top of page

ΔΕΣ + ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΙΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ!

Κι Όμως Υπάρχουν Νεράιδες
Best Seller Μυθιστόρημα

από την Μαρία Γούσιου

Αυτό το μυθιστόρημα είναι ένα σύγχρονο βιβλίο, που παρουσιάζει – με εξίσου σύγχρονη γραφή – τον κόσμο, τους ανθρώπους, τις σχέσεις, τα συναισθήματα και τα πάθη μας.

 

Παρουσιάζει τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, τα όνειρα και τα θέλω, τις ανάγκες και τα κατορθώματά μας, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο έναν οδηγό, για αναγνώστες που θέλουν – και τολμούν – να ανοιχτούν στις θάλασσες του εαυτού, της ζωής και της καριέρας.

ΤΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ;

Η Μαρίνα, μια γυναίκα, ένας άνθρωπος της εποχής μας, δεν ζητούσε κάτι σπουδαίο ή υπερβολικό. Μόνο να εμφανιζόταν ξαφνικά μια νεράιδα από το πουθενά.

 

Απρόσκλητη. Να την πλησίαζε για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Έπρεπε ωστόσο να γνωρίσει προηγουμένως τι σημαίνει να ερωτεύεσαι, να παιδεύεσαι, να παθιάζεσαι και να χάνεις το είναι σου μέσα σε συναισθήματα και περιπέτειες.

 

Όπως όφειλε παράλληλα να βρει τον πραγματικό της εαυτό, να δώσει μια οριστική εξήγηση για τους ανθρώπους και τα πράγματα, αλλά και να ανακαλύψει πως δεν αρκεί – ούτε είναι απαραίτητο – να ορκίζεσαι στο όνομα της αγάπης για να την έχεις.

Δυναμωμένη από δοκιμασίες και αποφασισμένη να ξεφύγει από τα αδιέξοδα, η Μαρίνα, βρίσκει τον τρόπο να διεκδικήσει – και στο τέλος να απολαύσει – την προσωπική ευτυχία και την επαγγελματική επιτυχία που της αξίζει.

 

Έτσι, όταν θα αντικρίσει αληθινά το πρόσωπό της στον καθρέφτη, θα ανακαλύψει ότι νεράιδες υπάρχουν, μονάχα όμως αν θέλεις, κι έχεις τα μάτια να τις δεις…

 

Το μυθιστόρημα αυτό είναι ένα σύγχρονο βιβλίο, που παρουσιάζει – με εξίσου σύγχρονη γραφή – τον κόσμο, τους ανθρώπους, τις σχέσεις, τα συναισθήματα και τα πάθη μας. Παρουσιάζει τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, τα όνειρα και τα θέλω, τις ανάγκες και τα κατορθώματά μας, αποτελώντας με αυτό τον τρόπο έναν οδηγό, για αναγνώστες που θέλουν – και τολμούν – να ανοιχτούν στις θάλασσες του εαυτού, της ζωής και της καριέρας.

 

Αυτό το βιβλίο της Μαρίας Γούσιου, δείχνει πως από τα κοινά, καθημερινά, απλά και κάποτε ασήμαντα πράγματα, μπορεί να αναβλύσει η συγκίνηση.

 

Πρόκειται για μια υπέροχη ξενάγηση που κρατάει τον αναγνώστη ευχάριστα ανήσυχο. Η στενή σύνδεση με την πραγματικότητα δίνει αυθεντικότητα στην αφήγηση, και η έμμεση ή άμεση αναφορά σε προσωπικά βιώματα, προσφέρει τη βαθύτερη εκείνη συγκίνηση, που μονάχα η εξομολόγηση επιτυγχάνει, με μια γλώσσα πλούσια και ζωντανή.

 

Το «Κι όμως Υπάρχουν Νεράιδες» από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις και απέσπασε θετικές κριτικές από ΜΜΕ και Αναγνώστες, γιατί πρόκειται για ένα best seller.

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ...

