Μερικά Πολύ Απλά Βήματα Για Να Γράψεις Ένα Βιβλίο


"Η συγγραφή είναι εύκολη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαγράψεις/επιμεληθείς τις λάθος λέξεις." – Mark Twain

Και με τόσες δυνατότητες που υπάρχουν πια για να εκδόσεις/προωθήσεις το βιβλίο σου, το μόνο το δύσκολο μέρος για να γίνεις συγγραφέας και να γράψεις ένα βιβλίο, είναι η ίδια η συγγραφή.

Ως Συγγραφέας πολλών βιβλίων, μυθιστορημάτων, μη-λογοτεχνικών βιβλίων, εκπαιδευτικών εγχειριδίων/workbooks, ψηφιακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και οικοδέσποινα ενός site που είναι πολύ ενεργό και σε εβδομαδιαία βάση επικοινωνεί με τους επισκέπτες και τα μέλη του με νέο περιεχόμενο...

Μπορώ να σου πω με σιγουριά πως γράφω καθημερινά και πως όλα αυτά τα χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά, το δυσκολότερο μέρος της είναι να καθίσεις κάτω και να γράψεις.

Τα βιβλία, τα προγράμματα, τα όσα μοιράζομαι σε εβδομαδιαία βάση μαζί σου, δεν γράφονται μόνα τους.

Πρέπει να επενδύσεις σε χρόνο, έμπνευση, λογική σκέψη και σε δημιουργικότητα, και αυτό απαιτεί ιδιαίτερη πειθαρχία.

Υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που απλά ονειρεύονται την συγγραφή. Κάποτε κι εγώ την ονειρευόμουν. Αλλά καθώς κοιτάζω πίσω, στο τι χρειάστηκε για να γίνω συγγραφέας, συνειδητοποιώ το πόσο διαφορετική ήταν (και εξακολουθεί να είναι) η διαδικασία του να γράφω, από αυτό που περίμενα... και κάποτε φανταζόμουν.

Δεν μπορείς σε ένα απόγευμα, ή ένα Σαββατοκύριακο να γράψεις ένα ολόκληρο βιβλίο. Δεν γίνεται έτσι η συγγραφή ενός μεγάλου σε όγκο, κειμένου.

Η συγγραφή πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται σε μικρά κομμάτια. Είναι διαδικασία. Και αυτή η διαδικασία δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκη, και ναι, μπορείς να κάνεις ένα βήμα την κάθε φορά.

Καθώς κοιτάζω πίσω σε ό,τι έχω γράψει, μπορώ να διακρίνω τον τρόπο με τον οποίο υλοποίησα το σύνολο του περιεχομένου μου σε βιβλία, ψηφιακά προγράμματα, περιεχόμενο για το site, εκπαιδευτικά βιβλία, άρθρα, κλπ.

Και μπορεί για κάποιους ο όγκος αυτός να είναι εντυπωσιακός, αλλά μπορώ να πω ότι δεν ήταν/είναι καθόλου εντυπωσιακός ή μυστηριώδης, ο τρόπος "παραγωγής" τους.

Πώς όμως μπορείς να γράψεις ένα δικό σου βιβλίο;

Ας μιλήσουμε για τα βασικά βήματα που χρειάζονται για την συγγραφή ενός βιβλίου. Δούλεψα αρκετά για να το κάνω να φαίνεται εύκολο, κατανοητό και απλό, έτσι ώστε να ξεκινήσεις να βλέπεις κι εσύ πρόοδο, και είμαι βέβαιη πλέον πως η συγγραφή απαιτεί τρία στάδια.

1. Να Ξεκινήσεις. Πρέπει να ξεκινήσεις να γράφεις. Αυτό ακούγεται προφανές, αλλά για πολλούς από εμάς, το ξέρω πως δεν είναι αυτονόητο. Γι' αυτό γράφεις ένα βιβλίο εφόσον αποφασίσεις πρώτα τι θα γράψεις και πως θα το γράψεις.

2. Να Μείνεις Ενθουσιασμένος + Να Συνεχίσεις Να Εργάζεσαι.

