top of page

ΔΕΣ + ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΙΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ!

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ
Best Seller Μυθιστόρημα

από την Μαρία Γούσιου

Όταν η Νεράιδα γίνεται ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ… τότε μια συνουσία αλχημική αναγεννά τους αναγνώστες. 

 

Πρόκειται για ένα ακόμη best seller μυθιστόρημα της Μαρίας Γούσιου, που εμπνέει, φροντίζει και σέβεται τον κάθε αναγνώστη χωριστά, αποκαλύπτοντάς του τις προσωπικές του αλήθειες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ!

 

Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που θέλεις να διαβάσεις το μυθιστόρημά μου με τίτλο:

"ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ", ελπίζω να το απολαύσεις και να σε εμπνεύσει.

 

Με ιδιαίτερη αγάπη & ευγνωμοσύνη,

Μαρία

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ;

Μέσα από τις σελίδες αυτού του μυθιστορήματος παρακολουθούμε την πορεία ενός ανθρώπου που κατάφερε να αναγεννηθεί, και αναπόφευκτα οδηγούμαστε στην καλυτέρευση της δικής μας ζωής, γιατί το να ζεις αληθινά δεν σου επιτρέπει ούτε να υποκρίνεσαι, ούτε να υποδύεσαι.

 

Έτσι, τις νύχτες που η βροχή επιστρέφει, η Μάνια, κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού της γυμνή, ακούει τις σταγόνες να προσγειώνονται ανέμελα και τολμά να θυμάται ποια είναι και τι είναι, δίχως να νοιώθει τύψεις.

 

«Το Κορίτσι Της Βροχής» από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις και απέσπασε θετικές κριτικές. Πρόκειται για ένα ακόμη Best Seller της Μαρίας Γούσιου.

Η Μάνια, μια ταλαντούχα ζωγράφος, που τα πινέλα της φανερώνουν όσα κρύβονται πάνω στα γυμνά σώματα, που άλλοτε σου γυρνούν την πλάτη, και άλλοτε είναι παντοτινά εκεί.  Μια γυναίκα που επιτρέπει στο συναίσθημα να κάνει την λογική της σοφότερη. Ένας άνθρωπος που κοιτά στο βάθος της ψυχής του, γιατί τελικά αυτή η πράξη οδηγεί στην ελευθερία και την ολοκλήρωση. Μια ύπαρξη που συνειδητοποιεί, πως αποκλείεται κάτι τόσο φυσιολογικό, τόσο αναπόφευκτο και παγκόσμιο, όπως το τέλος μιας σχέσης, ή ακόμη και ο θάνατος, να αποτελούν συμφορά...

 

Γνωρίζει πως οι άνδρες διαθέτουν το όργανο της ηδονής, όπως αναγνωρίζει επίσης, ότι από μόνο του δεν αρκεί να γοητέψει ή να απογοήτεψει μια γυναίκα. Τα ανθρώπινα κορμιά για την ίδια, είναι ένα τόπος με πολλά τοπία, και ξέρει πως το μεγαλύτερο ταλέντο τους είναι να διδάσκουν και να διδάσκονται την αγάπη.

 

Το βιβλίο εστιάζεται σε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την ζωή μας. Το βάρος πέφτει στους ώμους της βασικής ηρωίδας. Η Μάνια εκτίθεται, αφουγκράζεται και βιώνει τις συνέπειες των επιλογών και αδυναμιών της ανθρώπινης φύσης, για λογαριασμό όλων των αναγνωστών.

 

Αυτή είναι που απομακρύνεται από τον εαυτό της γιατί θέλει να είναι αληθινή, κι έτσι αρχίζει από την αρχή.

 

Αναγεννιέται.

 

Άλλωστε η ψυχή, ως ευαίσθητη πνευματική ουσία, που αποτελεί και την αιτία της ζωής μας, η ψυχή μας… κάτι το τόσο δυνατό μα συνάμα και τόσο εύθραυστο, χρειάζεται πολύ φροντίδα, συνεχή επαγρύπνηση, λεπτούς χειρισμούς, και έρωτα, για να λάμψει. Χρειάζεται γλυκόλογα, αλλά κυρίως αλήθειες, για να καταφέρει να οδηγηθεί στον προορισμό της.

 

  «Άνοιξε τις παλάμες σου και διάβασε τα απόκρυφα σημάδια τους.  Το ορμητικό ξέσπασμα της αλήθειας μετουσιώνεται, πάντα, σε τέχνη υψηλών αισθήσεων.  Κι όταν ΕΣΥ κάνεις τις σωστές επιλογές και παύεις να σκορπίζεσαι, μόνο τότε αφήνεσαι στο καλύτερο που υπάρχει... και τότε απλά, το ζεις.»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ...

