top of page

Πώς Να Γράψεις Το Μυθιστόρημά Σου Σε 100 Ημέρες.


Ναι, μπορείς να γράψεις ένα μυθιστόρημα μέσα σε μόλις 100 ημέρες. Εδώ θα βρεις το τι πρέπει να κάνεις την κάθε μέρα χωριστά για να το πετύχεις.

Ημέρα 1

Ξεκαθάρισε μέσα σου γιατί θέλεις να περάσεις τόσο χρόνο γράφοντας. Βρες τα κίνητρά σου. Γιατί θέλεις να γράψεις αυτό το βιβλίο; Πώς θα αλλάξει η ζωή σου με αυτό;

Ημέρα 2

Επέλεξε τις ώρες που θα γράφεις. Κατά τη διάρκεια της συγγραφής ενός μυθιστορήματος, θα βαρεθείς, θα θυμώσεις, θα αγχωθείς, και όταν αισθάνεσαι κάπως έτσι, θα χρειαστείς, σαφώς, καθορισμένα πρότυπα εργασίας.

Να είσαι ευέλικτος/ευέλικτη στο πρόγραμμά σου, αλλά αγωνίσου για να κρατήσεις το πρόγραμμά σου και καθόρισε συγκεκριμένες ώρες και μέρες που θα είναι αφιερωμένες ΜΟΝΟ στην συγγραφή. Για παράδειγμα, δύο ώρες κάθε πρωί και κάθε βράδυ, ή ένα οκτάωρο κάθε Σαββατοκύριακο. Αποφασίστε ΤΩΡΑ πόσο χρόνο θα περάσεις γράφοντας κάθε εβδομάδα, και στη συνέχεια εφάρμοσε το πρόγραμμα που θα επιλέξεις για τον εαυτό σου.

Πολλοί επίδοξοι συγγραφείς νικήθηκαν, ακόμη και με χρονοδιάγραμμα γιατί δεν ήταν συνεπείς με αυτό.

Ημέρα 3 – 5

Την πρώτη εβδομάδα, αποφάσισε για το είδος της ιστορίας που πρόκειται να γράψεις. Σίγουρα δεν θα γνωρίζεις την κάθε λεπτομέρεια από την αρχή, αλλά αυτές τις μέρες έχεις την ευκαιρία να ξεκινήσεις τη διαδικασία. H αναβλητικότητα είναι εχθρός σου.

Ο Matisse έλεγε στους μαθητές του, "Αν θέλεις να γίνεις ζωγράφος, ράψε το στόμα σου." Ήρθε λοιπόν η ώρα να σταματήσεις να μιλάς για την συγγραφή, να την σκέφτεσαι μόνο ή μόνο να διαβάζεις γύρω από αυτή. Ήρθε η ώρα να κάνεις την συγγραφή πράξη και να περάσεις στην δράση. Κάνε πράξη και δράση την συγγραφή ξεκινώντας το σχεδιασμό του βιβλίου σου, ΤΩΡΑ!

Ημέρα 6

Ανάλυσε και μάθε. Πάρε το αγαπημένο σου μυθιστόρημα (στην κατηγορία του βιβλίου που θέλεις να γράψεις) και διάβασε το ξανά, σπάζοντας το βιβλίο σε ενότητες δράσης. Κάνε το σχεδιάγραμμα δράσης και πλοκής αυτού του βιβλίου σε μεγάλα κομμάτια χαρτί και καρφίτσωσε τα απέναντι από το γραφείο που γράφεις. Θα σε βοηθήσει πολύ αυτή η οπτική εικόνα.

Ημέρα 7

Αν και δεν υπάρχουν κανόνες σχετικά με τις ιδέες μιας ιστορίας, μπορείς να ξεκινήσεις με μία σκέψη/έμπνευση την φορά. Κράτησε την ιστορία σου μικρή και εστιασμένη. Μην προσπαθείς να συμπεριλάβεις «τα πάντα». Εάν δημιουργήσεις μια ιστορία που έχει βαθύ νόημα για σένα, οι πιθανότητες είναι ότι θα έχει βαθύ νόημα και για τους υπόλοιπους από εμάς. Να θυμάσαι ότι είμαστε όλοι «ίδιοι».

