Πως να πάει το βιβλίο σου στα χέρια όλο και περισσότερων αναγνωστών. Όλα όσα χρειάζεται να κάνεις με


Παρουσίαση1.jpg

Ιδιαίτερα αν σε ενδιαφέρει να προωθήσεις και να πουλήσεις το βιβλίο σου μέσα από το προσωπικό σου site, την Amazon, ή μέσα από κάποιο άλλο μονοπάτι αυτοέκδοσης ή print on demand...

Εδώ θα βρεις την λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνεις για να έχεις την μέγιστη εμπορική επιτυχία για το βιβλίο που γράφεις, προωθείς, ή θέλεις να γράψεις κάποια στιγμή στο μέλλον.

Καλό είναι να εκτυπώσεις αυτή την λίστα και να την έχεις ως σημείο αναφοράς. Έτσι θα μπορείς να κάνεις τον έλεγχο των βημάτων που χρειάζεται ένας συγγραφέας της γενιάς μας, για κάθε ένα από τα βιβλία του.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Από την στιγμή που το βιβλίο έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά την συγγραφή και την επιμέλειά του, είναι έτοιμο για να πάει στα χέρια των αναγνωστών.

Πως όμως θα πάει στα χέρια όλο και περισσότερων αναγνωστών;

Βεβαιώσου, όπως ήδη σου είπα, πως ολοκληρώνεις τα παρακάτω βήματα και πως, (αν όχι όλα), σίγουρα εφαρμόζεις τα περισσότερα από αυτά.

Τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν αφού ολοκληρώσεις την συγγραφή και την επιμέλεια του βιβλίου σου, είναι:

 • Οριστικοποίησε τον τίτλο σου ή/και τον υπότιτλό σου.

(Σύντομα θα σου δώσω υλικό και γνώση για το πώς να εμπνευστείς τον ΤΕΛΕΙΟ BEST SELLER ΤΙΤΛΟ για το κάθε βιβλίο σου- βεβαιώσου λοιπόν ότι είσαι και παραμένεις εγγεγραμμένο μέλος του Writing-Online)

 • Δημιούργησε το εξώφυλλό σου.

Ή ακόμη καλύτερα… δημιούργησε δύο εξώφυλλα. Bάλε και τα δύο σε πλατφόρμες social media (όπως το facebook, και αλλού) και ζήτησε από τους χρήστες, και ψηφιακούς σου φίλους, να «ψηφίσουν» το αγαπημένο τους εξώφυλλο.

 • Δημιούργησε τις πρώτες εσωτερικές σελίδες του βιβλίου σου με την παρακάτω σειρά:

 1. Σελίδα Τίτλου Του Βιβλίου, που θα περιέχει:

 2. Τίτλο Βιβλίου.

 3. Υπότιτλο Βιβλίου.

 4. Το όνομά σου – Το όνομα του συγγραφέα.

 5. Σελίδα Copyright.

 6. Σελίδα με τα περιεχόμενα του βιβλίου, ιδιαίτερα αν είναι ένα μη-λογοτεχνικό βιβλίο.

 7. Σελίδα με ευχαριστίες – εάν υπάρχουν.

 8. Σελίδα αφιέρωσης - εάν αφιερώνεις κάπου το βιβλίο σου.

 9. Σελίδα με άλλες πηγές - αν αυτό είναι απαραίτητο με αφορμή το ιδιαίτερο περιεχόμενο του βιβλίου σου.

 10. Σελίδα βιογραφικού του συγγραφέα.

 11. Σελίδα Συλλογής Emails - Αν έχεις ή θέλεις να φτιάξεις κάτι τέτοιο.

Όμως αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, το 11o Bήμα (της παραπάνω λίστας) είναι τόσο σημαντικό όσο και η συγγραφή του ίδιου του βιβλίου.

Γι’ αυτό θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο μέσα από το Writing-Online, για τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει αυτό το βήμα για την ζωή, τις πωλήσεις, αλλά και τα έσοδα που μπορεί να έχει ένας συγγραφέας της γενιάς μας, μόνο και αποκλειστικά από αυτό το βήμα.

Αφού κάνεις όλα τα παραπάνω, συνεχίζεις με τα παρακάτω βήματα:

 • Ολοκλήρωσε την εσωτερική αισθητική των σελίδων σου. Είτε με την βοήθεια ενός γραφίστα ή μόνος/μόνη σου, αν οι γνώσεις σου το επιτρέπουν.

 • Μετέτρεψε το βιβλίο σου σε κατάλληλες ψηφιακές μορφές.

Word Doc, Epub, Pdf ή Mobi File.

Κάνε την όλη διαδικασία μόνος/μόνη σου ή προσέλαβε κάποιον να το κάνει για σένα, εάν δεν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις.

 • Δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να βιβλίο σου να μπορεί να πουληθεί ΑΜΕΣΑ μέσα από το προσωπικό σου site, στην Amazon, αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά (και όχι μόνο) βιβλιοπωλεία στον παγκόσμιο ιστό διανομής, που πλέον χάρη στην τεχνολογία του Internet, μπορείς να έχεις πρόσβαση με το πάτημα ενός κουμπιού από το σπίτι σου.

(Εάν είσαι από αυτούς που δεν γνωρίζουν πώς να κάνουν κάτι τέτοιο, βεβαιώσου ότι είσαι και παραμένεις μέλος μας, γιατί σύντομα θα μοιραστούμε μαζί σου – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ – όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να υλοποιήσεις με επιτυχία το παραπάνω βήμα).

 • Επίσης, επιλέγοντας το δικό σου προσωπικό σου site και την Amazon, για να πουλήσεις το βιβλίο σου, θα χρειαστεί:

Να δημιουργήσεις τις κατάλληλες τεχνικές συνθήκες στο προσωπικό σου site, ώστε το βιβλίο σου να μπορεί να πουληθεί άμεσα και με ασφάλεια μέσα από εκεί.

Ενώ αν επιλέξεις να είσαι ένας από τους συγγραφείς που το βιβλίο του θα είναι στην Amazon, βεβαιώσου ότι παρακολουθείς το Ψηφιακό Μας Σεμινάριο: "Πώς Να Κερδίζεις Χρήματα ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Πουλώντας Τα E-Book Σου Μέσα Από Την Amazon" - Λεπτομέρειες με click εδω!

Τι άλλο πρέπει να κάνεις;