top of page

Η Πιο Έξυπνη Κίνηση Που Μπορείς Να Κάνεις Ως Συγγραφέας, Για Να Τελειοποιήσεις, Αλλά + Συνεχώς Να Κα


Βρέχει, βρέχει πολύ αυτή την στιγμή, ακούω τον ήχο της βροχής και σου γράφω.

Αν και λατρεύω την άνοιξη και το καλοκαίρι, μου αρέσει αυτό που συμβαίνει τώρα έξω από το παράθυρό μου.

Έχω ανοίξει τις κουρτίνες διάπλατα γιατί θέλω και να βλέπω την βροχή και σκέφτομαι πως με τα κατάλληλα εφόδια και την προσωπική διάθεση, μπορείς να τα καταφέρεις ακριβώς αυτό που θέλεις από τον εαυτό σου σε σχέση με την συγγραφή.

Πριν από μερικές εβδομάδες, στο video/μάθημα με τίτλο: "Τα (3) Δεδομένα Που Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Να Εκδώσεις Με Επιτυχία Όσα Γράφεις! Ανεξάρτητα Aπό Την Κατηγορία, Τον Όγκο Σελίδων & Την Γλώσσα Συγγραφής".

Είπαμε πως χρειάζεσαι 3 πράγματα για να εκδώσεις με επιτυχία το μυθιστόρημά σου: Εξαιρετικό και Μοναδικό Περιεχόμενο, Συγγραφική Δεξιότητα & Διασυνδέσεις / Πλατφόρμα-Platform.

Την προηγούμενη φορά μιλήσαμε για το περιεχόμενο και σήμερα θα ασχοληθούμε με την συγγραφική δεξιότητα, με το πώς μπορείς και επιβάλετε να καλλιεργείς το ταλέντο σου αν θέλεις να τα καταφέρεις καλά με την συγγραφή.

Η συγγραφική σου δεξιότητα είναι πολύ σημαντική.

Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να γίνουν συγγραφείς γιατί διαθέτουν περιεχόμενο. Αλλά το περιεχόμενο από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Αυτό που χρειάζεσαι για την υλοποίηση αυτής της επιθυμίας είναι η καλλιεργημένη συγγραφική δεξιότητα.

Πρέπει να πεις την ιστορία σου πάνω στο χαρτί, με τρόπο που θα καθηλώνει τον αναγνώστη σου! Κι αυτό δεν είναι τόσο απλό.

Φυσικά, όλοι έχουμε διαβάσει εκπληκτικές ιστορίες από σύγχρονα και κλασσικά μεγάλα συγγραφικά ονόματα και εύκολα μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι μπορεί να γράψει με τον ίδιο τρόπο, αλλά αυτή η σκέψη/φαντασίωση μένει σκέψη και φαντασίωση, μέχρι την στιγμή που κάποιος το προσπαθεί.

Τότε ξαφνικά συνειδητοποιεί, ότι όλοι αυτοί οι συγγραφείς που θαυμάζει κάνουν «κόλπα» με τις λέξεις πάνω στο χαρτί.

«Μαγικά κόλπα» που μπορείς να δεις και να νιώσεις την επίδρασή τους, αλλά δεν μπορείς να αντιληφθείς ακριβώς πως τα πετυχαίνουν!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν η συγγραφή μυθιστορημάτων ήταν απλή υπόθεση τότε ΟΛΟΙ θα έγραφαν από ένα μυθιστόρημα.

Τα καλά μυθιστορήματα, είναι σπάνια.

Όμως σήμερα, σου μιλάω αναλυτικά για τα τέσσερα στοιχεία που χρειάζεται να εστιάσεις την προσοχή σου, αλλά και να τελειοποιήσεις, όσον αφορά την συγγραφική σου δεξιότητα, αν θέλεις να γράψεις ένα πραγματικά καλό μυθιστόρημα, ανεξάρτητα από τον όγκο και την κατηγορία τους.

Και θα μοιραστώ μαζί σου την πιο έξυπνη κίνηση που μπορείς να κάνεις ως συγγραφέας, για να τελειοποιήσεις, αλλά και συνεχώς να καλλιεργείς την συγγραφική σου δεξιότητα, ταλέντο, θείο χάρισμα, μεράκι… ονόμασέ το όπως θέλεις.

Ανεξάρτητα από το σημείο που βρίσκεσαι όσον αφορά την συγγραφική σου διαδρομή, να ξέρεις πως μπορείς να καταφέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θέλεις.

Πιστεύω σε σένα και ξέρω πως γίνεται. Αρκεί να το πιστέψεις κι εσύ και να κάνεις τα βήματα που απαιτεί η διαδρομή.

Στο χωρίο των σχολίων παρακάτω, θα χαρώ πολύ να ακούσω την δική σου σκέψη για όλα αυτά.

Εσύ πώς καλλιεργείς την προσωπική συγγραφική σου δεξιότητα;

Πως σμιλεύεις το συγγραφικό σου ταλέντο;

Και συμφωνείς μαζί μου για τα τέσσερα στοιχεία που πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου, όσον αφορά την καλλιέργεια του συγγραφικού σου χαρίσματος και την συγγραφή ενός σπάνια καλού μυθιστορήματος;

Μη διστάσεις να είσαι η έμπνευση και ακριβώς αυτό που χρειάζεται κάποιος άλλος μέσα από την δική σου προσωπική εμπειρία.

Χάρη σε σένα, ο ισότοπος αυτός έχει γίνει ένα σημείο του πλανήτη όπου συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα, υπέροχοι και ταλαντούχοι συγγραφείς από όλο τον κόσμο!

Σ' ευχαριστώ που διαβάζεις, παρακολουθείς και μοιράζεσαι τα όσα συμβαίνουν εδώ.

Η παρουσία σου με τιμά προσωπικά.

Με απεριόριστη αγάπη και ευγνωμοσύνη.

Μαρία Γούσιου,

Συγγραφέας, Writing-Coach + Eπιμελήτρια Βιβλίων

Οικοδέσποινα Online/Ψηφιακών Σεμιναρίων Συγγραφής - Δημιουργικής Γραφής

Οικοδέσποινα του Writing-Online.gr


bottom of page