Ημέρα 8

Γράφε… μην μιλάς, μην σκέφτεσαι, μην κάνεις κάτι άλλο, απλά ΣΗΜΕΡΑ ΓΡΑΦΕ.

Ημέρα 9

Μην φοβάσαι να γράψεις σκηνές ή τα τμήματα του κειμένου σου που μοιάζουν ότι δεν οδηγούν πουθενά. Μην απορρίψεις τίποτα. Ακολούθησε την συμβουλή πολλών πετυχημένων συγγραφέων… άσε τα «σκόρπια» κείμενά σου σαν παζλ να βρουν τον δρόμο τους και να ενωθούν το ένα πλάι στο άλλο.

Ημέρα 10 – 11

Συνέχισε να γράφεις…

Ημέρα 12

Επέλεξε ΠΡΩΤΑ τους χαρακτήρες και μετά την ιστορία σου. Με ή χωρίς ενδιαφέρουσα ιστορία, οι χαρακτήρες θα αποκτήσουν ζωή από μόνοι τους, ακόμη και δίχως έμπνευση, ακόμη και μέσα από απλές προβλέψεις και λογική. Άκου τα αιτήματα των χαρακτήρων του, οι οποίοι, δεδομένου ότι αρχίζουν να έρχονται στη ζωή, μπορεί να επιμένουν σε μια διαφορετική μοίρα από αυτή που εσύ είχες εμπνευστεί γι’ αυτούς στην αρχή.

Ημέρα 13

Απέκτησε ένα μάτσο από χαρτιά (5 με 7 φύλλα δηλαδή…) και βάλε το όνομα κάθε χαρακτήρα στην κορυφή. Στη συνέχεια, σκέψου τον κάθε ρόλο που διαδραματίζει στην ιστορία σου, και τι είδους ατόμο είναι: ηλικία, εκπαίδευση, τόπος γέννησης, αστεία, λίπος, άσχημος ή όμορφος. Ποιες είναι οι ιδιορρυθμίες του; Μήπως πλένει τα χέρια του 500 φορές την ημέρα; Ακούει φωνές; Αγαπάει τα παιδιά, αλλά βασανίζει τις γάτες;

Γράψε σκηνές γι’ αυτούς τους ήρωες όπως ο Alfred Hitchcock, δηλαδή, σε μικρές τετράγωνες κάρτες. Μια σκηνή για κάθε μια κάρτα. Με αυτόν τον τρόπο, θα δεις το τι κάνει ο καθένας τους χωριστά, σαν σε ταινία.

Ορισμένοι χαρακτήρες θα έχουν περισσότερες και σημαντικότερες σκηνές από κάποιους άλλους, αλλά κάθε ήρωάς σου πρέπει να έχει λόγο για την παρουσία του στο βιβλίο σου. Αν δεν έχει σημαντικό λόγο, τότε κράτα αυτές τις σημειώσεις για ένα επόμενο βιβλίο σου.

Ημέρα 14

Τα περισσότερα μυθιστορήματα ανήκουν σε μια κατηγορία/πρότυπο. Βρες τους «βασικούς κανόνες» που διέπουν την κατηγορία/πρότυπο για την οποία γράφεις και βγάλε στην επιφάνεια τα «μυστικά» της συνταγής ενός τέτοιου best seller.

Ημέρα 15

Άρχισε να αναπτύσσεις τους χαρακτήρες σου μαζί με την πλοκή σου… επέτρεψέ τους να «μεγαλώσουν» καθώς εξελίσσεις ταυτόχρονα τις ιδέες για το τι θα αφηγηθείς μέσα στις σελίδες σου.

Συμβουλή:

Καλός συγγραφέας είναι αυτός που έχει ταχτεί να γράφει με την καρδιά και να επιμελείται με το μυαλό εφαρμόζοντας τεχνικές, γνώσεις και συμβουλές δημιουργικής γραφής (που έχουν να κάνουν με το Τεχνικό κομμάτι αυτού που ονομάζουμε Τέχνη της Συγγραφής), ενώ παράλληλα έχει ταχτεί να μαθαίνει νέες τεχνικές, γνώσεις και συμβουλές δημιουργικής γραφής, και να της εφαρμόζει κι αυτές στα κείμενα που γράφει με το συναίσθημά του… για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του.