Αυτό το βιβλίο της Μαρίας Γούσιου, δείχνει πως από τα κοινά, καθημερινά, απλά και κάποτε ασήμαντα πράγματα, μπορεί να αναβλύσει η συγκίνηση, όταν η μυθιστοριογράφος είναι άτομο προικισμένο.

 

Πρόκειται για μια υπέροχη ξενάγηση που κρατάει τον αναγνώστη ευχάριστα ανήσυχο γιατί η στενή σύνδεση με την πραγματικότητα δίνει αυθεντικότητα στην αφήγηση,  που μονάχα η εξομολόγηση επιτυγχάνει, με μια γλώσσα πλούσια και ζωντανή.

 

Το «Κι Όμως Υπάρχουν Νεράιδες» από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις και απέσπασε θετικές κριτικές. Πρόκειται για ένα Best Seller.

Για Το Βιβλίο Έχουν Μιλήσει + Έχουν Γράψει:...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΓΟΥΣΙΟΥ

 

Η Μαρία είναι Writing Coach, Επιμελήτρια Βιβλίων, Συγγραφέας η ίδια και Online/Ψηφιακή Επιχειρηματίας.

 

Από πολύ μικρή αγαπούσε τη συγγραφή, γι’ αυτό έκανε σχετικές πανεπιστημιακές σπουδές στην Αγγλία, έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και συνέδρια Δημιουργικής Γραφής (Creative Writing) με καταξιωμένους δασκάλους/συγγραφείς από την Αμερική, ενώ διαβάζει και γράφει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από παιδί.

Τα μυθιστορήματα που έχει γράψει, έγιναν από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας τους Βestsellers και συνδυαστικά με τις σπουδές της, αυτό τράβηξε από νωρίς το ενδιαφέρον μεγάλου εκδοτικού οίκου που την προσέλαβε για την ομάδα ανάγνωσης και αξιολόγησης των ελληνόφωνων και αγγλόφωνων βιβλίων του προς έκδοση.

 

Σήμερα κυκλοφορούν με την υπογραφή της 14 βιβλία. Το σύνολο των λογοτεχνικών και μη-λογοτεχνικών βιβλίων και εγχειριδίων (workbooks) συγγραφής που έχει γράψει, πωλούνται τόσο σε όλο τον κόσμο (κάποια έχουν μεταφραστεί και στα αγγλικά), όσο και μέσα από το Writing-Online.

Παράλληλα με την εργασία της στον εκδοτικό οίκο, δημιούργησε και δίδαξε στο πρώτο Εργαστήρι Συγγραφικής Τέχνης στην Ελλάδα, με έδρα την Θεσσαλονίκη, κάνοντας ταυτόχρονα ταξίδια στην Αθήνα και την Κύπρο για να διδάξει σε αντίστοιχα σεμινάρια και εργαστήρια εκεί.

Όταν γεννήθηκε η κόρη της, ήθελε να την μεγαλώσει η ίδια μένοντας στο σπίτι μαζί της, αλλά ήθελε να συνεχίσει να μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία της γύρω από την Συγγραφή, έτσι δημιούργησε το Writing-Online.gr μέσα από το οποίο, όποιος αγαπά το να γράφει, μαθαίνει την τέχνη του να μετατραπεί σε εξαιρετικός συγγραφέας και αν το επιθυμεί να προβεί σε επιτυχημένη έκδοση των βιβλίων του.

Σε εβδομαδιαία βάση τα Tips & Συμβουλές που αναρτά στο σχετικό χωρίο του site και αφορούν τον υπέροχο και μαγικό κόσμο της Τέχνης που ονομάζουμε Συγγραφή, παρακολουθούν, διαβάζουν και λαμβάνουν αρκετές χιλιάδες συνδρομητές του Writing-Online.gr, από όλο τον κόσμο!

 

​Είναι γνωστή για το χαμόγελό της, αλλά και για την άμεση μεταδοτικότητά της!  Η πολύχρονη εμπειρία της πάνω στην διδασκαλία της Τέχνης της Συγγραφής, η εμπειρία της στον χώρο των εκδόσεων και οι Πολυάριθμες Ιστορίες Συγγραφικής Επιτυχίας από μαρτυρίες και επιτυχημένες εκδώσεις μαθητών της, επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα της δουλειάς της.