Αφού ξεκινήσεις την συγγραφή, θα αντιμετωπίσεις αμφιβολίες για τον εαυτό σου, δυσκολίες στην ίδια την διαδικασία της συγγραφής και άλλους αντιπάλους, έως και περισπασμούς από το άμεσο περιβάλλον σου.

Ο σωστός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση αυτών των εμποδίων διασφαλίζει ότι δεν θα τα παρατήσεις όταν έρθουν.

3. Ολοκλήρωσε Αυτό Που Έχεις Ξεκινήσει.

Κανένας δεν νοιάζεται για το βιβλίο που σχεδόν έχει γράψει. Όλοι θέλουν να διαβάσουν αυτό που τελείωσες, κάτι που σημαίνει ότι αυτό που σε κάνει συγγραφέα δεν είναι η ικανότητα σου να ξεκινήσεις ένα έργο, αλλά να το ολοκληρώσεις.

Γι' αυτό και παρακάτω θα βρεις μερικές πανεύκολες συμβουλές για τα τρία κύρια στάδια της συγγραφής που ελπίζω να σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες και να ολοκληρώσεις το βιβλίο που πάντα ονειρευόσουν.

1. Αποφάσισε τι θα διαπραγματεύεται το βιβλίο σου.

Η καλή συγγραφή πάντα ασχολείται με κάτι. Γράψε το θέμα του βιβλίου σου σε μια πρόταση, στην συνέχεια επέκτεινε το σε μια παράγραφο και μετά σε μια περίληψη μιας σελίδας.

Στην συνέχεια, γράψε ένα πίνακα περιεχομένων για να σε βοηθήσει στην διάρκεια της συγγραφής και μετά χώρισε το κάθε κεφάλαιο σε λίγες ενότητες.

Σκέψου το βιβλίο σου σαν αρχή, μέση και τέλος. Οτιδήποτε πιο περίπλοκο θα σε μπερδέψει.

2. Θέσε έναν ημερήσιο/εβδομαδιαίο στόχο λέξεων.

Μια σελίδα την ημέρα χρειάζεται περίπου 300 λέξεις. Δεν χρειάζεται να γράφεις πολύ. Απλά χρειάζεται να γράφεις συχνά.

Η δημιουργία ενός ημερήσιου/εβδομαδιαίου στόχου θα σε κάνει να έχεις ένα κίνητρο.

Κάνε τους στόχους σου μικρούς και εφικτούς, έτσι ώστε να μπορείς να τους εκπληρώσεις κάθε μέρα και να αποκτήσεις ρυθμό.

3. Αφιέρωσε προκαθορισμένο χρόνο στο βιβλίο σου κάθε μέρα, ή συχνά.

Η συνέπεια βοηθάει την δημιουργικότητα. Χρειάζεσαι μια ημερήσια/εβδομαδιαία προθεσμία για να ολοκληρώσεις την δουλειά σου. Μόνο έτσι θα τελειώσεις ένα βιβλίο.

Πάρε και μια μέρα ρεπό, αν θες, αλλά προγραμμάτισε το. Ποτέ μην αφήνεις μια προθεσμία να περάσει. Μην χαλαρώνεις εύκολα.

Η δημιουργία μιας ημερήσιας/εβδομαδιαίας προθεσμίας και ο τακτικός χρόνος συγγραφής θα σου διασφαλίσουν ότι δεν θα χρειαστεί να σκεφτείς το πότε θα γράψεις.

Επίσης, όταν είναι ώρα για συγγραφή, είναι ώρα για συγγραφή και όχι για καφέ με την φίλη, ή για να μιλήσεις στο τηλέφωνο με τον αγαπημένο σου.

4. Γράφε στο ίδιο μέρος την κάθε φορά.

Δεν έχει σημασία αν είναι ένα γραφείο, ένα εστιατόριο ή ένα τραπέζι στην κουζίνα. Απλά πρέπει να διαφέρει από το μέρος που κάνεις άλλες δραστηριότητες.