Ημέρα 16

Ο αναγνώστης πρέπει να πιστέψει ότι οι χαρακτήρες σου υπάρχουν ή θα μπορούσαν να υπάρχουν και εκτός σελίδων βιβλίου. Και τίποτα δεν ορίζει καλύτερα τους χαρακτήρες από τις δράσεις και τον ρόλο τους στη ζωή. Ο σκοπός τους μπορεί να είναι καλός ή κακός. Δεν έχει σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι ο αναγνώστης βλέπει τις δράσεις και τον σκοπό τους. Αυτό χρειάζεται για να πιστέψει στην αληθοφάνειά τους και να ταυτιστεί μαζί τους. Κάνε συνεχώς ενδιαφέρουσες τις πράξεις τους. Δεν χρειάζεται να γράψεις μια ιστορία για χιλιάδες χαρακτήρες. Μπορείς να έχεις δύο ή και τρεις, αλλά πολύ ενδιαφέροντες στην δράση τους.

Ημέρα 17

Χρειάζεσαι ισχυρό πρωταγωνιστή. Οι περισσότεροι συγγραφείς έχουν πρόβλημα με τη δημιουργία ενός χαρακτήρα που είναι «μεγαλύτερος από τη ζωή», που είναι πλήρως ανεπτυγμένος και συνεπείς με την δράση του μέσα στην πλοκή. Εντόπισε τον πρωταγωνιστή σου και κάνε τον αξέχαστο.

Ημέρα 18

Σίγουρα μέχρι αυτή την στιγμή θα έχεις μια γενική εικόνα για κάποια βασικά στοιχεία του κειμένου σου. Αν δεν ξέρεις προς ποια κατεύθυνση να στραφείς για κάποια από αυτά, κάνε στον εαυτό σου το πιο κρίσιμο συγγραφικό ερώτημα: Ποια κατεύθυνση θα είναι πιο ενδιαφέρουσα για τον αναγνώστη μου;

Δοκιμάστε διαφορετικές επιλογές. Όπως κάθε περίπτωση ξεδιπλώνεται μέσα στην ιστορία σου, κάθε χαρακτήρας πρέπει να αντιδράσει σε αυτή. Όπως ακριβώς αυτά τα πλάσματα θα έκαναν και στην πραγματική ζωή.

Ημέρα 19

Ρώτα συχνά – πάρα πολύ συχνά -- "γιατί;" Καθώς φτάνεις στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας και καθορίζεις τους χαρακτήρες σου θα έχεις μια στοίβα από σημειώσεις για τις προσωπικές λεπτομέρειες και την προσωπική ζωή και τα θέλω του κάθε χαρακτήρα στην ιστορία σου. Κάνε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ιστορία σου με ακόμη πιο ενδιαφέροντες ήρωες.

Αν και τα παραπάνω βήματα σε δυσκολεύουν και δεν γνωρίζεις πώς να τα βάλεις σε εφαρμογή, εύκολα, γρήγορα απλά, και πάνω από όλα αποτελεσματικά, βεβαιώσου ότι παρακολουθείς και εφαρμόζεις όσα θα μάθεις στα Ψηφιακά Σεμινάρια Συγγραφής:

Από Την Έμπνευση Έως Την Έκδοση Σε 14 Βήματα Μόνο Το Ψηφιακό Σεμινάριο Που Στην Κυριολεξία «Βγάζει» Επιτυχημένους Συγγραφείς. Οι Ιστορίες Επιτυχίας Απλών Ανθρώπων που Εφάρμοσαν Όσα Έμαθαν Εδώ & Έγιναν Επιτυχημένοι Συγγραφείς το Πιστοποιούν.

