top of page

7 Νέες Συνήθειες Που Πρέπει Να Υιοθετήσεις Ως Συγγραφέας Αυτή την Χρονιά.


Συνήθειες…

Όλοι έχουμε συνήθειες. Συγγραφείς και μη. Και καμιά φορά η λέξη συνήθεια είναι λίγο παρεξηγημένη.

ΟΜΩΣ, αν οι συνήθειες είναι προς όφελός σου και καταφέρεις να τις κάνεις μέρος της καθημερινής ρουτίνας σου, μπορούν να απογειώσουν την συγγραφική σου καριέρα, την υγεία σου, την σχέση σου, μέχρι και την ζωή σου ολόκληρη.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις 7 Νέες Συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις φέτος ως Συγγραφέας, αν θέλεις να έχεις επιτυχία και να κάνεις το επόμενο βήμα στην συγγραφή και την ζωή σου.

1) Γράφε Με Πρόγραμμα. Επέλεξε συγκεκριμένη μέρα και ώρα που σε εβδομαδιαία βάση θα αφιερώνεις στην συγγραφή και μείνε πιστή/πιστός σε αυτό το πρόγραμμα. Εάν αποκτήσεις αυτή την συνήθεια θα διαπιστώσεις πως η μούσα της έμπνευσής σου θα είναι μαζί σου!

2) Να έχεις επαφή με άλλους συγγραφείς. Η συγγραφή είναι μια μοναχική διαδικασία. Μάλιστα η συγγραφή ενός βιβλίου (λογοτεχνικού ή μη) που είναι ένα κείμενο μεγάλο σε όγκο με τεχνικές και δομικές απαιτήσεις, χρειάζεται χρόνο.

Είναι σπουδαίο να μοιράζεσαι αυτό το μονοπάτι με ανθρώπους που μπορούν να σε καταλάβουν, αλλά και να σε βοηθήσουν εάν το χρειαστείς.

3) Συνέχισε την εκπαίδευσή σου. Ναι, το ξέρω πως έχεις γεννηθεί με το έμφυτο ταλέντο του συγγραφέα. Ναι, το ξέρω πως το μεράκι και το πάθος σου για την συγγραφή είναι κάτι που προκύπτει αβίαστα, ΟΜΩΣ ως συγγραφέας της γενιάς μας, οφείλεις να καλλιεργείς και να εξελίσσεις αυτό το ταλέντο, την τεχνική και το ύφος σου.

Επίσης, στην γενιάς μας οι συγγραφείς έχουν πολλά περισσότερα να κάνουν – και να μάθουν – ένα επιθυμούν να γευτούν τους καρπούς της συγγραφικής επιτυχίας.

Μιλώ για την χρήση του internet και τα social media, μιλώ για την επιμέλεια, μιλώ για την προσωπική πλατφόρμα/λίστα συνδρομητών/αναγνωστών ενός συγγραφέα. Μιλώ για τις εναλλακτικές που έχεις ως Συγγραφέας της γενιάς μας και αφορούν τα μονοπάτια έκδοσης και παγκόσμιας προώθησης του βιβλίου σου.

Μιλώ για book marketing. Για SEO φιλικούς τίτλους βιβλίων. Και ένα σωρό άλλα σημαντικά θέματα που είναι απαραίτητα προς γνώση και εκπαίδευση ενός επιτυχημένου συγγραφέα.

4) Με Πρόγραμμα Χαλάρωσε. Εάν δεν φροντίσεις να ξεκουραστείς. Να τραφείς καλά. Να γυμναστείς. Να κοιμηθείς και να περάσεις όμορφες στιγμές χαλάρωσης με τον εαυτό σου και με τους αγαπημένους σου… η μούσα της έμπνευσης δεν θα μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση σε σένα.

Χρειάζεσαι ενέργεια και καθαρό μυαλό για να γράψεις και να δημιουργήσεις. Χρειάζεσαι ξεκούραση και διαύγεια για να μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο μονοπάτι έκδοσης για σένα, αλλά και να καταστρώσεις το δικό σου προσωπικό πλάνο προώθησης και μάρκετιγκ τόσο του βιβλίου σου, όσο και της συγγραφικής ταυτότητάς σου.

5) Ξεκίνα να κάνεις σχεδιαγράμματα και σκελετούς. – Ναι, είναι πολύ ρομαντικό και καλλιτεχνικό να γράφεις αβίαστα, και μόνο, και ότι σου προκύπτει τις υπέροχες και σπάνιες στιγμές της έμπνευσης.

ΟΜΩΣ εάν θέλεις να ολοκληρώσεις με επιτυχία ένα ή και περισσότερα μεγάλα σε όγκο κείμενα, όπως είναι τα μυθιστορήματα όλων των κατηγοριών για ενήλικες και εφήβους ή τα μη-λογοτεχνικά βιβλία… τότε εάν δεν θέλεις να χαθείς και να χάσεις σημαντικά τεχνικά και δομικά στοιχεία των βιβλίων, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να μάθεις να κάνεις σκελετούς και σχεδιαγράμματα, αλλά και γράφεις έχοντας ως οδηγό σου τον σκελετό/σχεδιάγραμμά σου.