Αυτό το βιβλίο της Μαρίας Γούσιου, δείχνει πως από τα κοινά, καθημερινά, απλά και κάποτε ασήμαντα πράγματα, μπορεί να αναβλύσει η συγκίνηση, όταν η μυθιστοριογράφος είναι άτομο προικισμένο.

 

Πρόκειται για μια υπέροχη ξενάγηση που κρατάει τον αναγνώστη ευχάριστα ανήσυχο γιατί η στενή σύνδεση με την πραγματικότητα δίνει αυθεντικότητα στην αφήγηση,  που μονάχα η εξομολόγηση επιτυγχάνει, με μια γλώσσα πλούσια και ζωντανή.

 

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ, από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις και απέσπασε θετικές κριτικές. Πρόκειται για ένα Best Seller.

Για Το Βιβλίο Έχουν Μιλήσει + Έχουν Γράψει:...

    "Διαβάζω με προσοχή όλα όσα μου στέλνεις και εκτυπώνω τα πάντα στον εκτυπωτή για να τα έχω πάντα μαζί μου και να τα ξαναδιαβάζω.  Τελικά όλα είναι προσεγμένα, ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά.
     Το κύριο επάγγελμα μου είναι καθηγήτρια Αγγλικών εκτός από δημοσιογράφος.  Σαν καθηγήτρια σε βεβαιώνω ότι έμαθα από σένα πολλά και θα τα εφαρμόσω καθώς γράφω.[...]
    Από την ώρα που έλαβα τα βιβλία σου χώθηκα μεσα στις σελίδες και διαβάζω.  Απόψε από ό,τι φαίνεται θα ξενυχτίσω με Tο Kορίτσι Tης Bροχής.  Είσαι το χέρι που περίμενα να με πάρει και να με παρασύρει σε αυτό που ήθελα από καιρό.  Νοιώθω ότι μπήκα σε ένα μονοπάτι και είμαι στην αρχή του.

 

Βάλια Μιχαήλ

    "Μαρία Γούσιου λένε μια καλή νεράιδα. Με το μαγικό της ραβδί κάνει τα πάντα. Μέσα από τη μυθοπλασία της, ανακαλύπτεις ξανά τον κόσμο. Γράφει, όπως όλοι οι μεγάλοι συγγραφείς, απλά και ξεκάθαρα.  Οι ηρωίδες της είναι απλές, καθημερινές κοπέλες, που ωριμάζουν σιγά-σιγά και κάποια στιγμή βρίσκουν τη δύναμη να σπάσουν τα όποια δεσμά τους και να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. Ο τρόπος που το κάνουν είναι αριστουργηματικός. Παίρνεις κι εσύ δύναμη μέσα από αυτές και βλέπεις με άλλο μάτι τη ζωή. Δεν έχει σημασία πόσες σελίδες έχουν τα μυθιστορήματά της, διαβάζονται μονορούφι.

      Έχει την αγάπη της ζωής μέσα της.  Και την ικανότητα να σε εμπνέει.  Έχει την ικανότητα να σκαρώνει αληθινές ιστορίες, ίσως και με μόνο τρεις λέξεις. Έχει αποδείξει πως κατέχει άριστα την τέχνη της συγγραφής. Αγαπάει τα μυθιστορήματά της και δουλεύει πάρα πολύ γι’ αυτά.

     Από κοντά, είναι ένας τρυφερός άνθρωπος, ένα δροσάτο κορίτσι, μια αξιοσέβαστη γυναίκα. Ως καθηγήτρια δημιουργικής γραφής, είναι απολύτως μεταδοτική, με μεγάλη αγάπη για τους μαθητές της, με πρόθεση να τους δείξει όλα όσα ξέρει. Για όσους τη γνωρίζουν από κοντά, είναι αξιολάτρευτη. 

    Μαρία μου, τα λόγια δεν μου αρκούν για να σου αποδώσω την ευγνωμοσύνη που σου έχω. Νοιώθω πως δεν υπάρχουν πολλοί εν ζωή που κατέχουν το αξίωμά σου.  Επίσης ξέρω πως τα λόγια μου μοιάζουν με κόλακες.  Τα αισθήματα, όμως, της εσωτερικής γλυκύτητας που προκαλείς, τα επαληθεύουν. Με τη σιγουριά πως αξίζεις τα καλύτερα, πάντα δικός σου, πάντα μαθητής σου."

Αχχιλέας Γερομόσχος

Μαθητής Σεμιναρίου, Βραβευμένος Σεναριογράφος Thesseven
 

"Πρόκειται για μια ξενάγηση που κρατάει τον αναγνώστη ευχάριστα ανήσυχο. Η στενή σύνδεση του μυθιστορήματος με την πραγματικότητα δίνει αυθεντικότητα στην αφήγηση, και η έμμεση ή άμεση αναφορά σε προσωπικά βιώματα προσφέρει στον αναγνώστη τη βαθύτερη εκείνη συγκίνηση, που μονάχα η εξομολόγηση επιτυγχάνει."