Τα 32 Χαρακτηριστικά Των Βιβλίων Που Γίνονται Best Sellers & Κάνουν Την Διαφορά Σε Παγκόσμιο Επίπεδο Όλα τα βιβλία που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και κάνουν την διαφορά, (ανεξάρτητα από την κατηγορία και τον όγκο τους), έχει βρεθεί πως μοιράζονται 32 Κοινά Χαρακτηριστικά/Μυστικά.

Μπορείς Να Αποκτήσεις ΤΩΡΑ το Σεμινάριο Συγγραφής που έχεις ανάγκη με Έκπτωση –40%, ΣΥΝ Έξτρα Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό – ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ - για την Πορεία και την Επιτυχία σου ως Συγγραφέας:

Ημέρα 20

Συνέχισε να γράφεις…

Ημέρα 21

Ετοίμασε μια αδρή περιγραφή της δράσης της ιστορίας σου όπως αυτή θα διαδραματιστεί στο πρώτο κεφάλαιο και όπως κάνει η Μυθιστοριογράφος Katherine Anne Porter, που λέει πως: "Αν δεν ξέρω το τέλος μιας ιστορίας, δεν την ξεκινώ."

Γράψε την τελευταία παράγραφο/σκηνή του βιβλίου σου και βάλτην στο συρτάρι. Στο τέλος των εκατό ημέρων ας δούμε πόσο κοντά είσαι στην αρχική σου έμπνευση και ιδέα.

Ημέρα 22

Σήμερα μην κάνεις τίποτα - απολύτως τίποτα. Χαλάρωσε και άσε το μυαλό σου να φανταστεί και να εμπνευστεί. Μην γράφεις σήμερα… απλά φαντάσου και εμπνεύσου. Γέμισε τις μπαταρίες σου για την συνέχεια.

Ημέρα 23

Κρέμασε τις κάρτες και τα περίγραμμα και τις σημειώσεις γύρω από το γραφείο ή το δωμάτιό σου, ώστε να μπορούν να διαβάζονται εύκολα. Αν δεν μπορείς να τα «κρεμάσεις» βεβαιώσου ότι θα τα τακτοποιήσεις με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να έχεις εύκολη και άμεση πρόσβαση σε αυτά.

Ημέρα 24 - 25

Ολοκλήρωσε τις παρακάτω εργασίες:

1. Δεσμεύσου ξανά και ενίσχυσε ακόμη πιο πολύ τα κίνητρά σου. Γιατί γράφεις αυτό το βιβλίο; Πώς θα αλλάξει η ζωή σου αν αυτό το βιβλίο εκδοθεί και έχει επιτυχία; Τι θέλεις να πετύχεις μέσα από αυτή την διαδικασία;

2. Κάνε τις όποιες προσαρμογές στο χρονοδιάγραμμα εργασίας σου.

3. Γράψε την κεντρική ιδέα της ιστορίας και κάνε την ακόμη πιο ξεκάθαρη. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό στο χαρτί και στο μυαλό σου, τότε το βιβλίο σου δεν θα έχει την αναμενόμενη επιτυχία.

4. Κατέληξε στο cast των χαρακτήρων σου, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

5. Προσέθεσε κι άλλες λεπτομέρειες που εξυπηρετούν την πλοκή σου.

6. Κάνε μια περίληψη του βιβλίου σου που να αναφέρει, χονδρικά... αρχή – μέση και τέλος.

Ημέρα 26

Καθόρισε τον στόχο των τεσσάρων σελίδων την ημέρα. Αυτό είναι 300-325 λέξεις, με διπλό διάστημα. Μερικές μέρες θα γράψεις μόλις μία σελίδα. ΤΟ ΞΕΡΩ και είναι φυσιολογικό. Κι άλλες μέρες θα γράψεις παραπάνω από 15 σελίδες! Όμως προσπαθήστε να διατηρήσεις έναν μέσο όρο τεσσάρων σελίδων την ημέρα.

Ημέρα 27

Συνέχισε να γράφεις…

Ημέρα 28

Ο διάλογος δεν είναι μια απλή συνομιλία. Ο διάλογος έχει ένα σκοπό. Ωθεί την ιστορία προς τα εμπρός. Κρατά τον αναγνώστη συντονισμένο με την ιστορία, και τον βοηθάει να αισθάνεται στην καρδιά της δράσης. Βάλε τον αναγνώστη στο κέντρο της δράσης της ιστορία σου. Παίξε με τους διαλόγους σου σήμερα.