Κάνε τον τόπο συγγραφής σου ένα ιδιαίτερο μέρος, έτσι ώστε όταν πας εκεί να είσαι έτοιμος για δουλειά.

Θα πρέπει να σου θυμίζει την δέσμευση σου να τελειώσεις αυτό το βιβλίο. Και πάλι, ο στόχος εδώ δεν είναι να σκεφτείς αλλά να ξεκινήσεις να γράφεις.

5. Επιμελήσου το Περιεχόμενο του Βιβλίου σου νωρίς.

Ένα βιβλίο όσο καλογραμμένο κι αν είναι, αν δεν είναι επιμελημένο σωστά και ολοκληρωμένα, είναι ένα βιβλίο μισό, γιατί συγγραφή δίχως επιμέλεια, είναι δουλειά -από την πλευρά του συγγραφέα, τουλάχιστον- μισή.

Εργαζόμουν ως αναγνώστρια (ήμουν στην ομάδα που ενέκρινε ή απέρριπτε βιβλία) για πολύ γνωστό εκδοτικό οίκο για μερικά χρόνια, και πολλά βιβλία δεν προχωρούσαν στην έκδοση, ακριβώς γιατί ο συγγραφέας έκανε μισή δουλειά. Δηλαδή...

 • Έγραφε το βιβλίο.

 • Διόρθωνε τα ορθογραφικά λάθη μόνος του ή με την βοήθεια κάποιου φιλολόγου.

 • Συχνά έδινε το βιβλίο σε φιλικά του πρόσωπα για να το διαβάσουν και να του πουν την γνώμη τους γι' αυτό.

 • Λάμβανε εσφαλμένες και όχι πρακτικά βοηθητικές γνώμες, συμβουλές και απόψεις για το βιβλίο του.

 • Μπερδευόταν ακόμη περισσότερο, ή είχε εσφαλμένη άποψη για το βιβλίο του.

 • Και από λογοτεχνικής άποψης, ή από τεχνικής άποψης, από άποψης ύφους, θέματος, ή στυλ γραφής, το κείμενο υστερούσε πάρα πολύ, σε αντίθεση πολλές φορές με το ταλέντο και το περιεχόμενο του βιβλίου.

Το ταλέντο ήταν εκεί, η ενδιαφέρουσα ιδέα και η έμπνευση ήταν εκεί, ο κόπος του συγγραφέα για να γράψει το βιβλίο ήταν εκεί, όχι όμως και η επιμέλεια περιεχομένου, όχι η γνώση της τεχνικής αυτής της τέχνης που ονομάζουμε συγγραφή, είτε αφορά λογοτεχνικά, είτε αφορά μη-λογοτεχνικά βιβλία.

Ειδικά ένα λογοτεχνικό βιβλίο (παραμύθι ή μυθιστόρημα) θέλει πολλά παραπάνω από μια αρχικά καλή ιδέα/έμπνευση...

 • Θέλει να ξέρεις πως να αναπτύξεις αυτή την ιδέα/έμπνευση σωστά και ολοκληρωμένα, ώστε να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αναγνώστη.

 • Θέλει να ξέρεις εκείνες τις τεχνικές, που από την στιγμή της σύλληψης της ιδέας σου, να μπορείς να αντιληφθείς αν η ιδέα σου είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ικανή και βαρύγδουπη, ώστε να σε βοηθήσει να ολοκληρώσεις ένα μυθιστόρημα ή όχι.

 • Κι αν είναι αδύναμη, ποια είναι όλα εκείνα τα εργαλεία και οι γνώσεις που θα σε βοηθήσουν να την κάνεις αρκετά δυνατή για να σε υποστηρίξει από την αρχή μέχρι το τέλος της συγγραφής.

 • Ενα μεγάλο σε όγκο βιβλίο θέλει πλοκή με ενδιαφέρον.

 • Αρχή, μέση και τέλος που να κάνει τον αναγνώστη να διαβάζει με πάθος παρακάτω

 • Θέλει ήρωες αληθοφανείς και ενδιαφέροντες.