Εφημερίδα Ναυτεμπορική

"Η Μαρία Γούσιου μας μαθαίνει, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ότι πριν κατασταλάξει ο άνθρωπος και βρει τον εαυτό του, οφείλει να γνωρίσει προηγουμένως τι σημαίνει να ερωτεύεσαι, να παιδεύεσαι, να παθιάζεσαι και να χάνεις το είναι σου μέσα σε συναισθήματα και περιπέτειες."

Τύπος Της Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα

"Ενα σύγχρονο βιβλίο που παρουσιάζει με εξίσου σύγχρονη γραφή τον κόσμο, τους ανθρώπους, τις σχέσεις… και αποτελεί συνάμα έναν οδηγό για αναγνώστες που θέλουν και τολμούν να ανοιχτούν στις θάλασσες του εαυτού τους, της ζωής και της καριέρας."
 

CITY - Περιοδικό

"Δεν είναι ονειρόπληκτη, αλλά ονειροσυλλέκτρια, όπως το αποδεικνύει και η γραφή της."

Εξώστης - Εφημερίδα

"Πρώτα απ όλα δέξου τα συγχαρητήρια μου για τα υπέροχα βιβλία σου.  Παγματικά είναι φανταστικά."

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΑΣΚΑΡΗ

"Στο άκουσμα της λέξης «ευαισθησία» μου έρχεται στο νου η Μαρία.  Σαν δασκάλα μου έμαθε να αφήνομαι για να μπορώ να αγγίξω αυτό που ονομάζουμε «δημιουργία». Σαν συγγραφέας, με ταξίδεψε στα βάθη μιας ψυχής ρομαντικής, που ψάχνει τρόπο να «σταθεί» στον ρεαλιστικό μας κόσμο. Η ίδια η Μαρία, ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στα δύο.  το αποτέλεσμα; Ένα κράμα ευαισθησίας και δυναμισμού που γοητεύει."

ΣΙΣΣΗ - ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

     "Οι ηρωίδες της Μαρίας μπορούν να κοιτούν τη ζωή κατάματα και να την αντιμετωπίζουν με κύριο όπλο την ισχυρή θέληση που κρύβεται βαθιά μέσα στον καθένα μας. 

     Τη θέληση να ζήσουμε τη ζωή μας με πάθος. Αυτή η θέληση φαίνεται να οδηγεί τη Μαρία-Συγγραφέα, αλλά και τη Μαρία-Εισηγήτρια και την κάνει να αναγεννιέται, να εξελίσσεται μέσα από κάθε της βιβλίο, αλλά και από κάθε της μάθημα ή σεμινάριο.

    Αυτή η δική της θέληση βοηθά κι εμάς να ξετυλίγουμε μυαλό και ψυχή στο χαρτί σαν τα πέταλα των λουλουδιών που ανοίγουν την άνοιξη. Την άνοιξη που έρχεται σε όλους μας μετά από κάθε προσωπικό μας χειμώνα."

ΜΑΓΔΑ

     "Θέλω να σας συγχαρώ για τον τρόπο γραφής σας, ο οποίος μαγεύει κάθε αναγνώστη."

ΜΑΡΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ

    "Καταλάβαινα επιτέλους πως ο σκοπός της ζωής μου είναι να γιορτάζω την ύπαρξή μου πάνω σ’ αυτή τη γη. Η ολοκληρωτική αγάπη και η πλήρης αποδοχή του εαυτού μου.

     Είσαι συνέχεια στο μυαλό μου.  Γράφεις για καταστάσεις που έχω ζήσει, αναλύεις συναισθήματα που έχω νοιώσει.  Είσαι αληθινή και ειλικρινής!  Τολμηρή και θαρραλέα.

    Με ταξίδεψες στο παρελθόν μου, εν μέρει.  Με βοηθάς να τολμήσω να ανοίξω το μεγάλο κουτί του παζλ της ζωής μου και να αρχίσω να τακτοποιώ και να εκτιμώ το κάθε κομμάτι όπως του αρμόζει, να το αξιολογώ και να το βάζω στη θέση του. Μπορεί να είναι ένα τελείως λευκό κομμάτι ή ένα τελείως μαύρο. Είναι όμως δικό μου και χωρίς αυτό δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ η εικόνα. Θα είμαι λειψή!

    Και φυσικά να συνεχίσεις να γράφεις.  Πιστεύω ότι έχεις πολλά να δώσεις.  Έχεις τις σκέψεις, έχεις αισθήματα και συναισθήματα και μπορείς να τα αποδώσεις."

ΕΙΡΗΝΗ - ΠΑΡΟΣ

bottom of page