top of page

Πώς Μπορούν Να Σε Βοηθήσουν Οι Ήδη Επιτυχημένοι + Αγαπημένοι Σου Συγγραφείς;


Σήμερα σου γράφω από τον ουρανό.

Πιο συγκεκριμένα, είμαι ανάμεσα σε σύννεφα ταξιδεύοντας για την ετήσια προσωπική συνάντηση της ομάδας του writing-online.

Από την στιγμή που η δραστηριότητά μας είναι 100% ψηφιακή, είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε σε προσωπικό επίπεδο μερικές φορές τον χρόνο, τόσο για να καταστρώνουμε τους στόχους της επόμενης σαιζόν, όσο και για να οργανώνουμε τα «επαγγελματικο/προσωπικά» μας πάρτι!

Μην φανταστείς κάτι ιδιαίτερο, αλλά από την εγκυμοσύνη και μετά, μου έλειψε να βρεθώ με αγαπημένους φίλους και συνεργάτες για καλή κουβέντα κι ένα ποτήρι κρασι.

Όταν πρωτοξεκινούσα, ονειρευόμουν την ελευθερία που μπορεί να σου προσφέρει η συγγραφή, αλλά και το να συνεργάζομαι με πραγματικά ταλαντούχους ανθρώπους.

Φανταζόμουν τις επαγγελματικές μου στιγμές σε όμορφα και διαφορετικά μέρη με τόνους υγιεινό φαγητό, smoothies, και δροσερά φρούτα.

Κάποτε κι εγώ ακόμη φανταζόμουν, κάποιοι άλλοι όμως, ήδη ζούσαν αυτό που ήθελα να ζω κι εγώ.

Γιατί;

Πως τα είχαν καταφέρει;

Τι διαφορετικό ή παραπάνω έκαναν αυτοί πριν από μένα;

Ακριβώς γι΄ αυτό θέλω να σου μιλήσω σήμερα στο ΣυγγαφήςTV.

Πρέπει να μαθαίνουμε από το έργο και την ζωή των επιτυχημένων και αγαπημένων μας συγγραφέων, ή όχι;

Μέσα από την μελέτη των βιβλίων, αλλά και της ζωής τους, μπορείς να γίνεις πολύ καλύτερος/καλύτερη συγγραφέας.

Αλλά τι γίνεται με τον φόβο της «αντιγραφής;»

Αν κι εσύ φοβάσαι πως μελετώντας το έργο των αγαπημένων σου επιτυχημένων συγγραφέων θέτεις σε κίνδυνο τις δικές σου αυθεντικές και πρωτότυπες εμπνεύσεις…

Ή φοβάσαι πως η συγγραφική σου φωνή θα έχει το στυλ των συγγραφέων που μελετάς, τότε παρακολούθησε το σημερινό επεισόδιο - βιντεο/μάθημα δημιουργικής γραφής του ΣυγγραφήςTV.

Γιατί;

Γιατί το να μη μαθαίνεις από τους ήδη επιτυχημένους είναι λάθος όσον αφορά την καλλιέργεια και την εξέλιξη του συγγραφικού σου ταλέντου.

Και γιατί ως συγγραφείς πρέπει – επιβάλετε – τολμώ να πω, να μαθαίνουμε για την Τέχνη και Τεχνική της συγγραφής, και μέσα από αυτό το μονοπάτι… τους ήδη επιτυχημένους και αγαπημένους μας συγγραφείς.

Στο σημερινό βιντεο/μάθημα δημιουργικής γραφής – συγγραφής μοιράζομαι μαζί σου:

  • Πώς να μελετήσεις ότι είναι ήδη επιτυχημένο για να γίνεις εσύ καλύτερος/καλύτερη δίχως να το «αντιγράψεις» και δίχως να κινδυνεύει η δική σου αυθεντικότητα.

  • Πώς να εκμεταλλευτείς προς συγγραφικά μια λίστα όπως αυτή των New York Times Best Seller List.

  • Πώς να μελετήσεις όχι μόνο την επιτυχημένη τέχνη και τεχνική των συγγραφέων που θαυμάζεις, αλλά και τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

  • Γιατί το να «αντιγράφεις» αυτό που πουλάει σήμερα συγγραφικά σε πάει πίσω ως συγγραφέα.

  • Τι είναι αυτό που πάντα εξασφαλίζει την επιτυχία ενός συγγραφέα και των βιβλίων του.

Επιπλέον σου θυμίζω πως κανείς δεν είσαι εσύ.

Η δική σου οπτική γωνία στα πράγματα, η δική σου συγγραφική προσέγγιση είναι μοναδική και αυθεντική.

Μελέτησε όσους τα έχουν καταφέρει καλά πριν από σένα, αλλά μάθε πώς να το κάνεις διατηρώντας την φρεσκάδα, την μοναδικότητα, αλλά και την πρωτοτυπία αυτού που είσαι, αλλά και όλων όσων εσύ, και μόνο εσύ, γράφεις.

Αν η γνώση από το σημερινό βιντεο/μάθημα πιστεύεις ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη και να εμπνεύσεις κάποιον ή κάποιους από τους δικούς σου ανθρώπους, ελπίζω να αφιερώσεις τα μερικά δευτερόλεπτα που χρειάζεται για να προωθήσεις αυτή την γνώση.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα λοιπόν!

Σε φιλώ και σου στέλνω την από καρδιάς αγάπη και ευγνωμοσύνη μου, που διαβάσεις, παρακολουθείς και μοιράζεσαι την γνώση των βιντεο/μαθημάτων.

Θα χαρώ να σε δω στο χωρίο των σχολίων και να μάθω πως εσύ αντιμετωπίζεις το συγκεκριμένο θέμα… μελετάς το έργο και την ζωή των συγγραφέων που θαυμάζεις;

Πως ακριβώς κάνεις αυτή την μελέτη και πως σε βοηθά συγγραφικά όλο αυτό;

Γράψε μου… θέλω πολύ να μάθω κι εγώ από σένα.

Μαρία Γούσιου,

Συγγραφέας, Writing-Coach + Eπιμελήτρια Βιβλίων

Οικοδέσποινα Online/Ψηφιακών Σεμιναρίων Συγγραφής - Δημιουργικής Γραφής

Οικοδέσποινα του Writing-Online.gr


bottom of page