Τα 2 Αγαπημένα Μου Εργαλεία Για Δημιουργία Τίτλων + Περιεχομένου Είναι…


Με αφορμή το email του Μιχάλη από την Γερμανία που με ρωτάει πως εμπνέομαι τόσο τους τίτλους για ό,τι γράφω και μοιράζομαι μαζί σας (emails, blog posts για την σελίδα μας TIPS & Συμβουλές, τίτλους και περιεχόμενο για τα βιβλία και τα Ψηφιακά Μου Σεμινάρια), όσο και το ιδιαίτερο περιεχόμενο για κάποια από όλα αυτά, θέλησα σήμερα να σου δείξω δύο εργαλεία που με βοηθούν τόσο με τους τίτλους, όσο και με την έμπνευση για ιδιαιτερο περιεχόμενο, όταν έχω ανάγκη από τέτοιου είδους έμπνευση.

Η αλήθεια είναι πως ως Συγγραφείς της Γενιάς μας έχουμε να γράφουμε πολλούς τίτλους, αλλά υπάρχουν και στιγμές που θέλουμε έμπνευση για το περιεχόμενό μας.

Στις μέρες μας, στους υπέροχους τίτλους και το περιεχόμενο των βιβλίων μας, έρχονται να προστεθούν το περιεχόμενοι και οι τίτλοι από άρθρα, blog posts, emails που στέλνουμε στους αναγνώστες και συνδρομητές μας, ομιλίες για κάποιους από εμάς, σεμινάρια βασισμένα στα βιβλία μας, και ένα σωρό άλλα που αφορούν περιεχόμενο και τίτλους.

Κάποιοι από εμάς γνωρίζουμε να κάνουμε έρευνα με λέξεις και φράσεις κλειδιά (seo friendly) με την βοήθεια της google, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό κάποιες φορές για τους τίτλους και το περιεχόμενό μας.

Εάν θέλεις να δημιουργήσεις εμπνευσμένο περιεχόμενο, αλλά και τίτλους που στ’ αλήθεια έλκουν και κεντρίζουν αμέσως το ενδιαφέρον των αναγνωστών σου, είτε αυτό σημαίνει να διαβάσουν το βιβλίο σου, να ανοίξουν το email σου, ή να διαβάσουν το blog post σου ή να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ή την ομιλία σου (με βάση το βιβλίο σου) – τότε χρειάζεσαι βοήθεια και κάτι παραπάνω, από μια απλή έμπνευση ή γνώση για το πώς να χειριστείς τις seo friendly λέξεις/φράσεις της google που σχετίζονται με την θεματολογία σου.

Ιδιαίτερα λοιπόν, εάν είσαι ένας πολυάσχολος άνθρωπος και συγγραφέας, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα «εργαλεία» που σου παραθέτω εδώ.

Τα δύο (2) πιο αγαπημένα μου εργαλεία για την δημιουργία τίτλων και έμπνευση περιεχομένου είναι:

TweakYourBiz.com – Title Generator

http://tweakyourbiz.com/tools/title-generator/ - ΤΟ LINK EΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

Το TweakYourBiz.com – Title Generator είναι εστιασμένο στους τίτλους που θα χρειαστείς.

Μπορείς να πληκτρολογήσεις την λέξη ή το θέμα που σε ενδιαφέρει στο σχετικό χωρίο και θα έχεις μια λίστα με πολλές πολλές ιδέες για τίτλους βιβλίων, άρθρων, ομιλιών, σεμιναρίων, blog posts, κλπ.

Το ξέρω πως η εφαρμογή είναι στα αγγλικά, αλλά αν γνωρίζεις την αγγλική γλώσσα, τότε πολύ εύκολα μπορείς να πάρεις ιδέες και εμπνεύσεις που πολύ απλά θα τις μεταφράσεις ή στα Ελληνικά, ή στην γλώσσα που σε ενδιαφέρει.

Για την λέξη/φράση/θέμα που σε αφορά, το Tweak Your Biz θα σου κάνει μια σειρά από προτάσεις που θα αφορούν τίτλους σχετικούς με:

  • Λίστα

  • Ερωτήσεις

  • Το Καλύτερο…

  • Πώς Να…

  • Και πολλά ακόμη…

Ελπίζω το εργαλείο αυτό να σου φανεί χρήσιμο, μιας και βοηθάει εκατομμύρια συγγραφείς ανά τον κόσμο καθημερινά.

Και μετά, εάν θέλεις ιδιαίτερη έμπνευση για το είδος του περιεχομένου που θα ήταν καλό να δημιουργήσεις, αλλά και τι ιδιαίτερο τίτλτο θα δώσεις σε αυτό το περιεχόμενο, βεβαιώσου ότι αφιερώνεις λίγο χρόνο στο:

Portent.com – Idea Generator

https://www.portent.com/tools/title-maker - TO LINK ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

Αν, λοιπόν, θέλεις να παίξεις λίγο παραπάνω με το θέμα των τίτλων – αλλά και χρειάζεσαι έμπνευση για το τι να γράψεις τώρα ή μετά... - βεβαιώσου ότι πληκτρολογείς την λέξη/φράση κλειδί που αντιπροσωπεύει το θέμα σου στο Portent.com – Idea Generator.

Αυτή η λέξη μπορεί να αντιπροσωπεύει το θέμα για το οποίο χρειάζεσαι τίτλο ή/και έμπνευση για να δημιουργήσεις περιεχόμενο (βιβλίο, ομιλία, σεμινάριο, άρθρο, post, κλπ) και είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για συγγραφείς μη-λογοτεχνικών βιβλίων, για εισηγητές σεμιναρίων, ομιλιών, αλλά και για συγγραφείς που έχουν το δικό τους site/blog, όπως επίσης και για συγγραφείς μυθιστορημάτων ή παραμυθιών που έχουν την δική τους πλατφόρμα συνδρομητών/αναγνωστών και επικοινωνούν μαζί τους σε τακτική βάση.

Αφού βάλεις την λέξη που αντιπροσωπεύει το θέμα σου στο σχετικό χωρίο, τότε πάτα το σχετικό βελάκι μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, ή μέχρι μία από τις ιδέες που θα λάβεις να σε ικανοποιεί.

Προσωπική συμβουλή... πάρε μολύβι και χαρτί και κατέγραψε την κάθε ιδέα που σου κάνει "click" πριν την χάσεις για την όποια επόμενη.