​Πτυχία Συγγραφικής Τέχνης: Από το Writer’s Bureau, το Open College of the Arts, και το Open University of England, πανεπιστημιακά ιδρύματα με έδρα την Αγγλία, και όλα με ειδίκευση το Creative Writing (Δημιουργική Γραφή).

 

​Της Έχουν Απονεμηθεί Διακρίσεις Από Τους Αμερικάνικους Οργανισμούς: The Youth Of The Art, The National Art Month, The Spring Arts Festival, National Art Honor Society, National FFA Organization, Future Business Leaders of America (FBLA)

Την δουλειά της Μαρίας έχουν παρουσιάσει πολυάριθμα ΜΜΕ

 

logosMMEMaria.jpg

   "Σκαλίζοντας την βιβλιοθήκη μου ξαναβρήκα και ξαναδιαβασα το πρώτο σου μυθιστόρημα: Κι όμως υπάρχουν νεράιδες.  Εξαιρετικό το βρήκα και πάλι και με όλα όσα λές στα μαθήματα σου.  Εύγε και πάλι μπραβο. 

      Τι κρίμα να μην σε ξέρω προτού εκδόσω το βιβλίο μου."

Μανώλης Σιάσιος,

Συγγραφέας & Μαθητής Σεμιναρίου

 

      "Μόλις τελείωσα το βιβλίο σου «Kι Ομως Υπάρχουν Νεράϊδες»... δεν ξέρω αν θα καταφέρω να αποδόσω με λέξεις όλα αυτά που αισθάνθηκα διαβάζοντας το… ειμαι βλέπεις ακόμη υπό την επίρρεια του, βαδίζω ακόμη στις δικές του ράγες… με συνεπήρε η ιστορία της Μαρίνας, θύμωσα με την παθητικότητα της, ένοιωσα περήφανη για τις επιτυχίες της, μπήκα συχνά στη θέση της φίλης της, να την τραντάξω μήπως και συνέρθει και σταματήσει να χαραμίζει τη ζωή της… ένοιωσα περήφανη που τα κατάφερε. 
       Καλογραμμένο, κρατάει το ενδιαφέρον, και σε παίρνει μαζί του στα δικά του μονοπάτια.
     Ένα βιβλίο γραμμένο από μια νέα γυναίκα που αξίζει να διαβαστεί από όσο περισσότερες άλλες νέες και μεγαλύτερες γυναίκες γινεται!  Πραγματικά χαίρομαι που σε «γνώρισα»...

Ευγενία Σγούρα

Μαθήτρια Σεμιναρίου

    "Μαρία Γούσιου λένε μια καλή νεράιδα. Με το μαγικό της ραβδί κάνει τα πάντα. Μέσα από τη μυθοπλασία της, ανακαλύπτεις ξανά τον κόσμο. Γράφει, όπως όλοι οι μεγάλοι συγγραφείς, απλά και ξεκάθαρα.  Οι ηρωίδες της είναι απλές, καθημερινές κοπέλες, που ωριμάζουν σιγά-σιγά και κάποια στιγμή βρίσκουν τη δύναμη να σπάσουν τα όποια δεσμά τους και να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. Ο τρόπος που το κάνουν είναι αριστουργηματικός. Παίρνεις κι εσύ δύναμη μέσα από αυτές και βλέπεις με άλλο μάτι τη ζωή. Δεν έχει σημασία πόσες σελίδες έχουν τα μυθιστορήματά της, διαβάζονται μονορούφι.

      Έχει την αγάπη της ζωής μέσα της.  Και την ικανότητα να σε εμπνέει.  Έχει την ικανότητα να σκαρώνει αληθινές ιστορίες, ίσως και με μόνο τρεις λέξεις. Έχει αποδείξει πως κατέχει άριστα την τέχνη της συγγραφής. Αγαπάει τα μυθιστορήματά της και δουλεύει πάρα πολύ γι’ αυτά.