Να σου θυμίσω πως υπάρχουν πολλά είδη σκελετών/σχεδιαγραμμάτων και ο κάθε συγγραφέας, αλλά και το κάθε βιβλίο (ακόμη και του ίδιου του συγγραφέα) μπορεί να απαιτεί διαφορετικής μορφής σχεδιάγραμμα/σκελετό.

6) Να έχεις το προσωπικό σου site/blog ενημερωμένο και φρέσκο. Τι;… Δεν έχεις ακόμη το δικό σου προσωπικό site/blog ως συγγραφέας;

Τότε αυτή θα πρέπει να είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές σου αυτή την χρονιά.

Οι συγγραφείς της γενιάς μας ΠΡΕΠΕΙ να έχουν το δικό τους προσωπικό site/blog, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης των βιβλίων τους και ανεξάρτητα από το αν έχουν γράψει, ένα, κανένα (ακόμη), δύο ή 102 βιβλία.

Το προσωπικό σου site/blog είναι το μέρος όπου μπορούν να σε βρουν – και να συνεχίζουν να σε βρίσκουν – οι αναγνώστες/συνδρομητές σου.

Είναι ο τόπος όπου μπορείς να αποκτήσεις λίστα με αναγνώστες εν αναμονή και το σημείο όπου μπορείς να έχεις άμεση και προσωπική επαφή με τους αναγνώστες σου.

Αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που χάρη στην εμπιστοσύνη που θα δείξουν στα βιβλία σου, θα σου παρέχουν, όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας χωριστά, την ελευθερία και τις ευλογίες που μπορεί να απολαύσει ένας επιτυχημένος συγγραφέας.

7) Για κάθε 50 λεπτά εργασίας, κινήσου για 10 λεπτά. Βάλε το ρολόι σου, αν είσαι από αυτούς που η εργασία τους παρασύρει, όπως είμαι κι εγώ.

Εάν θέλεις έμπνευση, δημιουργία, αλλά και υγεία θα πρέπει να κινήσεις το σώμα σου.

Η συγγραφή είναι μια καθιστική και σταθερή εργασία. Γι’ αυτό κάθε 50 λεπτά, βεβαιώσου ότι προσφέρεις στο σώμα σου έναν καλό χορό, λίγο περπάτημα, ή ό,τι άλλο είναι εύκολο και βολικό για σένα, αλλά μην το αγνοείς. Κάνε το.

Εάν κάνεις τα παραπάνω μέρος της ζωής και της ρουτίνας σου, θα δεις πως το προσωπικό σου όνειρο για την συγγραφή, ναι, μπορεί να υλοποιηθεί πιο γρήγορα και πιο απλά από ότι ήδη το έχεις φανταστεί.

Επίσης να σου θυμίσω πως αν χρειάζεσαι βοήθεια σε κάποιες από τις παραπάνω συνήθειες, για λίγες ημέρες ακόμη, με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο Γεγονός του Writing-Online, μπορείς να προμηθευτείς το Ψηφιακό Σεμινάριο Συγγραφής της Επιλογής σου με Προνομιακή Έκπτωση -30% έως και -50%, και μαζί τους να αποκτήσεις Επιπλέον Δώρα, ιδιαίτερης αξίας και σημασίας για την επιτυχία, και την πορεία σου ως Συγγραφέας, τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού προς πώληση ή διαθέσιμα στο internet.

Η γνώση όσων σου προσφέρουμε με αυτή την ιδιαίτερη και προνομιακή έκπτωση, αλλά και τα έξτρα δώρα, ξέρω πολύ καλά πως θα σου φανερώσει όλα όσα χρειάζεσαι για να καταφέρεις ακριβώς αυτό που θέλεις για την ζωή σου και περνάει μέσα από το μεράκι και την αγάπη σου για την Συγγραφή.

Το ξέρω και μπορώ προσωπικά να σου το εγγυηθώ, γιατί η κατάλληλη γνώση θα σε κάνει να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που έχεις ως συγγραφέας της γενιάς μας, να συνειδητοποιήσεις πως έχεις επιλογές, αλλά και να αποκτήσεις εκείνες τις συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να ζήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις και επιθυμείς και σχετίζεται με την ίδια σου την ζωή, αλλά και την συγγραφή.

Για να αποκτήσεις το Σεμινάριο Συγγραφής που ταιριάζει σε σένα, και να κάνεις αυτό το υπέροχο δώρο στον εαυτό σου, τα όνειρα και το μέλλον σου: ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ.

Πολλά και τεράστια ευχαριστώ που είσαι εδώ, που μας τιμάς ως Ομάδα με την εμπιστοσύνη σου και που μοιράζεσαι όλα όσα μαθαίνεις εδώ με τους φίλους σου.

Να είναι η μέρα σου ανέλπιστα όμορφη και γιορτινή!

Μαρία

ΥΓ. Σου θυμίζω πως για να κάνεις ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σου και για να κάνεις κάτι που πραγματικά το θέλεις πολύ, δεν χρειάζεται να πάρεις την άδεια κανενός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακούσεις την ψυχή σου.


bottom of page