 • Θέλει τέλος που να συναρπάσει τον αναγνώστη, ώστε να τον κάνεις να σε συστήσει σε φίλους του, αλλά και να διαβάσει το επόμενο βιβλίο σου.

 • Θέλει αυθεντικούς διαλόγους.

 • Θέλει περιγραφές που δεν θα είναι βαρετά κείμενα.

 • Και πολλά πολλά ακόμη...

Αλλά αντίστοιχα, κι ένα καλογραμμένο μη-λογοτεχνικό βιβλίο, θέλει πολλά παραπάνω από μια καλή ιδέα, εμπειρία, γνώση ή διάθεση να μοιραστείς με τους αναγνώστες, το περιεχόμενό σου.

Ναι, αν κάποιος εκδοτικός οίκος δεχτεί το βιβλίο σου, θα κάνει και ο ίδιος επιμέλεια στο κείμενο -πάντα γίνεται αυτό- ώστε να προσαρμοστεί το βιβλίο στο προσωπικό ύφος του εκδοτικού οίκου, αλλά και στις απαιτήσεις της αγοράς, φυσικά πάντα με την σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα.

Όμως, για να δεχτεί ένας εκδοτικός οίκος το βιβλίο σου, ή οι ίδιοι οι αναγνώστες να δεχτούν το βιβλίο σου κι εσένα προσωπικά, ως καλό συγγραφέα, θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους ένα ήδη άρτια επιμελημένο βιβλίο.

Γι΄αυτό αν σε ενδιαφέρει αυτό το στάδιο της συγγραφής και κατανοείς την σπουδαιότητά του, θέλω να γνωρίζεις πως μέσα από την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗΣ που προσφέρω για το μυθιστόρημα, το παραμύθι ή το μη-λογοτεχνικό βιβλίο σου, πως τα βιβλία που επιμελούμαι προσωπικά αλλάζουν ποιότητα και επίπεδο και εκδίδονται μέσω εκδοτικού οίκου στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό.

Μετατρέπονται σε e-books και print on demand βιβλία, και τοποθετούνται στα παγκόσμια ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο internet, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Στόχος μου μέσα από την Προσωπική Υπηρεσία Επιμέλειας Περιεχομένου και την Συμβουλευτική Έκδοσης, είναι να δείξω και ΣΕ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, πως ως Συγγραφέας της Γενιάς μας, ΝΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

Και πως ανεξάρτητα από το αν αυτό είναι το πρώτο σου βιβλίο, ή αν ήδη γράφεις για χρόνια, μπορείς να μετατρέψεις αυτό το όνειρο, σε μια Επικερδής Πραγματικότητα!​

Εργαζόμουν ως αναγνώστρια (ήμουν στην ομάδα που ενέκρινε ή απέρριπτε βιβλία) για πολύ γνωστό εκδοτικό οίκο για παραπάνω από τρία χρόνια, και ξέρω πολύ καλά γιατί πολλά βιβλία δεν προχωρούν στην έκδοση, ενώ αντίστοιχα ξέρω πολύ καλά ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένα βιβλίο για να ακούσει το "ΝΑΙ" από Εκδότες, Αναγνώστες και ΜΜΕ, από όλο τον κόσμο.

Γι' αυτό, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την συγγραφή, είναι αρκετά τα μυθιστορήματα, τα παραμύθια, αλλά και μη-λογοτεχνικά βιβλία που έχω διαβάσει, έχω επιμεληθεί και διορθώσει, και βρίσκομαι πίσω από την επιτυχημένη έκδοσή τους.

Ελπίζω να μου επιτρέψεις να κάνω ακριβώς το ίδιο και για τα δικά σου βιβλία. ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ θα βρεις τους όρους και τις λεπτομέρειες για μια τέτοια συνεργασία μας.

ΚΑΝΕ CLICK ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗΣ

Διάβασε όσα θα βρεις στο παραπάνω link/σύνδεσμο και αν συμφωνείς θα χαρώ να λάβω email σου σύντομα στο info@writing-online.gr

6. Επίλεξε το κατάλληλο μονοπάτι έκδοσης και προώθησης ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Ό,τι και αν συμβεί, τελείωσε το βιβλίο. Θέσε μια προθεσμία και ολοκλήρωσέ το, και μετά κυκλοφόρησε το στον κόσμο.

