top of page

Πώς Πρέπει Να Είναι Το Site/Blog Ενός Συγγραφέα Της Γενιάς Μας - ΜΕΡΟΣ ΙΙ


To 1989 είχα πρόσβαση στον πρώτο μου ηλεκτρονικό υπολογιστή και πήρα τα πρώτα μου μαθήματα γύρω από το αντικείμενο. Το 1992, στην Αμερική, είχα πρόσβαση στο πρώτο μου προσωπικό email, και το πρώτο μου site ως Συγγραφέας το απέκτησα πριν από 18 χρόνια περίπου.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, ΑΛΛΑ ένα παραμένει σταθερό.

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την προβολή της συγγραφικής σου ταυτότητας, αλλά και για την προώθηση και το marketing των βιβλίων, των προϊόντων και των υπηρεσιών που μπορείς να έχεις ως Συγγραφέας/Επιχειρηματίας της γενιάς μας, είναι το προσωπικό σου site/blog.

Μέσα από αυτό οι αναγνώστες και πελάτες σου μπορούν να βρουν την δουλειά σου, να έχουν μια ιδιαίτερη σχέση μαζί σου, αλλά και να γνωρίζουν ό,τι νέο ετοιμάζεις γι' αυτούς.

Όμως τι ΠΡΕΠΕΙ να προσέξεις και να συμπεριλάβεις στο site/blog σου ώστε αυτό να βοηθήσει στην επιτυχία σου;

Σήμερα ολοκληρώνουμε την λίστα ενώ, όπως και στο πρώτο μέρος αυτού του post, σου εφιστώ την προσοχή…

Αν παραλείψεις έστω και ένα στοιχείο από αυτή την λίστα (που στο σύνολό της παρουσιάστηκε και με το post της προηγούμενης εβδομάδας), τότε ποτέ δεν θα μπορέσεις να μετατρέψεις τους απλούς επισκέπτες του site/blog σου σε φανατικούς αναγνώστες των βιβλίων σου, και πελάτες των ψηφιακών ή φυσικών προϊόντων και υπηρεσιών σου.

Γι’ αυτό λοιπόν σε προσκαλώ για να διαβάσεις και το δεύτερο μέρος αυτής της λίστας.

Σήμερα, η τεχνολογία σου επιτρέπει να έχεις ένα πραγματικά πανέμορφο και επαγγελματικό site με ελάχιστα χρήματα ή και δωρεάν μέσα από πλατφόρμες που εφαρμόζουν την drag-and-drop τεχνική, γι’ αυτό δεν έχεις «δικαιολογία». Πρέπει να έχεις ως Συγγραφέας/Επιχειρηματίας το δικό σου προσωπικό site/blog ΤΩΡΑ.

Και σήμερα σειρά έχει το SEO αλλά και το Marketing, η προώθηση του site/blog σου. Ας ξεκινήσουμε με το SEΟ λοιπόν...

SEO

SEO, ή Search Engine Optimization, είναι η μέθοδος με την οποία οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google βάζει σε λίστα τα site/blogs και τα παρουσιάζει στους χρήστες του Internet όταν αυτοί ψάχνουν κάτι με μία λέξη ή φράση κλειδί.

Όσο πιο καλή δουλειά έχεις κάνει για το seo του site/blog σου, τόσο πιο εύκολα θα σε βρίσκουν οι αναγνώστες και πελάτες σου. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις:

Λέξεις & Φράσεις Κλειδιά- Επέλεξε μία ή δύο φράσεις ή λέξεις κλειδιά όπου εκεί θα συγκεντρώσεις τις προσπάθειές σου και θα συνδέσεις τις blog προσπάθειές σου.

Για παράδειγμα, αν γράφεις μια σειρά βιβλίων γύρω από την μαγειρική, μπορεί να θέλεις να «διαπρέψεις» και να «κατέχεις» λέξεις κλειδιά που αφορούν υγιεινή διατροφή, ή μεσογειακή διατροφή, ή διατροφή για παιδιά. Ο στόχος σου κάνοντας κάτι τέτοιο είναι να επιτρέψεις στην Google να δείχνει τα δικά σου blog/posts στην πρώτη σελίδα των προτάσεών της για τους χρήστες του Internet.

Τίτλος- Καλό είναι να χρησιμοποιείς τις seo λέξεις/φράσεις σου στους τίτλους των σελίδων σου, αλλά και στις περιγραφές τους.