Ημέρα 29-31

Συνέχισε να γράφεις…

Ημέρα 32

Έχε ένα σημειωματάριο δίπλα στο μαξιλάρι σου, αλλά και μαζί σου. Αν είσαι σε αναμονή για μια συνάντηση, μέχρι αυτή να ξεκινήσει, άρχισε να γράφεις. Εάν είσαι στο αεροπλάνο, άρχισε να γράφεις. Κάθε φορά που υπάρχει μια ευκαιρία για συγγραφή, γράφε.

Ημέρα 33

Συνέχισε να γράφεις…

Ημέρα 34

Μην ξεχνάς την γλώσσα του σώματος των ηρώων σου. Μήπως σήμερα μπορείς να προσθέσεις αυτές τις λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά σε ότι ήδη έχεις γράψει;

Ημέρα 35-37

Συνέχισε να γράφεις…

Ημέρα 38

Χωρίς περιγραφή ο αναγνώστης δεν έχει αίσθηση του χώρου και του χρόνου, άρα και διάθεση – για όλα τα κρίσιμα σημεία της ιστορίας σου. Αλλά, αν το παρακάνεις στην περιγραφή μπορεί να γίνεις και βαρετός/βαρετή. Δημιούργησε περιγραφικά έναν κόσμο όπου οι χαρακτήρες σου μπορούν να ζουν και να αναπνέουν, αλλά μην φυτοζωούν. Σήμερα πρόσεξε τις περιγραφές σου.

Ημέρα 39-41

Συνέχισε να γράφεις…

Ημέρα 42

Οι καλοί χαρακτήρες αναπτύσσονται και εξελίσσονται μέσα από δύο βασικά στοιχεία: τις πράξεις τους και τις πεποιθήσεις τους. Στα πιο δραματικά γεγονότα της ιστορίας σου οι ήρωές σου πώς αντιδρούν και πώς σκέφτονται; Μήπως μπορείς να κάνεις αλλαγές και βελτιώσεις προς αυτό τον τομέα σήμερα;

Ημέρα 43-54

Συνέχισε να γράφεις…

Ημέρα 55

Σήμερα εστιάσου και επέλεξε λεπτομέρειες. Ξανακοίτα τα αρχεία σου για λεπτομέρειες. Όπως είπε ο Μαρκ Τουέιν: "Χρησιμοποιήστε τη σωστή λέξη, και όχι την δεύτερη εξαδέλφη της."

Ημέρα 56-58

Συνέχισε να γράφεις…

Ημέρα 59

Show don’t tell. Mην μας πεις για το θυμό, να μας τον δείξεις. Μην λες στον αναγνώστη τι πρέπει να αισθανθεί, δείξε του τι νοιώθουν οι ήρωές σου και επέτρεψέ του να ταυτιστεί συναισθηματικά μαζί τους.

Αν και τα παραπάνω βήματα σε δυσκολεύουν και δεν γνωρίζεις πώς να τα βάλεις σε εφαρμογή, εύκολα, γρήγορα απλά, και πάνω από όλα αποτελεσματικά, βεβαιώσου ότι παρακολουθείς και εφαρμόζεις όσα θα μάθεις στα Ψηφιακά Σεμινάρια Συγγραφής:

Από Την Έμπνευση Έως Την Έκδοση Σε 14 Βήματα Μόνο Το Ψηφιακό Σεμινάριο Που Στην Κυριολεξία «Βγάζει» Επιτυχημένους Συγγραφείς. Οι Ιστορίες Επιτυχίας Απλών Ανθρώπων που Εφάρμοσαν Όσα Έμαθαν Εδώ & Έγιναν Επιτυχημένοι Συγγραφείς το Πιστοποιούν.