Στείλε το στον εκδότη που θέλεις να συνεργαστείς μαζί του, κυκλοφόρησέ το στην Amazon, στην Smashword, την Kobo, Nook, ή τοποθέτησέ το σε υπηρεσίες όπως η Pay Hip, επίλεξε να το προμηθεύεις στους αναγνώστες σου μέσα από το προσωπικό σου site ή μέσα από τις επιλογές πώλησης που μας προσφέρει το facebook, ή κάνε συνδυασμούς όλων των παραπάνω.

Με δυο λόγια...

Μάθε τα πάντα για τις πολλές επιλογές έκδοσης και προώθησης που έχεις στην διάθεσή σου ως Συγγραφέας της Γενιάς μας.

Εντόπισε τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής σου και σύμφωνα με τα όσα θέλεις να πετύχεις για το παρόν βιβλίο σου, αλλά και για την Ταυτότητά Σου ως Συγγραφέας, δες που γέρνει η ζυγαριά, για σένα προσωπικά, και κάνε την σωστή επιλογή ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

Και αν θέλεις βοήθεια για το βήμα αυτό, δίχως δεύτερη σκέψη σου προτείνω το Ψηφιακό Μου Πρόγραμμα, με τίτλο:

Πώς Να Εκδώσεις & Να Προωθήσεις Το Κάθε Βιβλίο Σου (Λογοτεχνικό ή Μη) ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ + ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

Και Ποια Είναι Η ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ Που Οφείλεις Να Εφαρμόζεις Ως Συγγραφέας Που Σου Εξασφαλίζει Επιτυχία, Χρήματα, Αναγνώστες & Πωλήσεις ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Αυτό το Ψηφιακό Σεμινάριο είναι μοναδικό στο είδος του και έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τους ανθρώπους που επιθυμούν να βιώνουν την χαρά της συγγραφής, επιθυμούν τα βιβλία τους (ένα προς ένα) να εκδίδονται, να έχουν επιτυχία και αναγνώστες ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, και φυσικά, ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ως Συγγραφείς από τις πωλήσεις και τα πνευματικά δικαιώματα των βιβλίων τους.

ΚΑΝΟΝΤΑΣ CLICK ΕΔΩ θα βρεις πληροφορίες για το πλήρες περιεχόμενό του και για τους τρόπους που μπορείς να το προμηθευτείς ΤΩΡΑ!

Κάνε οτιδήποτε χρειαστεί για να κυκλοφορήσει στον κόσμο. Μην το ξεχάσεις στο συρτάρι σου. Το χειρότερο πράγμα είναι να τα παρατήσεις αφού το έχεις τελειώσει. Αυτό δεν θα σου επιτρέψει να μοιραστείς τις ιδέες σου με τον κόσμο.

7. Γράψε ένα άλλο βιβλίο.

Αρκετοί συγγραφείς απογοητεύονται από το πρώτο τους βιβλίο. Δεν τους αρέσει. Κι εγώ απογοητεύτηκα με το δικό μου, ΑΛΛΑ έγινε αμέσως bestseller.

Αλλά χωρίς αυτό το πρώτο (ή το επόμενο) βιβλίο, ποτέ δεν θα μάθεις. Επομένως, δούλεψε σκληρά, απέτυχε και δοκίμασε και πάλι. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βελτιωθείς. Χρειάζεται εξάσκηση, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις.

Ο κάθε συγγραφέας ξεκίνησε από κάπου, και οι περισσότεροι ξεκίνησαν την συγγραφή τους βρίσκοντας χρόνο κατά την διάρκεια της καθημερινής τους ζωής.

Έτσι ξεκίνησα και εγώ, και έτσι μπορεί να ξεκινήσεις και εσύ. Αυτοί που θα τα καταφέρουν όμως, είναι αυτοί που θα επιμείνουν και θα είναι "παρόντες συγγραφικά" σε εβδομαδιαία βάση. Μπορείς να το κάνεις και εσύ αυτό.

