top of page

Πως να πάει το βιβλίο σου στα χέρια όλο και περισσότερων αναγνωστών. Όλα όσα χρειάζεται να κάνεις με


Ιδιαίτερα αν σε ενδιαφέρει να προωθήσεις και να πουλήσεις το βιβλίο σου μέσα από το προσωπικό σου site, την Amazon, ή μέσα από κάποιο άλλο μονοπάτι αυτοέκδοσης ή print on demand...

Εδώ θα βρεις την λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνεις για να έχεις την μέγιστη εμπορική επιτυχία για το βιβλίο που γράφεις, προωθείς, ή θέλεις να γράψεις κάποια στιγμή στο μέλλον.

Καλό είναι να εκτυπώσεις αυτή την λίστα και να την έχεις ως σημείο αναφοράς. Έτσι θα μπορείς να κάνεις τον έλεγχο των βημάτων που χρειάζεται ένας συγγραφέας της γενιάς μας, για κάθε ένα από τα βιβλία του.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

Από την στιγμή που το βιβλίο έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά την συγγραφή και την επιμέλειά του, είναι έτοιμο για να πάει στα χέρια των αναγνωστών.

Πως όμως θα πάει στα χέρια όλο και περισσότερων αναγνωστών;

Βεβαιώσου, όπως ήδη σου είπα, πως ολοκληρώνεις τα παρακάτω βήματα και πως, (αν όχι όλα), σίγουρα εφαρμόζεις τα περισσότερα από αυτά.

Τα βήματα που χρειάζεται να γίνουν αφού ολοκληρώσεις την συγγραφή και την επιμέλεια του βιβλίου σου, είναι:

 • Οριστικοποίησε τον τίτλο σου ή/και τον υπότιτλό σου.

(Σύντομα θα σου δώσω υλικό και γνώση για το πώς να εμπνευστείς τον ΤΕΛΕΙΟ BEST SELLER ΤΙΤΛΟ για το κάθε βιβλίο σου- βεβαιώσου λοιπόν ότι είσαι και παραμένεις εγγεγραμμένο μέλος του Writing-Online)

 • Δημιούργησε το εξώφυλλό σου.

Ή ακόμη καλύτερα… δημιούργησε δύο εξώφυλλα. Bάλε και τα δύο σε πλατφόρμες social media (όπως το facebook, και αλλού) και ζήτησε από τους χρήστες, και ψηφιακούς σου φίλους, να «ψηφίσουν» το αγαπημένο τους εξώφυλλο.

 • Δημιούργησε τις πρώτες εσωτερικές σελίδες του βιβλίου σου με την παρακάτω σειρά:

 1. Σελίδα Τίτλου Του Βιβλίου, που θα περιέχει:

 2. Τίτλο Βιβλίου.

 3. Υπότιτλο Βιβλίου.

 4. Το όνομά σου – Το όνομα του συγγραφέα.

 5. Σελίδα Copyright.

 6. Σελίδα με τα περιεχόμενα του βιβλίου, ιδιαίτερα αν είναι ένα μη-λογοτεχνικό βιβλίο.

 7. Σελίδα με ευχαριστίες – εάν υπάρχουν.

 8. Σελίδα αφιέρωσης - εάν αφιερώνεις κάπου το βιβλίο σου.

 9. Σελίδα με άλλες πηγές - αν αυτό είναι απαραίτητο με αφορμή το ιδιαίτερο περιεχόμενο του βιβλίου σου.

 10. Σελίδα βιογραφικού του συγγραφέα.

 11. Σελίδα Συλλογής Emails - Αν έχεις ή θέλεις να φτιάξεις κάτι τέτοιο.

Όμως αν θέλεις την προσωπική μου άποψη, το 11o Bήμα (της παραπάνω λίστας) είναι τόσο σημαντικό όσο και η συγγραφή του ίδιου του βιβλίου.

Γι’ αυτό θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο μέσα από το Writing-Online, για τα πολλά πλεονεκτήματα που έχει αυτό το βήμα για την ζωή, τις πωλήσεις, αλλά και τα έσοδα που μπορεί να έχει ένας συγγραφέας της γενιάς μας, μόνο και αποκλειστικά από αυτό το βήμα.