Τα 32 Χαρακτηριστικά Των Βιβλίων Που Γίνονται Best Sellers & Κάνουν Την Διαφορά Σε Παγκόσμιο Επίπεδο Όλα τα βιβλία που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό και κάνουν την διαφορά, (ανεξάρτητα από την κατηγορία και τον όγκο τους), έχει βρεθεί πως μοιράζονται 32 Κοινά Χαρακτηριστικά/Μυστικά.

Μπορείς Να Αποκτήσεις ΤΩΡΑ το Σεμινάριο Συγγραφής που έχεις ανάγκη με Έκπτωση –40%, ΣΥΝ Έξτρα Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό – ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ - για την Πορεία και την Επιτυχία σου ως Συγγραφέας:

Ημέρα 60

Εάν γράφεις τέσσερις σελίδες κατά μέσω όρο την ημέρα για τις τελευταίες 60 ημέρες, τότε μέχρι σήμερα έχεις γράψει περίπου 90.000 λέξεις. Είναι καιρός να αρχίσουμε το ξαναγράψιμο, επεξεργασία και επιμέλεια του μυθιστορήματός σου. Κάνε μια πρώτη πρόχειρη ανάγνωση για να θυμηθείς τι έχεις γράψει από την αρχή.

Ημέρα 61

Έχεις γράψει περίπου 300 σελίδες, αλλά είναι αυτές οι σελίδες ενός ενιαίου μυθιστορήματος; Υπάρχει αρχή, μέση και τέλος; Ξαναδιάβασε το βιβλίο σου βλέποντας πιο προσεκτικά την πλοκή του.

Ημέρα 62

Καθώς διαβάζεις διόρθωσε τα ορθογραφικά σου λάθη.

Ημέρα 63

Εκτύπωσε το μέχρι τώρα διορθωμένο βιβλίο σου

Ημέρα 64

Βάλε το βιβλίο σου στην άκρη – πολύ καλύτερα σε ένα συρτάρι, για δύο εβδομάδες και διασκέδασέ το. Το δικαιούσαι!

Ημέρα 65-66

Επέστρεψε στο βιβλίο σου διαβάζοντάς το, κρατώντας σύντομες σημειώσεις και κάνοντας υπογραμμίσεις. Σε αυτό το στάδιο μην ξαναγράφεις, απλά σημείωνε τις σκέψεις σου.

Ημέρα 67

Κάνε την πρώτη σοβαρή σου επιμέλεια. Άρχισε να αφαιρείς κομμάτια που πραγματικά δεν είναι απαραίτητα και απλά τα έγραψες γιατί σε βοήθησαν να πας παρακάτω.

Ημέρα 68-70

Διάβασε ξανά το κείμενό σου προσέχοντας την δομή της κάθε πρότασής σου. Είναι η σωστή; Διάβασε το βιβλίο σου φωναχτά και αργά.

Ημέρα 71

Διάβασε ξανά το βιβλίο σου προσέχοντας, αυτή την φορά, αν υπάρχουν αναμενόμενες εξελίξεις και κλισέ. Σήμερα εντόπισε αυτά τα σημεία και υπογράμμισέ τα.

Ημέρα 72

Απάλλαξε το κείμενό σου από σημεία στίξεις που δεν είναι απαραίτητα και δες αν έχεις κάνει τις σωστές αλλαγές παραγράφων.

Ημέρα 73-75

Σήμερα αντικατέστησε τα κλισέ και τις αναμενόμενες εξελίξεις με ό,τι πιο εμπνευσμένο και πρωτότυπο μπορείς να δημιουργήσεις.

Ημέρα 76

Ξαναγράψε την έναρξή σου και κάνε την όσο πιο δυναμική μπορείς. Οι πρώτες σελίδες είναι αυτές που «πουλάνε» το βιβλίο σου και σε εκδότες και σε αναγνώστες. Ξαναγράψε ολόκληρη την πρώτη σκηνή του βιβλίου σου. Σίγουρα τώρα μπορείς να την οριοθετήσεις πολύ καλύτερα από ότι στην αρχή! Δείξε σε όλους μας το υπέροχο ταλέντο σου!