Μέχρι την επόμενη συνάντησή μας, σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτά τα Χριστούγεννα, αυτή η Πρωτοχρονιά, να είναι ανέλπιστα γιορτινά και επιτυχημένα Συγγραφικά!

Μαρία

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

"Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Aν θέλεις να γράψεις φέτος ένα μυθιστόρημα που όλοι θα μιλάμε γι' αυτό, τότε μπορείς να συμμετέχεις στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: "Πώς Να Γράψεις & Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Το Μυθιστόρημά Σου, ΦΕΤΟΣ!" που θα ξεκινήσει σε λίγες εβδομάδες από τώρα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου μέσα από ένα πολύ σύντομο video και πολύ σύντομες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα λαμβάνεις μια φορά την εβδομάδα, θα σου δείξω βήμα/βήμα τι πρέπει να κάνεις και πώς πρέπει να το κάνεις…

Αφιερώνοντας πολύ λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα, ώστε μέσα σε 52 εβδομάδες να γράψεις, να εκδώσεις με επιτυχία, αλλά και να έχεις αναγνώστες εν αναμονή, για το πρώτο ή το επόμενο μυθιστόρημά σου, ανεξάρτητα από την κατηγορία του.

ΚΑΝΕ CLICK ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ ή επάνω στην εικόνα για να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου, αλλά και για να πάρεις όλες τις πληροφορίες.

#δημιουργικηγραφηοδηγιες #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #δημιουργικήγραφή #δημιουργικηγραφηδωρεαν #δημιουργικήγραφήσεμινάρια #μαθηματαδημιουργικηςγραφης #ΔημιουργικήΓραφή #πωςναγραψωβιβλιομαθηματαδημιουργικηςγραφης #δημιουργικήγραφήβιβλία #γραφωτοδικομουπαραμυθι #δομημυθιστορηματος #πωςναγραψωεναμυθιστορημα #μαθηματασυγγραφηςπαραμυθιων #μαθηματασυγγραφηςδωρεαν #μαθηματασυγγραφηςβιβλιου #μαθηματααποτοσπιτι #πωςναεκδοσωέναπαραμυθι #πλοκήμυθιστορήματος #μαθηματασυγγραφήςπαραμυθιου #σκελετόςμυθιστορήματοσ #Μυθιστόρημα #σεμιναριασυγγραφηςπαραμυθιου #πωςναγινωσυγγραφεας #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεάς #πωςναγινωεπιτυχημενοςσυγγραφεας #πωςναγινωπλουσιοςσυγγραφεας #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα #Εκδοσηβιβλιου #εκδοσηβιβλιουνέουσυγγραφέα #εκδοσηβιβλιουνεουσυγγραφεα

Με την Εγγραφή Σου Στο Site Λαμβάνεις
Άμεσα + ΔΩΡΕΑΝ:
 
* Tο Ε-book: "Πώς Nα Γράφεις Best Seller"
* Μία φορά την εβδομάδα ΔΩΡΕΑΝ Μίνι Μαθήματα Συγγραφής,
* Ιδιαίτερες Εκπτώσεις + Παροχές για τα Ψηφιακά Σεμινάρια
  Συγγραφής μας & τις Personal Coaching Υπηρεσίες, Που Δεν
  Απολαμβάνουν Οι Απλοί Επισκέτες Του Site Που ΞΕΡΩ Ότι Θα
  Αλλάξουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Την Συγγραφή + Την Ζωή Σου!

Ο Συγγραφέας Της Γενιάς Μας Έχει Πλέον Επιλογές + Μπορεί Να Καταφέρει Αυτό Που Θέλει, ΑΡΚΕΙ Να Έχει Θέληση & Την Κατάλληλη Γνώση.

Όροι Χρήσης | Πολιτική Απορρήτου

 

Copyright ©  www.Writing-Online.gr

Ολα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ:

 • w-facebook
 • YouTube Clean