Αφού κάνεις όλα τα παραπάνω, συνεχίζεις με τα παρακάτω βήματα:

 • Ολοκλήρωσε την εσωτερική αισθητική των σελίδων σου. Είτε με την βοήθεια ενός γραφίστα ή μόνος/μόνη σου, αν οι γνώσεις σου το επιτρέπουν.

 • Μετέτρεψε το βιβλίο σου σε κατάλληλες ψηφιακές μορφές.

Word Doc, Epub, Pdf ή Mobi File.

Κάνε την όλη διαδικασία μόνος/μόνη σου ή προσέλαβε κάποιον να το κάνει για σένα, εάν δεν έχεις τις κατάλληλες γνώσεις.

 • Δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να βιβλίο σου να μπορεί να πουληθεί ΑΜΕΣΑ μέσα από το προσωπικό σου site, στην Amazon, αλλά και σε άλλα ηλεκτρονικά (και όχι μόνο) βιβλιοπωλεία στον παγκόσμιο ιστό διανομής, που πλέον χάρη στην τεχνολογία του Internet, μπορείς να έχεις πρόσβαση με το πάτημα ενός κουμπιού από το σπίτι σου.

(Εάν είσαι από αυτούς που δεν γνωρίζουν πώς να κάνουν κάτι τέτοιο, βεβαιώσου ότι είσαι και παραμένεις μέλος μας, γιατί σύντομα θα μοιραστούμε μαζί σου – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ – όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να υλοποιήσεις με επιτυχία το παραπάνω βήμα).

 • Επίσης, επιλέγοντας το δικό σου προσωπικό σου site και την Amazon, για να πουλήσεις το βιβλίο σου, θα χρειαστεί:

Να δημιουργήσεις τις κατάλληλες τεχνικές συνθήκες στο προσωπικό σου site, ώστε το βιβλίο σου να μπορεί να πουληθεί άμεσα και με ασφάλεια μέσα από εκεί.

Ενώ αν επιλέξεις να είσαι ένας από τους συγγραφείς που το βιβλίο του θα είναι στην Amazon, βεβαιώσου ότι παρακολουθείς το Ψηφιακό Μας Σεμινάριο: "Πώς Να Κερδίζεις Χρήματα ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Πουλώντας Τα E-Book Σου Μέσα Από Την Amazon" - Λεπτομέρειες με click εδω!

Τι άλλο πρέπει να κάνεις;

 • Να γράψεις το οπισθόφυλλο του βιβλίου σου.

 • Να δημιουργήσεις το προσωπικό σου site, αλλά και τις προσωπικές σου σελίδες στην Amazon.

 • Να συμπεριλάβεις σε αυτό το βήμα τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά που θα συνοδεύουν το βιβλίο σου, που θα συνοδεύουν το site σου, αλλά και για την Amazon, να εντάξεις το βιβλίο σου στις κατάλληλες κατηγορίες.

(Το τι σημαίνει "κατάλληλες κατηγορίες" για την Amazon, θα βρεις στο Ψηφιακό Μας Σεμινάριο, "Πώς Να Κερδίζεις Χρήματα ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Πουλώντας Τα E-Book Σου Μέσα Από Την Amazon" - Λεπτομέρειες με click εδω!

Ενώ αν κρίνεις πως είναι για το συμφέρον σου, να συμπεριλάβεις το βιβλίο σου στο KDP Amazon Select. Και πάλι λεπτομέρειες θα βρεις στο Σεμινάριό μας για τα e-books και την Amazon.

 • Ακόμη κι αν δεν προωθήσεις πουθενά αλλού το βιβλίο σου και το διακινήσεις αποκλειστικά και μόνο μέσα από το προσωπικό σου site, βεβαιώσου ότι οργανώνεις μια καλά σχεδιασμένη Καμπάνια Προώθησής, ΠΡΙΝ από την κυκλοφορία του.

Επειδή αυτό το βήμα μπορεί να σου φέρει περισσότερες πωλήσεις και χρήματα, από ό,τι έχεις φανταστεί ως συγγραφέας, βεβαιώσου ότι είσαι και παραμένεις εγγεγραμμένο μέλος του Writing-Online, γιατί θα σου δώσω αναλυτικά γνώση και βήματα για το τι σημαίνει Καμπάνια Προώθησης ενός βιβλίου μέσα από το Internet και την προσωπική σελίδα/site ενός συγγραφέα, αλλά και γιατί είναι τόσο σημαντικό, αυτή η Καμπάνια Προώθησης να γίνει πολύ πριν, (και πόσο πριν), από την κυκλοφορία του βιβλίου.