Ημέρα 77-79

Μελέτησε τουλάχιστον 10 βιβλία της κατηγορίας σου όσον αφορά τις ενάρξεις τους. Με τι είδους πρώτη πρόταση ξεκινούν και πώς διαμορφώνεται η πρώτη του σκηνή;

Ημέρα 80

Χρησιμοποίησες τις πέντε αισθήσεις στις σελίδες σου; Που χρειάζεται να κάνεις προσθέσεις;

Ημέρα 81-83

Τώρα θέλω να εντοπίσεις τις κλιμακώσεις και τις εντάσεις στις σκηνές σου, αλλά και σε όλο σου το έργο. Μπορείς να εντοπίσεις την ένταση κάθε σκηνής, αλλά και την κορύφωση της πλοκής σου;

Ημέρα 84

Γράψε μια σύντομη και μικρή παράγραφο που να περιγράφει το βιβλίο σου. Μπορείς να είσαι περιεκτικός, σύντομος και ξεκάθαρος; Αν ναι, τότε συγχαρητήρια έχεις κάνει καταπληκτική δουλειά! Αν όχι, το βιβλίο σου χρειάζεται βοήθεια ακόμη.

Ημέρα 85

Γράψε μια σύντομη, μικρή παράγραφο, για τη συγγραφική εμπειρία του συγγραφέα, εσού δηλαδή καθώς έγραφες/γράφεις αυτό το βιβλίο. Ναι, γράψε μια τέτοια παράγραφο. Θα αισθανθείς πολύ καλά για τον εαυτό σου, αλλά και θα σου φανεί χρήσιμο αυτό το κείμενο για τις μελλοντικές σου συνεντεύξεις.

Ημέρα 86

Ολοκλήρωσε την διαδικασία της επιμέλειας. Τι άλλο χρειάζεται ρετουσάρισμα;

Αν και τα παραπάνω βήματα σε δυσκολεύουν και δεν γνωρίζεις πώς να χειριστείς το την επιμέλεια που θα χρειαστεί το βιβλίο σου, τότε βεβαιώσου ότι παρακολουθείς το Ψηφιακό Σεμινάριο Συγγραφής:

Μπορείς Να Αποκτήσεις ΤΩΡΑ το Σεμινάριο Συγγραφής που έχεις ανάγκη με Έκπτωση –40%, ΣΥΝ Έξτρα Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό – ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ - για την Πορεία και την Επιτυχία σου ως Συγγραφέας:

Ημέρα 87

Εκτύπωσε το βιβλίο σου.

Ημέρα 88

Μην το στείλεις κάπου ακόμη, κάνε την έρευνά σου και βεβαιώσου ότι γνωρίζεις τις επιλογές που έχεις ως συγγραφέας της γενιάς μας, ότι γνωρίζεις τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής και πως παίρνεις την σωστή απόφαση για αυτό το βιβλίο (αλλά και για κάθε σου βιβλίο), όπως και για την συγγραφική σου ταυτότητα συνολικά, όσον αφορά το θέμα της έκδοσης και προώθησης του βιβλίου σου.

Ημέρα 89

Ποιος άλλος εκδοτικός οίκος έχει βιβλία της κατηγορίας σου; Ή μήπως θα προβείς σε ένα από τα μονοπάτια της αυτοέκδοσης; Ή θα επιλέξεις συνδυαστικά και την οδό του Print On Demand; Ποια είναι τα κίνητρά σου για το βιβλίο αυτό, τα θυμάσαι; Τι σε συμφέρει να κάνεις ως άνθρωπος και ως συγγραφέας αυτού του βιβλίου;

Ημέρα 90-91

Δες τις εναλλακτικές σου και πάρε την ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ απόφασή για σένα, αυτό το βιβλίο, τα μελλοντικά σου βιβλία, αλλά και την ταυτότητά σου ως συγγραφέας.

Ημέρα 92-100

Προχώρα τα διαδικαστικά για την έκδοσή του, είτε στείλε το σε εκδότες που έχεις επιλέξει ή δες τι χρειάζεται για το μονοπάτι της αυτοέκδοσης που έχεις επιλέξει ή/και της οδού Print On Demand.

