος που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό!...


Βεβαιώσου ότι εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου για τον Επόμενο Κύκλο Εγγραφών στο:

Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ! Σε λιγότερο από ένα χρόνο ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΜΟΛΙΣ 5 ΒΗΜΑΤΑ.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα έχει την μορφή Home Study Course και είναι Διαθέσιμο για νέους συμμετέχοντες ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τον επόμενο κύκλο εγγραφών ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ και συμπληρώσουν την φόρμα ενδιαφέροντος που υπάρχει στην σχετική σελίδα ενημέρωσης, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, λαμβάνουν αυτόματα:

  • Προνομιακή + Προσωπική Έκπτωση για τον επόμενο κύκλο εγγραφών.

  • Προσωπική Ενημέρωση για το πλήρες περιεχόμενο του προγράμματος.

  • ΣΥΝ Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για τον επόμενο κύκλο εγγραφών, αλλά και για να έχεις χωρίς καμία άλλη υποχρέωση ή δέσμευση, Αυτόματα Προνομιακή & Προσωπική Έκπτωση όπως και Επιπλέον Εκπαιδευτικό Υλικό.

Και φυσικά αν υπάρχουν φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι που κάτι τέτοιο τους βοηθά και τους αφορά, προώθησε τους αυτό το post τώρα.


Να είσαι είναι η μέρα σου ανέλπιστα υπέροχη!

Μαρία

bottom of page