Η γνώση αυτή ισχύει για όλα τα βιβλία και όλους τους συγγραφείς και είναι αδιάφορος ο όγκος, το είδος, η κατηγορία και το περιεχόμενο του βιβλίου.

Τι άλλο πρέπει να κάνεις;

 • Άρχισε να συγκεντρώνεις αναφορές και καλά σχόλια για το βιβλίο σου και βεβαιώσου πως τα προβάλεις.

 • Επίσης βεβαιώσου ότι κρατάς τα social media σου ενημερωμένα και ότι καθημερινά, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, έχεις posts που αφορούν την προώθηση και την Καμπάνια Προώθησης του βιβλίου σου.

 • Ελπίζω να έχεις Platfom… - μιλήσαμε γι’ αυτό περίπου ένα χρόνο πριν – και θα κάνουμε και πάλι αναφορές και θα δώσουμε και πάλι λεπτομέρειες για την «πλατφόρμα/διασυνδέσεις σου».

 • Σε αυτό το βήμα πρέπει να ενεργοποιήσεις τα emails της Προσωπικής Σου Πλατφόρμας.

(Πώς να αποκτήσεις προσωπική «πλατφόρμα/διασυνδέσεις» και ποιος είναι ο πλέον σωστός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενεργοποιήσεις αυτή την πλατφόρμα με τα προσωπικά σου emails, για μια Επιτυχημένη Καμπάνια Προώθησης ενός βιβλίου με θεαματικές πωλήσεις και φανατικούς αναγνώστες… βεβαιώσου ότι είσαι και παραμένεις εγγεγραμμένο μέλλος του Writing-Online, για να λάβεις αναλυτικά και αποκλειστικά αυτή την γνώση).

 • Ευχαρίστησε προσωπικά όποιον κάνει αναφορές στο βιβλίο σου και φυσικά απάντησε σε προσωπικό επίπεδο τυχών απορίες ή άλλα σχόλια.

 • Και τέλος, βεβαιώσου ότι μαθαίνεις τα πάντα για τις επιτυχημένες Καμπάνιες Προώθησης Βιβλίων, γνώση, (όπως είπα και λίγο πριν), και λεπτομέρειες, που θα μοιραστούμε, αποκλειστικά και μόνο με τα μέλη και τους μαθητές μας.

Για μια ακόμη φορά σε ευχαριστώ που είσαι μαζί μας, που μοιράζεσαι τα όσα συμβαίνουν εδώ, αλλά και για τα όνειρα και το πάθος σου. Η παρουσία σου μας τιμά, όλους.

Και αν θέλεις να απολαμβάνεις προνομιακά συγγραφικά δώρα, ιδιαίτερες εκπτώσεις για τα ψηφιακά μας σεμινάρια, αλλά κι ένα σωρό άλλα καλούδια που ετοιμάζουμε, με πολύ αγάπη για σένα και αφορούν Την Τέχνη + Την Τεχνική της Συγγραφής, αλλά και την Έκδοση & Προώθηση των Βιβλίων Σου, και δεν έχουν πρόσβαση οι απλοί επισκέπτες μας, αλλά μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη μας, δηλαδή μόνο όσα άτομα μας έχουν δώσει το e-mail τους...

Βεβαιώσου ότι γίνεσαι, είσαι, και παραμένεις εγγεγραμμένο μέλος του Writing-Online με το να αφήσεις το e-mail σου στο σχετικό χωρίο στο τέλος αυτού του post.

Όποιο κι αν είναι το όνειρο, το μεράκι και η αγάπη σου για την συγγραφή, ξέρω πως μπορείς να τα καταφέρεις.

Ο συγγραφέας της γενιάς μας έχει πλέον επιλογές, μπορεί να έχει έσοδα μέσα από την συγγραφή, και να καταφέρει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θέλει.

Αρκεί να έχει την κατάλληλη γνώση, αλλά και την προσωπική θέληση.

Μαρία Γούσιου,

Συγγραφέας, Writing-Coach + Eπιμελήτρια Βιβλίων

Οικοδέσποινα Online/Ψηφιακών Σεμιναρίων Συγγραφής - Δημιουργικής Γραφής

Οικοδέσποινα του Writing-Online.gr


bottom of page