     Από κοντά, είναι ένας τρυφερός άνθρωπος, ένα δροσάτο κορίτσι, μια αξιοσέβαστη γυναίκα. Ως καθηγήτρια δημιουργικής γραφής, είναι απολύτως μεταδοτική, με μεγάλη αγάπη για τους μαθητές της, με πρόθεση να τους δείξει όλα όσα ξέρει. Για όσους τη γνωρίζουν από κοντά, είναι αξιολάτρευτη. 

    Μαρία μου, τα λόγια δεν μου αρκούν για να σου αποδώσω την ευγνωμοσύνη που σου έχω. Νοιώθω πως δεν υπάρχουν πολλοί εν ζωή που κατέχουν το αξίωμά σου.  Επίσης ξέρω πως τα λόγια μου μοιάζουν με κόλακες.  Τα αισθήματα, όμως, της εσωτερικής γλυκύτητας που προκαλείς, τα επαληθεύουν. Με τη σιγουριά πως αξίζεις τα καλύτερα, πάντα δικός σου, πάντα μαθητής σου."

Αχχιλέας Γερομόσχος

Βραβευμένος Σεναριογράφος Thesseven
 

     "Πάει καιρός (χρόνια) που έχω διαβάσει το πρώτο σας βιβλίο –παραπάνω από τρεις φορές - και είχα εντυπωσιαστεί τόσο από τη γραφή σας και έψαχνα μήπως κάνετε κάποια διάλεξη για να σας ακούσω και από κοντά.

     Δράττομαι της ευκαιρίας με το σεμινάριο συγγραφής για να σας πω συγχαρητήρια για αυτή τη δουλειά.  Πραγματικά, το «Κι Όμως Υπάρχουν Νεράιδες» είναι ένα βιβλίο που σε πολλά του σημεία ταυτίστηκα μαζί του, και σε μια «στριμωγμένη» περίοδο της ζωής μου, με βοήθησε πάρα πολύ.

    Κάποιοι υποστηρίζουν πως ένα βιβλίο δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, εγώ πάλι είμαι αντίθετης άποψης, διότι οτιδήποτε μας κάνει να αισθανόμαστε, να αντιδρούμε και να ονειρευόμαστε, έχει πολύ μεγάλη δύναμη μέσα του!

    Εξακολουθώ να ανατρέχω στις σελίδες του, σε διάφορα σημεία που έχω υπογραμμίσει, κι όταν νοιώθω πως το χρειάζομαι, ξέρω ότι είναι στο ράφι με τα αγαπημένα μου βιβλία. Περιμένω με ενθουσιασμό την επόμενη δουλειά σας!

ΛΕΝΑ

"Βλέπει αυτό που θέλει να δει και πιστεύει σ' αυτό που θέλει να πιστέψει. Αν θέλει να δει νεράιδες και ξωτικά, θα τα δει και θα πείσει και τους άλλους ότι υπάρχουν. Ναι, η Μαρία Γούσιου πίστεψε στην ύπαρξή τους, έκανε την πίστη της βιβλίο και μαγνήτισε με την πειθώ της χιλιάδες αναγνώστες."

Εφημερίδα Μακεδονία

"Πρόκειται για μια ξενάγηση που κρατάει τον αναγνώστη ευχάριστα ανήσυχο. Η στενή σύνδεση του μυθιστορήματος με την πραγματικότητα δίνει αυθεντικότητα στην αφήγηση, και η έμμεση ή άμεση αναφορά σε προσωπικά βιώματα προσφέρει στον αναγνώστη τη βαθύτερη εκείνη συγκίνηση, που μονάχα η εξομολόγηση επιτυγχάνει."

Εφημερίδα Ναυτεμπορική

"Η Μαρία Γούσιου μας μαθαίνει, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ότι πριν κατασταλάξει ο άνθρωπος και βρει τον εαυτό του, οφείλει να γνωρίσει προηγουμένως τι σημαίνει να ερωτεύεσαι, να παιδεύεσαι, να παθιάζεσαι και να χάνεις το είναι σου μέσα σε συναισθήματα και περιπέτειες."