Κι αν δεν ξέρεις πώς να επιλέξεις ανάμεσα στις εναλλακτικές που έχεις ως συγγραφέας της γενιάς μας. Κι αν δεν ξέρεις ποια είναι η κατάλληλη επιλογή και απόφαση για σένα, το βιβλίο και την συγγραφική σου ταυτότητα, για την έκδοση και προώθηση, τότε βεβαιώσου ότι παρακολουθείς το Ψηφιακό Σεμινάριο Συγγραφής:

Μπορείς Να Αποκτήσεις ΤΩΡΑ το Σεμινάριο Συγγραφής που έχεις ανάγκη με Έκπτωση –40%, ΣΥΝ Έξτρα Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό – ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ - για την Πορεία και την Επιτυχία σου ως Συγγραφέας:

Ημέρα 101

Σήμερα, ξεκίνα το επόμενο βιβλίο σου!

Ακόμη και με την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, το χειρόγραφο ενός συγγραφέα μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα που χρίζουν προσοχής και λύσης.

Γι’ αυτό όταν καταπιάνεσαι με ένα μεγάλο σε όγκο συγγραφικό κείμενο, καλό είναι την ίδια ακριβώς περίοδο να μην γράφεις ταυτόχρονα κάτι εξίσου μεγάλο.

Είναι σημαντικό οι ώρες της συγγραφής σου, αλλά και οι ώρες που δεν γράφεις, αλλά σκέφτεσαι, φαντάζεσαι και εμπνέεσαι, να είναι εστιασμένες γύρω από ένα έργο την κάθε φορά. Ο εστιασμός είναι δύναμη και επιτυχία!

Μαρία

YΓ. Σου θυμίζω ξανά πως για λίγες ημέρες μόνο (μιας και δεν ‘αντέχουμε’ επιχειρηματικά να το κάνουμε αυτό για πολύ καιρό ή να το επαναλάβουμε ξανά), μπορούμε να σου προσφέρουμε ως ένα μεγάλο ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

(Όλα μας τα Ψηφιακά Σεμινάρια Συγγραφής έχουν αναβαθμιστεί στον τρόπο παρουσίασης, αλλά και στο περιεχόμενό τους).

Β. ΣΥΝ Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό, (που δεν υπάρχει πουθενά αλλού διαθέσιμο στο internet ή προς πώληση), το οποίο είναι ιδιαίτερης αξίας - και σημασίας - για την πορεία και την επιτυχία σου ως συγγραφέας, που συνοδεύει το κάθε σεμινάριο χωριστά.

Σημαντική Σημείωση:

Το δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, (που δεν υπάρχει πουθενά αλλού διαθέσιμο στο internet ή προς πώληση), το οποίο είναι ιδιαίτερης αξίας - και σημασίας - για την πορεία και την επιτυχία σου ως συγγραφέας, θα διατεθεί ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 25. Μετά, το υλικό αυτό θα αποσυρθεί, και θα ισχύει μόνο η ιδιαίτερη έκπτωση του -40%.

Όλο αυτό το γεγονός θα διαρκέσει μόλις για λίγες ημέρες/ώρες από σήμερα, και ήθελα να βεβαιωθώ ότι το γνωρίζεις.

Στο παρακάτω link, μπορείς...

Να αποκτήσεις ΤΩΡΑ το Σεμινάριο Συγγραφής που ταιριάζει σε σένα με Έκπτωση –40%, ΣΥΝ Το Δωρεάν Εκπαιδευτικό Υλικό – απαραίτητο - για την πορεία και την επιτυχία σου ως Συγγραφέας, ως Έμπρακτο Ευχαριστώ:

Η γνώση όσων σου προσφέρουμε με αυτή την ιδιαίτερη χειρονομία μας, ξέρω πολύ καλά πως θα σου φανερώσει όλα όσα χρειάζεσαι για να γράψεις, να εκδώσεις και να προωθήσεις με επιτυχία ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ Βest Seller, κι όλο αυτό να το κάνεις, ναι, ξεκινώνατας από αυτό το καλοκαίρι!

Καλή επιτυχία με την συγγραφή, έκδοση και προώθηση του βιβλίου σου!


bottom of page