top of page

6 Τρόποι Για Να Πετύχει Το Site/Blog Ενός Συγγραφέα


Η εποχή μας σχεδόν επιβάλει στον συγγραφέα της γενιάς μας να έχει άμεση και συχνή επαφή με τους αναγνώστες του και να μοιράζεται μαζί τους κομμάτια του εαυτού του, της διαδρομής του ως συγγραφέας, αλλά και του περιεχομένου του.

Ένας εύκολος και άμεσος τρόπος είναι η παρουσία του συγγραφέα μέσα από ένα site/blog.

Το ξέρω πως όταν είσαι συγγραφέας καμιά φορά είναι μεγάλη η πρόκληση να βρεις χρόνο για να γράψεις τα βιβλία που θέλεις, όμως εάν θέλεις να έχεις επιτυχία, ναι, θα χρειαστεί να βρεις χρόνο και για το site/blog σου

Πώς μπορείς λοιπόν να το κάνεις όλο αυτό, γρήγορα, εύκολα, αλλά και αποτελεσματικά;

1. Ό,τι κι αν γράφεις στο blog σου φρόντισε να μιλάς σε έναν επισκέπτη σου την φορά.

Άλλωστε ακριβώς αυτό συμβαίνει. Ο κάθε αναγνώστης/επισκέπτης του site σου, είναι μόνος του όταν προσγειώνεται στο site σου και διαβάζει τα όσα έχεις να μοιραστείς μαζί του.

Εάν γράφεις σε αυτό το ένα άτομο – την κάθε φορά – ο λόγος σου θα είναι πιο άμεσος και πιο αυθεντικός. Θα δίνει την αίσθηση του διαλόγου και παράλληλα θα κάνει την ζωή σου ως συγγραφέα και εύκολη, αλλά και αποτελεσματική.

Μίλα, λοιπόν, γράφοντας στην ιδιαίτερη κατηγορία των αναγνωστών σου σα να είναι οι καλύτεροί σου φίλοι. Γιατί κατά μία έννοια είναι. Είναι αυτοί που σου αφιερώνουν τον χρόνο, την ενέργεια και την προσοχή τους και είναι αυτοί που κάπου παρακάτω σε βιοπορίζουν.

2. Το Ημερολόγιο Των Blog/Post Σου.

Επειδή τόσο η ζωή, όσο και η έμπνευση καμιά φορά μπορεί να μας προσπεράσουν, είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσεις να είσαι συνεπείς να δημιουργήσεις, και μόνιμα να ανανεώνεις, το Ημερολόγιο των Blog/Post σου.

Αυτό σημαίνει ότι εσύ ως συγγραφέας τους, γνωρίζεις πότε θα κοινοποιήσεις τι, και μάλιστα με την βοήθεια του ημερολογίου έχεις την δυνατότητα και την επιλογή να προετοιμαστείς.

Αντί λοιπόν να γράφεις ένα blog post την ημέρα που το δημοσιεύεις, να το προετοιμάσεις βδομάδες ή και μήνες πριν. Με αυτό τον τρόπο, όσο και αν σε καθυστερήσει η ίδια η ζωή καμιά φορά, θα καταφέρνεις να πραγματοποιείς το παρακάτω…

3. Συνέπεια.

Είναι η αμέσως σημαντική σου λέξη δίπλα στο καλό σου περιεχόμενο. Δεν έχει σημασία αν επικοινωνείς με τους αναγνώστες σου μία φορά την εβδομάδα, ή μια φορά στις 10 ημέρες ή μια φορά στις 15, ή ακόμη και μια φορά τον μήνα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η συνέπεια.

Είναι ένα από τα βασικότερα κλειδιά που κρατάς στα χέρια σου για να αποκτήσεις συνδρομητές που κάπου παρακάτω θα μετατραπούν σε μέλη του site/blog σου, αλλά και φανατικοί οπαδοί της δουλειάς και των βιβλίων σου.

Γι’ αυτό δες το πρόγραμμα της ζωής και της συγγραφής σου γενικότερα. Οργάνωσε το Ημερολόγιο των Blog/Post σου και φρόντισε να μείνεις συνεπείς.