Τύπος Της Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα

"Ενα σύγχρονο βιβλίο που παρουσιάζει με εξίσου σύγχρονη γραφή τον κόσμο, τους ανθρώπους, τις σχέσεις… και αποτελεί συνάμα έναν οδηγό για αναγνώστες που θέλουν και τολμούν να ανοιχτούν στις θάλασσες του εαυτού τους, της ζωής και της καριέρας."
 

CITY - Περιοδικό

"Δεν είναι ονειρόπληκτη, αλλά ονειροσυλλέκτρια, όπως το αποδεικνύει και η γραφή της."

Εξώστης - Εφημερίδα

"Πρώτα απ όλα δέξου τα συγχαρητήρια μου για τα υπέροχα βιβλία σου.  Παγματικά είναι φανταστικά."

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΑΣΚΑΡΗ

"Στο άκουσμα της λέξης «ευαισθησία» μου έρχεται στο νου η Μαρία.  Σαν δασκάλα μου έμαθε να αφήνομαι για να μπορώ να αγγίξω αυτό που ονομάζουμε «δημιουργία». Σαν συγγραφέας, με ταξίδεψε στα βάθη μιας ψυχής ρομαντικής, που ψάχνει τρόπο να «σταθεί» στον ρεαλιστικό μας κόσμο. Η ίδια η Μαρία, ισορροπεί θαυμάσια ανάμεσα στα δύο.  Tο αποτέλεσμα; Ένα κράμα ευαισθησίας και δυναμισμού που γοητεύει."

ΣΙΣΣΗ - ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ

     "Οι ηρωίδες της Μαρίας μπορούν να κοιτούν τη ζωή κατάματα και να την αντιμετωπίζουν με κύριο όπλο την ισχυρή θέληση που κρύβεται βαθιά μέσα στον καθένα μας. 

     Τη θέληση να ζήσουμε τη ζωή μας με πάθος. Αυτή η θέληση φαίνεται να οδηγεί τη Μαρία-Συγγραφέα, αλλά και τη Μαρία-Εισηγήτρια και την κάνει να αναγεννιέται, να εξελίσσεται μέσα από κάθε της βιβλίο, αλλά και από κάθε της μάθημα ή σεμινάριο.

    Αυτή η δική της θέληση βοηθά κι εμάς να ξετυλίγουμε μυαλό και ψυχή στο χαρτί σαν τα πέταλα των λουλουδιών που ανοίγουν την άνοιξη. Την άνοιξη που έρχεται σε όλους μας μετά από κάθε προσωπικό μας χειμώνα."

ΜΑΓΔΑ

     "Θέλω να σας συγχαρώ για τον τρόπο γραφής σας, ο οποίος μαγεύει κάθε αναγνώστη."

ΜΑΡΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ

    "Καταλάβαινα επιτέλους πως ο σκοπός της ζωής μου είναι να γιορτάζω την ύπαρξή μου πάνω σ’ αυτή τη γη. Η ολοκληρωτική αγάπη και η πλήρης αποδοχή του εαυτού μου.

     Είσαι συνέχεια στο μυαλό μου.  Γράφεις για καταστάσεις που έχω ζήσει, αναλύεις συναισθήματα που έχω νοιώσει.  Είσαι αληθινή και ειλικρινής!  Τολμηρή και θαρραλέα.

    Με ταξίδεψες στο παρελθόν μου, εν μέρει.  Με βοηθάς να τολμήσω να ανοίξω το μεγάλο κουτί του παζλ της ζωής μου και να αρχίσω να τακτοποιώ και να εκτιμώ το κάθε κομμάτι όπως του αρμόζει, να το αξιολογώ και να το βάζω στη θέση του. Μπορεί να είναι ένα τελείως λευκό κομμάτι ή ένα τελείως μαύρο. Είναι όμως δικό μου και χωρίς αυτό δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ η εικόνα. Θα είμαι λειψή!

    Και φυσικά να συνεχίσεις να γράφεις.  Πιστεύω ότι έχεις πολλά να δώσεις.  Έχεις τις σκέψεις, έχεις αισθήματα και συναισθήματα και μπορείς να τα αποδώσεις."

ΕΙΡΗΝΗ - ΠΑΡΟΣ

bottom of page