Περιεχόμενο- Είναι εξίσου σημαντικό να παρουσιάζεις τις σημαντικές λέξεις/φράσεις κλειδιά και στο περιεχόμενο των σελίδων σου, και εννοείται αυτό να γίνεται «φυσικά» μέσα στο σύνολο του περιεχομένου σου.

Περιεχόμενο Ξανά!- Πέρα όμως από τις όποιες λέξεις και φράσεις κλειδιά, είναι πολύ πιο σημαντικό το περιεχόμενο όσων μοιράζεσαι με τους επισκέπτες του site/blog σου, παρά οι λέξεις. Οι «δάσκαλοι» λένε πως αυτό το περιεχόμενο είναι ο "βασιλιάς" που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία σου.

Marketing Για το Site/Blog Σου

Μπορεί να έχεις το καλύτερο site/blog για έναν Συγγραφέα/Επιχειρηματία, ΟΜΩΣ αν δεν μπορεί να το βρει κανείς ή να το καταλάβει κανείς, τζάμπα το έχεις… Γι’ αυτό, εδώ θα βρεις μερικά απλά βήματα για να προωθήσεις το site/blog σου.

Link Στο Site/blog Σου– Προσέθεσε μια παράγραφο στο τέλος κάθε βιβλίου σου αλλά και σε κάθε άλλης επικοινωνία που έχεις με αναγνώστες και πελάτες σου, που θα έχει ένα εύκολο link στο site/blog σου και θα προσκαλείς τον κόσμο να γραφτεί στην λίστα σου.

Social Media- Χρησιμοποίησε τα post σου στα social media βάζοντας links για να στέλνεις κόσμο στο site σου και να τον προσκαλείς – και πάλι – να γραφτεί στην λίστα σου.

Forums- Άρχισε να συμμετέχεις σε forums που είναι σχετικά με την θεματολογία του blog σου, των βιβλίων, των υπηρεσιών και των προϊόντων που έχεις ως Συγγραφέας/Επιχειρηματίας και στέλνε κόσμο στο site σου με σχετικές αναφορές και links.

Υπογραφή Στα Emails- Όταν αλληλογραφείς με email με άτομα εκτός της λίστας σου, βεβαιώσου ότι πλάι (πάνω ή κάτω από το όνομά σου) υπάρχει το link του site σου.

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή!

Μέσα από το Writing-Online θα μιλήσουμε ξανά για το θέμα αυτό.

Στο μεταξύ... βεβαιώσου ότι Συμμετέχεις Στις Προεγγραφές για το Νέο Ψηφιακό Σεμινάριο του Writing-Online Απολαμβάνοντας Έκπτωση -70% Και Προνόμια που δεν πρόκειται να επαναληφθούν:

Σημαντικό Να Γνωρίζεις:

Η Έκπτωση Του -70% & H Δυνατότητα Να Λάβεις ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ Επτά (7) Επιπλέον Ολοκαίνουργια Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ισχύει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΩΝ που λήγει σε μερικές μέρες/ώρες από σήμερα, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 30 ΜΕΛΗ ΜΑΣ, KAI ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ.

Μετά το πέρας των Προεγγραφών:

  • Οι ενδιαφερόμενοι που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν τα 7 Επιπλέον Εκπαιδευτικά Προγράμματα, που συνοδεύουν το «Non-Fiction School, Το Σχολείο Σου Για Μη-Λογοτεχνικά Βιβλία» θα πρέπει να πληρώσουν έξτρα γι' αυτά.

  • Αυτόματα το κόστος απόκτησης του σεμιναρίου θα αυξηθεί.

  • Και το ίδιο το Ψηφιακό Σεμινάριο μετά την 3η εβδομάδα της επίσημης κυκλοφορίας του θα αποσυρθεί για 8-10 μήνες.

Θα χαρώ πολύ να σε "δω" στο Non-Fition School, Το Σχολείο Σου Για Μη Λογοτεχνικά Βιβλία, αλλά και θαυμάσω το δικό σου προσωπικό site/blog όπου θα προβάλεις την δουλειά σου ως Συγγραφέας και Επιχειρηματίας, μέσα από Ψηφιακά/Φυσικά Προιόντα και Ψηφιακές/Φυσικές Υπηρεσίες.

Μέσα από την καρδιά μου, να έχεις μια ανέλπιστα εκπληκτική ημέρα!

Μαρία


bottom of page