4. Guest Bloging.

Τι είναι guest bloging; Μια ακόμη εξαιρετική ευκαιρία να αναδείξεις την δουλειά σου ως συγγραφέας!

Guest Bloging σημαίνει ότι γράφεις ένα (ή και περισσότερα) blog/posts για άλλα sites/blogs – που όμως στο τέλος του άρθρου σου που φιλοξενείται κάπου αλλού, βάζεις το βιογραφικό σου και link στο δικό σου site και στα δικά σου βιβλία.

Με αυτό τον τρόπο παρουσιάζεις το έργο, την δουλειά και το περιεχόμενό σου μπροστά και σε άλλο κοινό, πέρα από το δικό σου!

5. Social Media

Σε όποια social media έχεις λογαριασμό – που θα έπρεπε να έχεις τουλάχιστον μια παρουσία στο facebook – καλό είναι να προωθείς και το blog/post σου εκεί.

Πώς; Με μια σύντομη περιγραφή, τον τίτλο του και φυσικά ένα link που θα παραπέμπει στο site/blog σου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες σου να μπορούν να το βρουν και να το διαβάσουν.

6. Σχόλια και Κοινοποίηση.

Στο τέλος κάθε blog/post επέτρεψε στους αναγνώστες σου να σου εκφράσουν την γνώμη τους. Ολοκλήρωσε αυτό που γράφεις με μία ή δύο ερωτήσεις και ξεκίνα ένα διάλογο μαζί τους. Κάνε τους αναγνώστες και τους επισκέπτες του site/blog σου ενεργούς.

Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος του κάθε blog/post σου θα δίνεις την επιλογή στους αναγνώστες σου να σου γράψουν.

Όπως επίσης, καλό είναι να τους δίνεις τη δυνατότητα να μοιραστούν το blog/post σου στα δικά τους social media, με τους δικούς τους φίλους, τοποθετώντας στο τέλος του κάθε blog/post σου τα σχετικά εικονίδια.

Και τώρα πες μου. Εσύ έχεις δικό σου site/blog; Αν όχι, πότε σκοπεύεις να αποκτήσεις ως συγγραφέας της γενιάς μας;

Κι αν ήδη έχεις το δικό σου site/blog ως συγγραφέας, υλοποιείς τα παραπάνω βήματα; Είναι δημοφιλής η στήλη του blog σου; Ποιο από τα παραπάνω βήματα θα πρέπει να θέσεις άμεσα σε εφαρμογή για να έχεις την επιτυχία και την ανταπόκριση που επιθυμείς;

Σε ευχαριστώ που μου επιτρέπεις να είμαι μέρος του δικού σου κόσμου. Είναι τιμή και προνόμιο και θέλω να ξέρεις ότι το εκτιμώ και το παίρνω πολύ σοβαρά.

Κι αν αυτό που έμαθες σήμερα μαζί μου εδώ πιστεύεις ότι θα είναι χρήσιμο κι ενδιαφέρον σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σου πρόσωπο, ή ακόμη και σε κάποιον συνεργάτη ή πελάτη σου, μπορείς να το μοιραστείς άμεσα μαζί τους.

Να έχεις μια ανέλπιστα όμορφη ημέρα!

Μαρία

ΥΓ. Σου θυμίζω ότι για λίγες ημέρες ακόμη το Writing-Online παρουσιάζει ένα Iδιαίτερο Καλοκαιρινό Γεγονός και προσφέρει ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ με ΕΚΠΤΩΣΗ -50% + ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΟΣΕΩΝ.

  • Δύο Personal Coaching Προγράμματα / Προγράμματα Προσωπικής Συνεργασίας και Καθοδήγησης (αποκλειστικά και μόνο μαζί μου…) - ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΤΟΜΩΝ.

  • Συν Ένα Ψηφιακό Σεμινάριο Συγγραφής, σημαντικό και απαραίτητο για όλους τους συγγραφείς της γενιάς μας που επιθυμούν έκδοση και προώθηση παγκόσμιας εμβέλειας για τα βιβλία τους, επίσης με Έκπτωση -50%.


bottom of page